Cara mbusak aplikasi sing wis diinstal ing Android

Aplikasi Android

Mbusak aplikasi sing wis diinstal ing Android, dikenal minangka bloatware, wis mesthi (lan sayangé, bakal terus) dadi masalah sing ora ana pabrikan sing gelem ngilangi saka terminal saiki. Untunge, operator wis nolak praktik sengit iki taun kepungkur lan saiki kita mung kudu gelut karo piranti lunak pabrikan.

Nanging, kita ora mung nemoni masalah kasebut ing Android, nanging uga ana ing iOS, amarga Apple uga negesake terus ngemot aplikasi sing meh ora ana sing nggunakake kayata aplikasi Mail kanggo mail, Voice Notes, Compass, Stock Market ... Mesthine, solusi kanggo ngilangi (ora ngilangi tenan) aplikasi kasebut luwih sederhana tinimbang Android.

Nalika ngomong babagan bloatware utawa piranti lunak sing wis diinstal sing ora digunakake pangguna akeh, kita ora mung kudu ngobrol babagan aplikasi sing diinstal pabrike, nanging uga kudu ngomong babaganspa lan saben aplikasi sing dilebokake Google nganggo shoehorn ing saben smartphone sing tekan pasar nganggo Android.

Copot aplikasi sing wis diinstal ing Android nganggo ADB

Wis pirang-pirang taun, umume produsen nggawe pangguna ora ngakses sistem kanggo nggawe perubahan kanggo nginstal ROM khusus ... Untunge, ora duwe idin root menyang terminal ora masalah, amarga kita duwe cara liyane sing ngidini bisa nindakake fungsi sing padha: instal aplikasi sing wis diinstal ing terminal.

Kita mung butuh aplikasi pangembang Google ADB, sawijining aplikasi sing, liwat printah terminal sing gampang, ngidini kita ngilangi saben aplikasi sing ora pengin dideleng ing piranti. Kanggo mbusak aplikasi sing wis diinstal tanpa ninggalake jejak ing piranti Android, mesthine kudu nindakake 4 langkah sing rinci ing ngisor iki:

Aktifake opsi pangembang

ngaktifake pilihan pangembang

Sing pertama sing kudu kita lakoni yaiku ngaktifake opsi pangembang, amarga tanpa aktif iki, kita ora bakal bisa nindakake langkah sabanjure yen kudu ngaktifake mode debugging USB.

Kanggo ngaktifake opsi pangembang ing Android, kita kudu ngakses menu ing endi nomer mbangun versi Android kita. Informasi iki biasane ditemokake ing menu Sistem utawa Informasi ing telpon.

Yen ora bisa nemokake pilihan iki ing menu, sampeyan bisa temokake liwat kothak telusuran ditemokake ing sisih ndhuwur menu Setelan, kanthi istilah "kompilasi" tanpa pethikan.

Aktifake mode debugging USB

Mode debugging USB

Langkah kapindho sing kudu kita lakoni yaiku aktifake mode debugging USB, mode sing ngidini kita entuk akses liwat USB menyang terminal. Tanpa langkah iki, aplikasi sing bakal digunakake ora bakal bisa komunikasi karo piranti kasebut.

Kanggo ngaktifake mode debugging USB, kita ngakses Pilihan pangembang kasedhiya ing menu Sistem, kita goleki bagean Debugging lan ngaktifake saklar USB debugging.

Download app ADB

Ing langkah sabanjure, kita kudu ndownload aplikasi ADB saka iki pranala banjur klik Cara Ngundhuh Piranti Platform SDK kanggo Windows / Mac o Linux gumantung karo sistem operasi sing digunakake. Sawise didownload, kita unzip file (ora ana sing kudu diinstal).

Mbusak app

Babagan sing kudu dilakoni, sawise nindakake langkah-langkah sing rinci ing ndhuwur, yaiku sambungake piranti karo komputer. Nalika semana, pesen bakal ditampilake ing layar sing ngundang kita ngidini USB debugging kanthi tombol RSA. Proses iki kanggo nggawe manawa kita duwe akses menyang piranti, piranti kasebut pancen duweke kita.

Sabanjure, kita mbukak jendela perintah sistem operasi lan ngakses jalur sing didownload ADB kanggo miwiti proses sing bakal ngidini kita mbusak aplikasi root saka piranti tanpa ninggalake tilak.

Mbusak app nganggo adb

Banjur kita nulis ing baris printahs "paket dhaptar adb shell pm" tanpa kuotasi kanggo nuduhake dhaptar kanthi kabeh aplikasi sing diinstal ing komputer.

Mbusak app nganggo adb

Sawise nemokake jeneng aplikasi sing pengin dicopot, kita nulis "adb shell pm uninstall -k –user 0 package-name" tanpa kutipan. Kita kudu ganti jeneng paket karo jeneng aplikasi sing pengin dicopot instal, sing ing kasus iki yaiku flipboard.boxer.app.

Mbusak aplikasi sing wis diinstal ing Android nganggo AppControl

Pilihan sing luwih gampang, sing mung kasedhiya kanggo Windows, yaiku nggunakake aplikasi ADB App Control, aplikasi sing rganti antarmuka printah karo salah siji saka windows, ing ngendi kita bisa milih aplikasi kanthi cepet sing pengin dicopot saka piranti.

Kanggo nggunakake aplikasi iki, kudu luwih dhisik Aktifake opsi pangembang y Aktifake mode debugging USB, kaya sing wis dijelasake ing bagean sadurunge.

ngaktifake pilihan pangembang

Aktifake opsi pangembang

Kanggo ngaktifake opsi pangembang ing Android, kita kudu ngakses menu ing endi nomer mbangun (ing menu Sistem / Informasi telpon) versi Android lan pencet kaping pirang-pirang nganti pesen negesake manawa kita wis ngaktifake opsi kanggo pangembang kanthi bener.

Mode debugging USB

Kanggo ngaktifake mode debugging USB, kita ngakses Pilihan pangembang kasedhiya ing menu Sistem, kita goleki bagean Debugging lan ngaktifake saklar USB debugging.

Sawise ngaktifake opsi kasebut, kita ndownload aplikasi kasebut ADB App Control, aplikasi sing kanggo wayahe mung kasedhiya kanggo WindowsDadi, sampeyan ora nggunakake sistem operasi iki, sampeyan kudu nggunakake metode baris perintah sing diterangake ing bagean sadurunge.

Sawise ndownload aplikasi kasebut, sambungake piranti Android menyang PC banjur aktifake. Aplikasi kasebut ADB App Control bisa dieksekusi lan nyakup kabeh file sing dibutuhake kanggo dienggo, mula ora bakal diinstal ing komputer.

Nalika sampeyan miwiti kaping pisanan, bakal ndownload seri file lan lambang aplikasi kanggo nampilake informasi kanthi luwih grafis lan rinci.

Aplikasi kasebut bakal nuduhake menu ing basa Inggris, basa sing bisa diganti saka ndhuwur aplikasi, klik huruf ES kanggo nampilake kabeh basa sing kasedhiya, ing antarane Spanyol kalebu, kaya sing bisa dideleng ing gambar ing ngisor iki.

Kontrol aplikasi instal aplikasi sing wis diinstal

Kanggo mbusak aplikasi saka piranti, kita mung kudu nggulung menyang jendhela sing ditampilake kabeh aplikasi ing piranti, pilih banjur pindhah menyang kolom sisih tengen.

Kontrol aplikasi instal aplikasi sing wis diinstal

Ing kolom iki, kita milih Copot instal ing kothak pilihan, kita mbusak centhang pilihan Simpen data lan cache (kanggo mbusak kabeh data saka aplikasi) banjur klik Busak instal.

Kontrol aplikasi instal aplikasi sing wis diinstal

Pesen bakal ditampilake sing ngandhani yen mbusak aplikasi saka sistem, kita bisa uga dipeksa mulihake piranti saka awal, sing tegese ilang saben data sing wis disimpen. Klik ing Ya.

Kontrol aplikasi instal aplikasi sing wis diinstal

Yen kita pengin mbalekake aplikasi kasebut sawise diilangi, aplikasi kasebut dijaluk salinan keamanan. Disaranake nanging ora wajib.

Kontrol aplikasi instal aplikasi sing wis diinstal

Sawise rampung mbusak app, pesen konfigurasi bakal ditampilake ing aplikasi kasebut.

Pateni aplikasi ing Android tanpa nyopot instal

Pateni aplikasi ing Android

Iki prosese luwih gampang nalika mbusak aplikasi saka sistem kita, nanging godhong, dadi kita bisa nemokake trabasan menyang aplikasi sing dicopot instal saka komputer nalika nggunakake terminal, trabasan sing ngundang kita nginstal aplikasi maneh.

Sanajan iku pilihan sing paling gampang, iku isih bisa ditanggepi kita bisa kanthi gampang nemokakeMula, iki minangka pilihan pertama sing kasedhiya amarga kesederhanaan nanging paling ora disaranake yen kita pengin lali babar pisan aplikasi sing diinstal pabrik ing kabeh piranti.

Kanggo mateni aplikasi ing Android, kita kudu ngakses setelan piranti, klik Aplikasi banjur pilih aplikasi sing pengin dipateni. Ing pilihan aplikasi, pilihan bakal ditampilake Copot instal / Pateni.

Yen pilihan Pateni werno abu-abu, iki ora kasedhiya, dadi siji-sijine pilihan kanggo mateni yaiku nggunakake aplikasi ADB liwat baris perintah (kasedhiya ing Windows, macOS lan Linux) utawa nganggo aplikasi ADB AppControl, aplikasi sing mung kasedhiya kanggo Windows.

Kanggo njupuk akun

Kabeh cara sing wis dakkandhani ing artikel iki ngidini kita ngilangi aplikasi total utawa parsial saka piranti, aplikasi sing Bakal kasedhiya maneh yen mulihake piranti.

Iki amarga nalika proses ditindakake, sistem mulihake ROM sing wis disimpen kanthi versi paling anyar saka sistem operasi kajaba kita mulihake versi sistem operasi saka ROM pabrikan dhewe.

Siji-sijine cara kanggo bisa ngilangi aplikasi sing wis diinstal ing salawas-lawase ing piranti seluler kita yaiku kaya jaman mbiyen, ngganti ROM piranti, amarga ana watesan saka pabrikan, kita ora bisa nindakake cara apa wae, paling ora ing piranti paling anyar.

Kanthi nggunakake ROM sing beda tinimbang sing ditawakake pabrikan, mung kalebu aplikasi sing kalebu kreator kasebut. Yen sampeyan duwe piranti sing umure sawetara taun lan pengin menehi kesempatan kapindho, mbusak aplikasi sing wis diinstal ora dadi solusi sing sampeyan goleki, amarga sing sampeyan butuhake instal ROM sing cocog karo hardware sampeyan kanthi sampurna.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.