Telegram actualízase con novas opcións de privacidade

Telegrama

Hai unhas semanas lanzouse unha actualización de Telegram, cun novo deseño na aplicación, pero agora temos unha nova actualización da popular aplicación de mensaxería. Esta vez atopámonos unha actualización centrada na privacidade. Neste campo introdúcense unha serie de novas funcións e melloras. De xeito que os usuarios terán máis control ao respecto.

Esta é unha actualización importante, porque hai pouco o creador de Telegram criticou a WhatsApp pola súa escasa seguridade e privacidade. Polo tanto, non se pode deixar fallar a aplicación neste sentido. Agora déixannos novas opcións neste campo, ademais de moitas outras novidades.

Quen pode ver os nosos datos en Telegram

Privacidade de Telegram

A partir de agora, poderemos configuralo que datos queremos que vexan outras persoas na aplicación, incluíndo membros en grupos. Deste xeito, Telegram permítenos ocultar a foto do perfil, a última hora de conexión ou o número de teléfono doutros usuarios. Isto é algo que cada usuario poderá axustar nesta función de privacidade na configuración da aplicación. Ademais, estes cambios aplicaranse automaticamente, de xeito que non teñamos que cambialos nós mesmos constantemente.

Outro cambio na aplicación é poder determinar quen nos pode engadir a grupos e canles. Hai unha serie de opcións dispoñibles, polo que escollemos a que máis nos convén neste sentido.

Artigo relacionado:
Como eliminar permanentemente a túa conta de Telegram

Grupos de chat nas canles

As canles son unha das características que fan popular a Telegram, ademais de ser agora obxecto dunha mellora significativa neste sentido. Como agora introdúcese un grupo de chat dentro de cada canle. O grupo de chat ten que ser creado polo administrador de dita canle, ou un deles no caso de que haxa varios. Lánzanse coa idea de poder debater nelas.

Se formamos parte dunha canle na aplicación, veremos que se inserirá un botón na canle na parte inferior. Ao facer clic sobre el teremos a posibilidade de entrar directamente no devandito chat de discusión. Neste chat de grupo poderemos falar con outras persoas que están na canle mencionada. A idea é que todas as canles de Telegram implementen este chat, aínda que dependerá do administrador, xa que probablemente haxa moitos que non queiran.

Os bots usarán a nosa conta para conectarnos

Bots de telegrama

Os bots son outro elemento esencial na aplicación, hai algúns que seguramente che gustan. Agora Telegram déixanos unha interesante mellora neles. Nesta ocasión, a mellora que nos deixan é que cando imos entrar a un sitio web suxerido por un bot, ao facer clic na ligazón dentro da aplicación, suxíresenos poder conectarse usando a nosa conta na aplicación. Para que sexa máis rápido e sinxelo poder realizar accións como deixar un comentario.

Artigo relacionado:
Cinco trucos para personalizar Telegram en Android

Mensaxes de estafa ou spam

Desafortunadamente, as mensaxes de estafa ou spam tamén son unha realidade en Telegram, como está a suceder actualmente en WhatsApp. Polo tanto, a aplicación introduce unha serie de medidas para tratar de combater este tipo de mensaxes do mellor xeito posible. A partir de agora, avisaranos se consideran que unha mensaxe que recibimos é unha estafa ou estafa.

Deste xeito, xunto co nome da persoa que nos enviou a mensaxe en cuestión, veremos que aparece unha especie de sinal. Será un sinal con letras vermellas, informándonos de que é spam ou que é unha estafa, ou potencial estafa. Que nos permitirá coñecer ou ler atentamente a mensaxe, para evitar caer nela. Sen dúbida, unha función importante en Telegram, para evitar que os usuarios caian neles.


O contido do artigo adhírese aos nosos principios de ética editorial. Para informar dun erro faga clic en aquí.

Sexa o primeiro en opinar sobre

Deixa o teu comentario

Enderezo de correo electrónico non será publicado. Os campos obrigatorios están marcados con *

*

*

  1. Responsable dos datos: Actualidade Blog
  2. Finalidade dos datos: controlar SPAM, xestión de comentarios.
  3. Lexitimación: o seu consentimento
  4. Comunicación dos datos: os datos non serán comunicados a terceiros salvo obrigación legal.
  5. Almacenamento de datos: base de datos aloxada por Occentus Networks (UE)
  6. Dereitos: en calquera momento pode limitar, recuperar e eliminar a súa información.