Google introduce un acceso directo á aplicación da cámara do teléfono para ir directamente a Google Fotos

Google Fotos

Google Fotos é unha das aplicacións que debutou en 2015 máis rápido creceu en críticas e instalacións. Isto foi debido á popularidade que gañou debido ao almacenamento infinito de fotos e vídeos en HD que ofrece aos usuarios para que poidan ter unha galería de imaxes na nube que se comporta moi ben. Ademais desta característica moi rechamante, ten certas funcionalidades como o recoñecemento de obxectos e persoas en fotos, álbums colaborativos para compartir todas esas imaxes tomadas co obxectivo da cámara do smartphone ou con esa opción libera espazo e así poder seguir tomando fotos á esquerda e á dereita.

Xusto este fin de semana pasado, furtivamente, apareceu unha nova actualización do lado do servidor na que se engadiu unha nova función que permite engade un atallo ás fotos tomadas na aplicación da cámara para levalos directamente a Google Fotos. A idea en si é que, en vez de saltar á aplicación da galería para velo manualmente, o usuario poida acceder a ela en Google Fotos obviando a galería de fotos e asumindo que se está nun teléfono que non é un Nexus. Deste xeito, as imaxes que decidimos son apropiadas pódense engadir á nube que temos en Fotos desde a propia aplicación da cámara, o que acelera o proceso en determinadas circunstancias.

Google Photos como o mellor

Se o mes de outubro de 2015 Google Photos alcanzou os 100 millóns de usuarios foi por algo, non porque sexa unha aplicación pouco desenvolvida, pero todo diferente, é unha aplicación que lle gusta e se se integran novas funcións, mellor que mellor.

Google Fotos

A nova función atópase no Asistente no panel de navegación da aplicación Google Fotos. A aplicación está lanzada e aparecerá no Asistente unha tarxeta que che mostra a nova función para engadir un atallo. Isto permítelle engadilo directamente desde a propia tarxeta sen necesidade de revisar a configuración. Unha vez configurado o atallo, fai clic no mesmo botón para iniciar a aplicación da cámara, aínda que ao facelo pechouse inoportunamente Google Photos.

De todos os xeitos, pode iniciar a aplicación de cámara predeterminada no seu teléfono, facer calquera foto e nese momento aparecerá a icona de Google Fotos coa imaxe tomada para que poida subir esa imaxe inmediatamente á nube nesta aplicación de galería. Despois duns segundos a icona desaparecerá para que poida facer máis fotos ou usar a galería de imaxes que ten por defecto no seu terminal Android.

Eliminando o acceso directo da aplicación da cámara

O proceso para eliminar o atallo da aplicación da cámara, despois de sacar unha foto, é moi sinxelo. Dirixímonos á configuración e teremos a opción «Acceso directo á cámara» para desactivala e eliminar así esta nova función de Google Fotos.

Aplicación da cámara

A versión na que funciona esta función é Google Photos 1.12.0.111999620 E polo que parece, a actualización provén do lado do servidor, polo que se aínda non a tes activa, non te preocupes porque pronto estará dispoñible como adoita ocorrer con estas novas funcións lanzadas por Google.

Unha nova opción moi interesante para aqueles usuarios que atoparon Google Photos como a aplicación perfecta para a galería de imaxes e como o espazo onde localizar cada unha das fotografías que fai a diario co seu teléfono, xa que cunha simple pulsación pode optar por cargar unha seleccionada, mentres que as outras pódense deixar no espazo local do dispositivo.

Se por calquera motivo non o teñas activo, sería interesante que reflectirano nos comentarios para saber se todos xa o teñen activo nos seus teléfonos ou tabletas.

Google Fotos
Google Fotos
Desenvolvedor: Google LLC
prezo: libre

O contido do artigo adhírese aos nosos principios de ética editorial. Para informar dun erro faga clic en aquí.

2 comentarios, deixa os teus

Deixa o teu comentario

Enderezo de correo electrónico non será publicado. Os campos obrigatorios están marcados con *

*

*

  1. Responsable dos datos: Actualidade Blog
  2. Finalidade dos datos: controlar SPAM, xestión de comentarios.
  3. Lexitimación: o seu consentimento
  4. Comunicación dos datos: os datos non serán comunicados a terceiros salvo obrigación legal.
  5. Almacenamento de datos: base de datos aloxada por Occentus Networks (UE)
  6. Dereitos: en calquera momento pode limitar, recuperar e eliminar a súa información.

  1.   Abelardo dixo

    Excelente servizo, grazas.

  2.   Carlos dixo

    Non funciona no Samsung Galaxy Ace 4 Neo.