Spanyol sareng kode telepon internasional

Telepon lawas

Dugi ka 1998, nalika urang kedah nyauran nomer telepon anu aya di propinsi kami, urang henteu kedah mencét sadaya 9 nomer anu nyusunna, tapi urang ngan ukur kedah mencét 6 angka pamungkas, tanpa awalan propinsi. Upami urang hoyong nyauran propinsi anu sanés, upami urang kedah ngalebetkeunana, kumargi éta pikeun naon.

Sateuacan robih ieu, perlu terang anu Spanyol sareng kode telepon internasional upami urang nelepon ka luar negeri. Babarengan parobihan ieu sareng ngabédakeun nomer telepon darat ti telepon sélulér, ieu mimiti dimimitian ku 6, ngaganti 9 anu dianggo dugi ka ayeuna.

Ayeuna, nomer tetep salian ti dimimitian ku 9, aranjeunna ogé mimitian ku 8. Dina telepon sélulér, mimiti taun 2011, 7, sajaba ti 6, mimiti dilaksanakeun pikeun ngabédakeun nomer telepon sélulér tina garis telepon darat.

Dugi ka ayeuna, teu asup akal pikeun terang awalan telepon Spanyol, sabab éta kalebetkeun kana nomer telepon. Nanging, éta ngamungkinkeun urang terang propinsi anu ngagaduhan nomer telepon masing-masing, ngalangkungan tilu nomer kahiji anu ngabentukna.

Kodeu telepon Spanyol

Kodeu telepon Spanyol

Kusabab mangtaun-taun parantos kalangkung, jumlah telepon parantos ningkat, janten sababna awalan anyar diaktipkeun. Sakumaha anu kuring parantos diskusikeun dina alinea sateuacanna, kaseueuran nomer badarat dimimitian ku 9, nanging, urang ogé tiasa mendakan anu 8 di awalna, tapi tetep nomer kadua sareng katilu.

Salaku conto, di Alicante, awalan pikeun kahirupan parantos 965 anu urang kedah nambihan 865 sareng 966. Upami anjeun hoyong ngaidentipikasi propinsi anu nomer telepon anu nyauran anjeun, di handap ieu kuring nunjukkeun daptar sareng sadaya Kodeu telepon Spanyol.

  • Ava: 945/845
  • Albacete: 967/867
  • Alicante: 965 sareng 966/865
  • Almeria: 950/850
  • Asturias: 984 sareng 985/884
  • Ávila: 920/820
  • Badajoz: 924/824
  • Barcelona: 93/83
  • Burgos: 947/847
  • Cáceres: 927/827
  • Cadiz: 956/856
  • Ceuta: 956/856 (Bagikeun awalan anu sami sareng Cádiz)
  • Cantabria: 942/842
  • Castellón: 964/864
  • Ciudad Real: 926/826
  • Cordoba: 957/857
  • La Coruña: 981/881
  • Cuenca: 969/869
  • Girona: 972/872
  • Grénada: 958/858
  • Guadalajara: 949/849
  • Guipúzcoa: 943/843
  • Huelva: 959/859
  • Huesca: 974/874
  • Kapuloan Balearic: 971/871
  • Jaén: 953/853
  • Leon: 987/887
  • Lleida: 973/873
  • Lugo: 982/882
  • Madrid: 91/81
  • Malaga: 951 sareng 952/851
  • Melilla: 951/952/851 (bagikeun awalan anu sami sareng Malaga)
  • Murcia: 968/868
  • Navarra: 948/848
  • Orense: 988/888
  • Palencia: 979/879
  • Las Palmas: 928/828
  • Pontevedra: 986/886
  • La Rioja 941/841
  • Salamanca: 923/823
  • Segovia: 921/821
  • Seville: 954 sareng 955/854
  • Soria: 975/875
  • Tarragona: 977/877
  • Santa Cruz de Tenerife: 922/822
  • Teruel: 978/878
  • Toledo: 925/825
  • Valencia: 960, 961, 962 sareng 963/860
  • Valladolid: 983/883
  • Vizcaya: 944 sareng 946/846
  • Zamora: 980/880
  • Zaragoza: 976/876

Kaseueuran pabrik smartphone kalebet fitur anu asli dina sistem éta tanggung jawab ngaidentipikasi propinsi anu nomer teleponna saha anu nyauran kami, ningalikeun inpormasi ieu di gigir nomer telepon anu nelepon kami. Fungsi ieu ogé sayogi nalika urang nampi telepon ti luar nagara urang.

Kodeu telepon internasional

Kodeu telepon internasional

Dina taun 1998, nalika cara urang kedah nganggo nomer telepon kanggo nelepon parantos dirobih, cara ngadamel telepon di luar negeri ogé dirobih. Dugi ka taun éta, upami urang hoyong nelepon ka luar negeri, urang sateuacanna kedah mencét nomer 07 dituturkeun ku nomer telepon kalebet awalan internasional. Ti saprak éta, 07 dirobah janten 00.

Pamaréntah Spanyol ngadamel parobihan ieu pikeun ngagunakeun sistem panomeran anu sami sareng sésana Éropa. Ku cara kieu, nomer 112, nomer darurat anu dianggo dina waktos éta ku sababaraha otonom, janten nomer darurat di sadayana Uni Éropa.

Upami anjeun hoyong terang nagara mana anu numutkeun nomer telepon, anjeun tiasa konsultasi ngalangkungan daptar ieu dimana kami nunjukkeun ka anjeun awalan telepon internasional.

  • 1 Amérika Serikat
  • 1 Kanada
  • 7 Kazakhstan
  • 7 Rusia
  • 20 Mesir
  • 27 Afrika Kidul
  • 30 Yunani
  • 32 Bélgia
  • 33 Perancis
  • 34 Spanyol
  • 39 Itali
  • 40 Romania
  • 41 Swiss
  • 43 Austria
  • 44 Inggris
  • 45 Dénmark
  • 46 Swédia
  • 47 Norwégia
  • 48 Polandia
  • 49 Jérman
  • 51 peru
  • 53 Kuba
  • 54 Argéntina
  • 55 Brazil
  • 56 Chili
  • 57 Kolombia
  • 58 Vénézuéla
  • 61 Australia
  • 63 Pilipina
  • 64 Selandia Anyar
  • 65 Singapura
  • 66 Thailand
  • 81 Jepang
  • 82 Koréa Kidul
  • 84 Vietnam
  • 86 Cina
  • 90 Turki
  • 92 Pakistan
  • 93 Afganistan
  • 94 Sri Lanka
  • 213 Aljazair
  • 216 Tunisia
  • 218 Libya
  • 220 Gambian
  • 221 Sénégal
  • 225 Basisir Gading
  • 226 Burkina Faso
  • 227 Nigerian
  • 228 Togo
  • 229 Bénin
  • 231 Liberian
  • 232 Sierra Leone
  • 233 Gana
  • 234 nigéria
  • 235 Chad
  • 236 Républik Afrika Tengah.
  • 237 Kamerun
  • 239 San Tomé
  • 241 Gabon
  • 242 Kongo
  • 243 Républik Démokratik Kongo
  • 244 Angola
  • 247 Pulo Ascension
  • 248 Séychellois
  • 249 Sudan
  • 250 Rwanda
  • 251 Étiopia
  • 252 Somali
  • 253 Djibouti
  • 254 Kénya
  • 255 Tanzanian
  • 256 Ugandan
  • 257 Burundi
  • 260 Zambia
  • 263 Zimbabwé
  • 266 Lesotho
  • 267 Botswana
  • 268 Swaziland
  • 290 St. Héléna
  • 291 Éritréa
  • 297 Aruba
  • 298 Kapuloan Faroe
  • 299 Greenland
  • 350 Gibraltar
  • 351 Portugal
  • 355 basa Albania
  • 357 Siprus
  • 358 Finlandia
  • 359 Bulgaria
  • 371 Latvia
  • 372 Éstonia
  • 374 Arménia
  • 375 Bélarus
  • 376 Andora
  • 378 San Marino
  • 380 Ukraina
  • 381 Sérbia
  • 385 Kroasia
  • 386 Slovenia
  • 387 Bosnia
  • 420Rep. Czech
  • 421 Slowakia
  • 423 Liechtenstéin
  • 501 Bélis
  • 503 Él Salvador
  • 505 Nikaragua
  • 506 Kosta Rika
  • 507 Panama
  • 508 St Piér & Miquelon
  • 591 Bolivia
  • 593 Ékuador
  • 595 Paraguay
  • 597 Suriname
  • 598 Uruguay
  • 670 Timor Wétan
  • 672 Kapuloan Norfolk
  • 673 Brunei
  • 674 Nauru
  • 675 Papua Nugini
  • 676 Tonga
  • 677 Kapuloan Solomon
  • 678 Vanuatu
  • 679 Kapuloan Fiji
  • 680 Palau
  • 681 Wallis & Futuna
  • 683 euy
  • 685 Samoa Wétan
  • 686 Kiribati
  • 687 Kalédonia Anyar
  • 688 tuvalu
  • 689 Polinesia Perancis
  • 690 Tokelau
  • 692 Kapuloan Marshall
  • 850 Koréa Kalér
  • 855 Kamboja
  • 856 Laos
  • 880 Bangladés
  • 886 Taiwan
  • 944 Azerbaijan
  • 961 Libanon
  • 962 Yordania
  • 963 Siria
  • 965 Kuwait
  • 966 Arab Saudi
  • 967 Yaman
  • 968 Oman
  • 970 Paléstina
  • 971 Émirat Arab Bersatu
  • 973 Bahrain
  • 974 Qatar
  • 975 Butan
  • 977 Népal
  • 992 Tajikistan
  • 995 Géorgia
  • 996 Kirgistan
  • 998 Uzbékistan
  • 1242 Bahama
  • 1246 Barbados
  • 1264 Anguilla
  • 1268 Antigua & Barbuda
  • 1284 Kapuloan Virgin Inggris
  • 1441 Bermuda
  • 1473 Grénada
  • 1670 Pulo Mariana
  • 1758 St. Lusia
  • 1767 Dominika
  • 1784 St.Vincent & Grenadines
  • 1868 Trinidad & Tobago
  • 1869 Nevis & St. Kitts
  • 1-284 Israél
  • 1-876 Jamaika
  • 1-809, 1-849 Dominika Rep.

Pikeun nelepon ka luar negeri tina telepon sélulér, urang kedah sateuacanna lebetkeun tanda + sateuacan awalan internasional. Pikeun ngalakukeun ieu, urang kedah pencét sareng tahan nomer 0 dugi ka ditampilkeun. Upami telepon dilakukeun tina telepon darat, urang kedah mencét nomer 0 dua kali.

Awalan khusus

Telepon satelit

Salaku tambahan kana awalan internasional, aya ogé awalan pikeun daérah anu tangtu sapertos maritim, telepon kalayan telepon satelit ...

  • +800 - Gratis tol internasional
  • +808 - Disayogikeun kanggo jasa ngabagi biaya
  • +870 - Layanan Inmarsat
  • +875, +876 sareng + 877- Disayogikeun kanggo jasa maritim seluler
  • +878 - jasa télékomunikasi pribadi universal.
  • +879 - Disayogikeun pikeun panggunaan laut / panggunaan mobile
  • +881 - Sistem satelit sélulér
  • + 882-16 - Thuraya (panyadia jasa telepon satelit)
  • +883 - Kode global internasional anu didamel ku International Telecommunication Union

Kumaha cara ngadamel telepon internasional anu murah

Dugi ka ayeuna, teu aya anu nyangka ngagunakeun telepon sélulér atanapi telepon daratna pikeun nelepon internasional, sabab urang tiasa ngadamel éta gratis atanapi dina harga anu langkung handap tina internét. Skype mangrupikeun alat anu pangsaéna ayeuna pikeun nelepon kana nomer telepon mana waé di dunya, ogé dibereskeun atanapi mobile.

Pilihan anu sanés, upami urang terang yén kami badé nyauran nomer telepon sélulér, nyaéta nganggo aplikasi olahtalatah anu ogé ngamungkinkeun urang pikeun nelepon audio naha éta Telegram, WhatsApp, Line, Viber ... Kanggo terang upami jalma anu urang hoyong nelepon nganggo salah sahiji platform ieu, urang kedah mukakeunana sareng milarian namina di antara para kontak.

Upami nembongan, anjeun nganggo aplikasi éta. Upami henteu, urang kedah nganggo cara anu sanés sapertos Skype atanapi Viber, platform anu ogé ngamungkinkeun kami nelepon ti telepon sélulér urang kalayan harga anu murah, sanaos henteu sapertos Skype, éta henteu ngagaduhan aplikasi pikeun komputer.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Actualidad Blog
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)