Google hesabındaki etkinlik geçmişinizi otomatik olarak nasıl silebilirsiniz?

Google hesabı

Mayıs ayının başında, Google bir dizi çok önemli gizlilik değişikliğini duyurdu, sana zaten söylemiştik. Bunlardan biri olasılığıdır etkinlik geçmişinizi otomatik olarak silin hesabınızdan. Zaman zaman olabilecek bir şey. Ancak bunun işe yaraması için önce bu seçenekleri yapılandırmamız gerekiyor. İyi haber şu ki, bunu yapmak çok kolay.

Bu şekilde ne zaman istediğimizi seçebiliriz etkinlik geçmişimizdeki veriler silinir. Bunu doğrudan Google hesabımızdan yapıyoruz. Bunu yapmak için telefonda veya bilgisayarda bazı adımları takip etmeniz gerekiyor ama bunlar çok basit. Bundan sonra ne yapacağınızı söyleriz.

Getirilen bu değişikliklerle, Google'a bu verilerin ne kadar süre kalabileceğini söylüyoruz. Şirket bu konuda aralarından seçim yapabileceğimiz iki seçenek sundu. Bu nedenle her kullanıcı, ikisinden hangisinin kendi durumunda en iyi seçenek olduğuna karar vermelidir. Bunu yapılandırmak için şu adımları izlemeliyiz.

İlgili makale:
Android'de uygulama kullanım geçmişi nasıl görüntülenir ve silinir

Etkinlik geçmişini otomatik olarak sil

Google hesap geçmişini otomatik olarak silin

Öncelikle Android telefonumuzda Google uygulamasını açmamız gerekiyor. Uygulama içinde Daha Fazla sekmesine tıklamanız ve ardından Arama Etkinliği seçeneğini aramamız ve tıklamamız gerekir. Daha sonra, "Web'deki ve Uygulamalardaki Aktivite seçeneği etkinleştirildi" kartına bakarız. Bu ayarı değiştir adlı bölümü tıklayın.

Zaten en uygun olduğunu düşündüğümüz seçeneği seçebileceğimiz bu bölümdeyiz. Şirket bize bu durumda üç ay ile 18 ay arasında seçim yapmamızı sağlıyor. Bu etkinlik geçmişinin otomatik olarak silinmesini istediğimiz sürece bu iki seçenekten birini seçmeliyiz, bunun için hiçbir şey yapmamıza gerek kalmadan. Her biri bir zaman seçerken en uygun gördüklerini göz önünde bulundurmalıdır.

Birini seçtiğimizde, onaylamamız gerekir ve Google bize bu seçeneğin bilgisayarda zaten işaretlenmiş olduğunu söyleyecektir. Dolayısıyla, özel durumumuzda ne seçtiğimize bağlı olarak, etkinlik geçmişinin bu süreden sonra otomatik olarak silinmesine neden olan, yürürlüğe girendir. Herhangi bir nedenle mutlu değilseniz, her zaman seçeneği değiştirme olanağınız var İstediğiniz zaman aynı adımları takip edin.

İlgili makale:
Google Play'de inceleme değişikliklerinin geçmişi nasıl görüntülenir?

Google hesabında etkinlik geçmişini manuel olarak silin

Google hesap geçmişini manuel olarak silin

İstemeyen kullanıcılar olabilir bu işlem telefonda manuel olarak yapılır. Bu durumda, Google ayrıca bu geçmişi manuel olarak silme imkanı da sunar. Dolayısıyla, bizim durumumuzda onu ortadan kaldırmak istediğimizde seçim yapanlar biziz. Daha fazla özgürlüğe izin veren şey, çünkü birkaç ayda bir veya sadece hatırladığımızda olabilir. Mevcut olan başka bir seçenektir. Bunu kullanmak için gerçekten hiçbir şey yapmamıza gerek yok, çünkü varsayılan olarak genellikle işaretlenen seçenektir.

Bir noktada otomatik olarak silinecek şekilde yapılandırmış olsak da, fikrimizi değiştirmiş olsak da, onu tekrar yapılandırmalı ve istediğimiz gibi çalışmasını sağlamalıyız. bu durumda manuel olarak. Bunun için öncekiyle aynı adımları izlememiz gerekecek:

  • Telefonda Google uygulamasını açın
  • Daha fazla sekmesine tıklayın
  • Arama etkinliği seçeneğine tıklayın
  • "Web'deki ve Uygulamalardaki Etkinlik seçeneği etkinleştirildi" kartına gidin
  • Bu ayarı değiştir'e tıklayın
  • Manuel olarak silinene kadar Kaydet'i seçin

Bu adımlarla bunu yapılandırdık Google hesabımızın etkinlik geçmişi manuel olarak silinecek. Bu yüzden bizim durumumuzda onu ne zaman silmek istediğimize karar veriyoruz. Sadece istediğiniz zaman silmek için o bölüme girmeniz gerekecek.


Makalenin içeriği şu ilkelerimize uygundur editoryal etik. Bir hata bildirmek için tıklayın burada.

İlk yorumu siz

Yorumunuzu bırakın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak.

*

*

  1. Verilerden sorumlu: Actualidad Blogu
  2. Verilerin amacı: Kontrol SPAM, yorum yönetimi.
  3. Meşruiyet: Onayınız
  4. Verilerin iletilmesi: Veriler, yasal zorunluluk dışında üçüncü kişilere iletilmeyecektir.
  5. Veri depolama: Occentus Networks (AB) tarafından barındırılan veritabanı
  6. Haklar: Bilgilerinizi istediğiniz zaman sınırlayabilir, kurtarabilir ve silebilirsiniz.