Google Drive'dan sildiğimiz tüm içerik 30 gün sonra otomatik olarak silinecektir

Google Drive

Geri dönüşüm kutusu, harika ve en iyi bilgi işlem icatları, masaüstü işletim sistemlerine ek olarak bulut hizmeti de bulunan bir geri dönüşüm kutusu. Geri dönüşüm kutusu, el ile boşaltmadığımız sürece en fazla 30 gün boyunca sildiğimiz dosyaları kurtarmamızı sağlar.

Google Drive söz konusu olduğunda, bir dosyayı her sildiğimizde dosya, Hesabımızdan çöp, diğer içerikleri depolamak için kullanabileceğimiz bir alanı işgal ediyor. Ama sonsuza kadar böyle olmayacak, çünkü 13 Ekim'den itibaren işleyişi değişecek.

Google, 13 Ekim itibarıyla Google Drive hesabımızın çöp kutusuna gönderilen tüm içeriğin, 30 gün sonra otomatik olarak silinecek, hem Windows hem de macOS'un varsayılan olarak ayarladığı zaman. Google blogunda okuyabileceğimiz gibi:

Yukarıdaki davranış, gereksiz öğelerin kullanıcı tarafından kalıcı olarak silinene kadar "süresiz olarak tutulmasına" neden oldu. Böylece saklanırken depolama planına / sınırına doğru saymaya devam etti.

Tüm kullanıcıların Google Drive çöp kutusunun yeni işleminden haberdar olması için şirket, bir uygulama içi bildirim böylece kullanıcılar kullanım sırasında hoş olmayan sürprizlerle karşılaşmazlar.

Çöp kutusunun çalışması, hangi cihazı kullandığımızdan bağımsız olarak aynıdır, bu nedenle akıllı telefonumuzdan veya web üzerinden bir tarayıcı aracılığıyla çöp kutusuna bir dosya gönderirsek, bu iyileşmek için 30 gün boyunca müsait olacak. 30 gün sonra, dosya otomatik olarak silinecek ve bir yedek kopyasını saklamadığımız sürece tekrar kurtarılamayacaktır.


Makalenin içeriği şu ilkelerimize uygundur editoryal etik. Bir hata bildirmek için tıklayın burada.

İlk yorumu siz

Yorumunuzu bırakın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar ile işaretlenmiştir *

*

*

  1. Verilerden sorumlu: Actualidad Blogu
  2. Verilerin amacı: Kontrol SPAM, yorum yönetimi.
  3. Meşruiyet: Onayınız
  4. Verilerin iletilmesi: Veriler, yasal zorunluluk dışında üçüncü kişilere iletilmeyecektir.
  5. Veri depolama: Occentus Networks (AB) tarafından barındırılan veritabanı
  6. Haklar: Bilgilerinizi istediğiniz zaman sınırlayabilir, kurtarabilir ve silebilirsiniz.