Hur man blockerar någon på Instagram

sluta se oönskat innehåll på Instagram

Sociala nätverk som Instagram är en återspegling av vad som händer i samhället. Men även om du i verkliga livet inte kan blockera en person, kan du det på sociala nätverk. Så idag kommer vi att använda oss av detta direkt på Meta sociala nätverk. Låt oss se hur man blockerar en annan användare på Instagram.

Sluta titta på oönskat innehåll

Blockera på Instagram

Som alla sociala nätverk och Internet i allmänhet kan vi hitta alla typer av innehåll. Vi gillar många av dem och vi kan följa dem och interagera med dem. Men i motsatt fall kan vi också hitta obehagligt innehåll eller innehåll som vi helt enkelt inte vill se. I dessa fall är det vi kan göra för att undvika att se detta innehåll att blockera användaren som laddar upp det.

Att blockera någon på Instagram är den perfekta åtgärden för att undvika oönskade interaktioner på plattformen. Den här funktionen är inbyggd i appen och du behöver inget mer än att komma åt hans profil och blockera honom. På så sätt får du möjlighet att skydda din upplevelse inom plattformen.

Naturligtvis bör du veta att när du blockerar en Instagram-användare, du slutar se deras inlägg och interaktioner inom det sociala nätverket Meta. Trots detta, Du kan följa detta trick för att se berättelserna om de kontakter som har blockerat dig.

Men hallå, om du är här är det för att du vill se hur en annan användare blockeras på Instagram. Så utan vidare ska jag berätta steg för steg hur du gör.

Hur man blockerar en annan användare på Instagram

blockera någon på Instagram

Låt oss se hur man blockerar de Instagram-konton från vilka vi inte vill ta emot meddelanden eller se deras inlägg.

  1. Först och främst måste du öppna ditt Instagram-konto och välj profilen för den användare du vill blockera.
  2. Nu, inom profilen, tryck på tre vertikala prickar-knappen i det övre högra hörnet för att öppna inställningarna.
  3. I den här menyn, sök och klicka på alternativet «bloquear«. Den kommer att be dig om bekräftelse, klicka på «acceptera".

Klar, med dessa enkla steg du har redan blockerat vem du vill från ditt nätverk. Nu finns det i nästan alla sociala nätverk ett "trick" för att se profilerna för de som har blockerat dig. Detta kan helt enkelt göras genom att skapa ett annat profilkonto på Instagram. Eftersom användaren inte är länkad till dig kan du göra detta hur många gånger du vill.

Och det är viktigt att veta att om i händelse av att du inser att du inte kan hitta profilen för en annan användare som du inte har blockerat, är det mest troligt att det var den användaren som har blockerat dig.

Låt oss nu se i detalj vad som händer när du blockerar en annan användare på det sociala nätverket Meta.

Vad händer när du blockerar en annan användare?

Vad händer när du blockerar en annan användare

Om du har följt stegen som nämns ovan, skulle du redan helt blockera en kontakt från ditt sociala nätverk. Observera att om du blockerar en användare, kommer de kommer inte att kunna hitta dig i sökningar, skicka meddelanden, lämna kommentarer på din profil eller se dina inlägg. Det händer också tvärtom, du kommer inte att kunna göra något av detta på din profil heller. Så tänk noga på vem du blockerar på Instagram.

Det är viktigt att notera att om du har haft tidigare interaktioner med den blockerade personen, som att utbyta meddelanden eller kommentarer, kommer dessa att fortsätta att vara synliga efter blockering. Däremot kommer all framtida interaktion att inaktiveras. Även om denna blockering inte är definitiv. Observera att när som helst du kan avblockera en användare på Instagram direkt från deras profil.

Och i det fall där du vill ha lite mer avskildhet bas med dina följare kan du dölja dina följare och följare så att andra användare inte vet hur populär din Instagram-profil är.


Du är intresserad av:
Hur man tar bort virus på Android
Följ oss på Google Nyheter

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*

*

  1. Ansvarig för uppgifterna: Actualidad Blog
  2. Syftet med uppgifterna: Kontrollera skräppost, kommentarhantering.
  3. Legitimering: Ditt samtycke
  4. Kommunikation av uppgifterna: Uppgifterna kommer inte att kommuniceras till tredje part förutom enligt laglig skyldighet.
  5. Datalagring: databas värd för Occentus Networks (EU)
  6. Rättigheter: När som helst kan du begränsa, återställa och radera din information.