Hapéna laun

smartphone lalaunan

Éta kantos kajantenan ka urang sadayana nganggo telepon sélulér. Kinerja anu ditawarkeunana nalika urang mésér sareng laju ngalirna, antukna musna. Dugi ka éta malah ngajantenkeun urang leungit kasabaran. Maranéhna nyaéta sababaraha alesan naha ngajantenkeun telepon pinter anjeun janten telepon sélulér, sareng dinten ieu kami bakal nyaritakeun ngeunaan aranjeunna.

Éta normal pikeun alat, nalika urang ngaleupaskeun, nampilkeun tingkat anu paling optimal tina operasi. Henteu ngan ukur dina kinerja fungsional, éta ogé ngahontal tingkat muatan batré anu pangsaéna. Henteu kakantun penampilan fisikna, anu sakapeung ogé sangsara ku jalanna waktos.

Kunaon hapé kuring lambat?

ayeuna hayu urang milarian alesan anu ngajantenkeun telepon urang kalem. Janten, terang naon sababna atanapi naon anu urang lakukeun anu salah, urang tiasa nempatkeun sababaraha solusi sareng yén éta pulih tingkat fungsionalitas anu langkung ditarima. Kusabab éta penting pikeun terang éta dina seueurna seueur kasus tiasa waé smartphone urang pulih.

smartphone lami

Salah sahiji hal utama anu kedah urang émut nyaéta sabaraha umur alat urang. Kami henteu tiasa ngarepkeun yén smartphone anu langkung lami ti tilu atanapi opat taun bakal teras-terasan beroperasi dina kapasitas pinuh. Kami henteu ngarujuk kana obsolescence anu direncanakeun kontroversial, ngan éta software anu paling canggih, kadang ogé meryogikeun perangkat keras pikeun cocog.

oge urang kedah ngabedakeun upami paranti langsung hadir kasusah dina navigasi ku Internét. Atanapi kalemesan urang nyarioskeun kana sakedik fluiditas anu ngalirna malah dina ménu internal. Kami tiasa ngagaduhan cakupan atanapi bahkan masalah sinyal anu tiasa ngajantenkeun kami yakin yén telepon henteu jalan kalayan saé upami ieu henteu nyata.

Panyimpenanna

mémori pinuh

Di dieu urang mendakan salah sahiji bédana utama anu dipendakan ku hiji alat pikeun pagelaran optimal. Nalika urang ngaluncurkeun sélulér, sakumaha aturan kami mendakan éta kalayan perséntase luhur panyimpenan anu sayogi. Neundeun éta ku bulan atanapi taun panggunaan éta réngsé sok sanajan dijajah pinuh.

Sababaraha file, sababaraha aplikasi, sareng seueur rohangan bébas muka jalan pikeun kinerja sistem operasi anu optimal. Salaku aturan umum, smartphone kalayan mémori ampir pinuh janten smartphone anu laun. Sistem operasi ngalangkungan seueur halangan pikeun tiasa fungsina normal. Sareng kanggo gaduh pagelaran "normal" anjeun peryogi bagian tina mémori anu sayogi.

Naon hal anu paling saé dilakukeun dina waktos ieu? Sakali kami diitung kalayan mémori alat lengkep lengkep aya sababaraha pilihan anu sayogi pikeun meringankeun beban data anu disimpen. Dina akhir tulisan kami badé masihan anjeun sababaraha tips anu manpaat pikeun nyandak telepon sélulér anjeun deui naon anu tiheula. Tanpa diragukeun, salah sahiji tindakan anu paling gunana nyaéta ngahapus sadayana file, aplikasi, poto, sareng sajabana. Tapi upami anjeun ngaraos resep tugas anu matak pikaboseneun sareng malah matak pikaboseneun aya ogé pilihan pikeun ngalakukeunana ku sababaraha léngkah saderhana. Gaduhan alat nalika urang dileupaskeun éta bakal ngajadikeun éta rejuvenate ku cara anu luar biasa pisan sareng anjeun bakal tiasa terasrasakeun deui telepon anjeun ampir sapertos anu anyar.

Pembaruan

Salah sahiji hal anu paling parah anu tiasa kajantenan pikeun smartphone urang nyaéta pabrikan mutuskeun "motong" ku pembaruan modél khusus kami. Sanaos anu paling narik ati nyaéta urang moal ngagaduhan apdet kaamanan. Kaleresan aya pembaruan ieu ogé ngajantenkeun parangkat terus diénggalan dina hal kinerja sareng fungsina. 

Bergantung kirang update sistem operasi éta ogé mimiti ngantepkeun kami dina sela-sela pembaruan aplikasi anu béda anu saluyu sareng optimalisasi sistem operasi. Gawe sareng aplikasi anu langkung lami éta ogé tiasa nyababkeun urang sono kana pilihan kabaruan atanapi ngajantenkeunana entong fungsina normal.

Sababaraha kali, dina waktos ngagaleuh smartphone anyar, vérsi anu langkung lami tina tutup tungtung anu disarankeun tina sungut anu tugas. Sakumaha aturan, ieu mangrupakeun ide anu saé kusabab saatos sataun, naon éta ponsel anu luar biasa bakal teras-terasan janten sampurna. Tapi upami urang ningali vérsi anu langkung lami, masih ogé tétéla janten smartphone anu kompeten dina sababaraha hal, urang tiasa ngalakukeun kasalahan tina kéngingkeun alat anu énggal-énggal disingkirkeun tina apdet.

aplikasi

aplikasi Android

nu aplikasi, sareng poto-poto, aranjeunna ngatur pikeun nyangkokkeun sabagian ageung mémori héndsét urang. Kami hoyong gaduh aplikasi kanggo sadayana, sababaraha kanggo tugas, sareng tangtosna ngagaduhan anu penting sareng panerapan waktos. Ieu mangrupikeun dasar tina sistem operasi sareng smartphone dirancang pikeun aranjeunna. 

aplikasi aranjeunna parantos mekar pisan sareng unggal update ningkatkeun aspek dirancang pikeun ngajantenkeun pangalaman pangguna langkung pikaresepeun. Ieu ngalakukeun nanaon tapi ngeusian beuki loba rohangan dina telepon urang. Sareng sakedik sakedik, tingkat sapertos butuh sumberdaya, tina panggunaan tina ingetan sareng latar tukang ngajantenkeun ragrag kinerja.

Pikeun ngajantenkeun anjeun mutuskeun hiji atanapi aplikasi anu sanés, pamekar narékahan pikeun ngajantenkeun aranjeunna pikaresepeun sakumaha mungkin. Unggal waktos aranjeunna gaduh langkung fitur sareng nganggo seueur pilihan kanggo dianggo. Ieu, salian ti ngajantenkeun aranjeunna langkung serbaguna, ngajantenkeun aranjeunna langkung seueur rohangan sareng ngonsumsi langkung seueur sumberdaya dina waktos anu sami.

Naon anu kuring tiasa lakukeun supados hapé henteu laun?

smartphone gancang

Pikeun mimitian, penting pikeun terang éta masalah kalematan parangkat urang, ampir-ampiran sok aya solusina. Éta kabuktosan, sakumaha anu urang parantos mairan di awal, upami urang leres ku telepon anu parantos lami sababaraha taun, rohangan kanggo paningkatan langkung terbatas. Komponén fisik dina telepon ogé parah, anu "diperparah" babarengan sareng parangkat lunak tanpa ngapdet.

Tapi upami smartphone anjeun henteu lami, sareng anjeun nganggap yén éta henteu ngajalankeun sakumaha mistina. Atanapi upami anjeun perhatoskeun performa anu langkung parah anu ngajantenkeun ponsel anjeun laun, dibandingkeun sareng kumaha nalika anjeun ngaleupaskeun, kami bakal masihan anjeun sababaraha tip anu tiasa ngajantenkeunna fungsional sapertos anu tiheula. Naha ponsel anjeun laun? Meureun pikeun waktos anu singget ...

Pareuman alat sareng pareuman

pareuman atanapi balikan deui

Sigana konyol, sareng éta tiasa sareng éta moal jalan. Tapi aya seueur urang anu urang parantos sababaraha minggu teu mareuman telepon. Saatos ngajalankeunana sadidinten, nalika urang bobo, urang tinggalkeun nyambung ka carjer tanpa mareumanana. Upami urang ngalakukeun ieu kusabab kabiasaan, ponsel ngalir ssapanjang minggu tanpa pareum sareng hurung.

Upami ieu masalah anjeun sareng anjeun salah sahiji anu henteu pernah mareuman telepon éta pantes dicobaan, kumargi saderhana sareng teu mayar biaya pikeun ngalakukeunana. Sababaraha detik ku telepon pareum lengkep tiasa hurung sistemna diresetmangrupa cache jelas jeung nutup lengkep sadayana Aplikasi anu panginten tiasa narik sumberdaya di tukang. 

Ngosongkeun rohangan paranti

Poto Google

Sakumaha anu parantos kami béjakeun ka anjeun, panggunaan kaleuleuwihan mémori telepon tiasa pangaruh signifikan dina operasi na. Tinjauan ngeunaan aplikasi anu parantos kami pasang dina alat aman kami mendakan sababaraha anu henteu lami parantos dianggo. Pupus aplikasi langka éta salawasna mangrupakeun ide nu sae. 

Kami kéngingkeun rohangan gancang, sareng urang tiasa teras ngaunduh deui bisi anjeun peryogi aranjeunna. Sareng upami urang hoyong gaduh aplikasi anu paling sering dianggo dina telepon kami, ogé urang tiasa masang vérsi "cahaya" ngeunaan Aplikasi. Unggal waktos kami mendakan langkung seueur aplikasi anu lite, kalayan seueur fungsionalitas tapi langkung seueur padamelan ingetan. Naha kitu Facebook Lite, mesin pencari Google Lite, atanapi MessengerLite, contona.

Poto mangrupikeun alesan sanés anu utama pikeun raména mémori sélulér. Solusi anu gancang, gratis sareng dipercaya pisan ngalirkeun poto anjeun ka Poto Google, salaku conto. Upami anjeun gaduh kontrak jasa neundeun atanapi naha anjeun langkung resep ngaunduh dina komputer aranjeunna ogé pilihan. Ku ngaleupaskeun sababaraha Gigas anu diilikan ku poto, telepon mimiti ngalir kalayan bébas.

Reset kana suhunan pabrik

Setélan pabrik

Ieu mangrupikeun salah sahiji pilihan anu paling "radikal". Reset kana suhunan pabrik ngalibatkeun lengkep ngahapus sadaya data tina telepon. Tangtu éta super penting pikeun ngadamel cadangan sateuacanna tina sadaya file penting. A) Leres urang tiasa leres-leres mariksa kumaha jalanna di awal hapé urang.

Ngahapus sadayana urang pastikeun ngaleungitkeun kamungkinan gangguan. oge urang bakal ngaleungitkeun sadaya malware anu panginten teu dipasang dina hapé urang. Tanpa ragu, ngareset sÉta bakal ngajantenkeun parobihan anu luar biasa dina cara alatna jalan. 

Urang kedah masang deui aplikasi anu paling penting ti mimiti. Janten, upami aya sababaraha aplikasi anu kami henteu émut atanapi henteu diperyogikeun, jelas éta parantos réngsé. Ngitung sareng cadangan kana Google Drive, prosés na bakal langkung gancang tibatan sigana. Sareng yakin yén upami telepon sélulér anjeun lambat, mulangkeun setélan pabrik bakal saé. Sakumaha urang tiasa tingali, aranjeunna sagala rupa ukuran urang tiasa nyandak pikeun nyobaan nyieun smartphone urang balik deui kana naon éta. Upami anjeun gaduh ponsel anu lambat, pastikeun pikeun nyobaan éta sateuacan masihan nepi ka maot.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Actualidad Blog
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.