Kumaha carana nempatkeun NFC dina sélulér anu henteu gaduh éta

nfc android

Nalika ngagaleuh sélulér énggal, urang kedah tumut kana akun, salian ka kabutuhan anu anjeun gaduh dina hal kinerja, panyimpenan sareng kaméra, yén alat éta gaduh Chip NFC, pikeun nyieun pangmayaran di toko jeung angkutan umum utamana salian ti, pikeun nransper data antara alat dina cara énkripsi

Ieu sarat penting sabab rada pajeulit tambahkeun NFC ka mobile a lamun ieu teu boga ti pabrik. Sanaos leres yén sababaraha bank sareng lembaga kiridit ngaluncurkeun stiker anu chip ieu sababaraha taun ka pengker, ayeuna praktis pisan sakedik anu terus ngajaga éta.

Naon NFC

Akronim NFC asalna tina Near-Field Communication, protokol komunikasi nirkabel énkripsi jarak pondok anu ngamungkinkeun tukeur data antara dua alat.

Protokol komunikasi NFC lahir ti aliansi tina Nokia, Philips jeung Sony taun 2004, Protokol anu ayeuna dianggo ku ampir sadaya pabrik smartphone di dunya, kalebet Apple, sanaos henteu nyauran éta.

Tapi, éta henteu ngan ukur aya dina kalolobaan smartphone anu ngahontal pasar, tapi, salian ti éta, panggunaanna parantos ngalegaan ka alat-alat sanés sapertos quantifying pinggel, arloji pinter komo tablet kawas iPad, sanajan teu make akal pikiran (kawas maké éta pikeun nyokot gambar ...).

The smartpohne munggaran pencét pasar kalawan chip NFC éta Nokia C7 taun 2011Sanajan kitu, éta saméméhna geus sadia dina sababaraha handphone ti produsén sarua.

Naon téknologi NFC sareng kumaha jalanna?

Pamayaran NFC

Pamakéan utama dijieunna tina téhnologi NFC patali jeung pamayaran ngalangkungan alat sélulérSanaos dina taun-taun awalna, éta dianggo utamina pikeun ngabagi kontén antara alat-alat, Sony mangrupikeun salah sahiji perusahaan anu pangheulana nyandak kauntungan tina éta.

Kalayan pandémik coronavirus taun 2020, pamakéan téknologi ieu greatly gancangan, Kusabab éta ngahindarkeun kedah masihan kiridit atanapi kartu debit ka kasir pikeun ngagaleuh sahingga ngirangan kamungkinan katépaan.

Pikeun mayar nganggo NFC tina alat sélulér, urang ngan ukur kedah diaktipkeun dina alat urang, boh dina smartphone, jam tangan pinter atanapi tablet sareng ngadeukeutkeun ka nu maca.

Waktu éta, alat bakal menta urang ngaidentipikasi diri di terminal nganggo sidik, raray atanapi pola pikeun pariksa yén kami mangrupikeun pamilik sah tina terminal anu kami mayar.

Sakumaha urang tingali tina operasina, téhnologi ieu sagemblengna aman. Urang kudu terminal lokasina deukeut POS pamayaran, tanpa kudu fisik datang kana kontak, ku kituna ngaran Contactless yén kiridit na debit kartu nu ngahijikeun hiji chip NFC narima.

Mangpaat téknologi NFC

stiker nfc

Salian dipaké pikeun nyieun pangmayaran aman, téhnologi NFC ogé loba dipaké pikeun ngaktipkeun pungsi nu tangtu dina alat mobile ngaliwatan tag NFC.

Salaku conto, urang tiasa nganggo tag NFC supados nalika dugi ka bumi, nalika ngalangkungan sélulér ngalangkungan tag, hayu urang mareuman sora smartphone urang atanapi aktipkeun mode ulah ganggu, hayu urang mareuman data seluler sareng gaduh daptar puter.

Salaku tambahan, urang tiasa ogé ngahijikeun éta sareng otomatisasi bumi bumi urang. Ku cara kieu, urang tiasa nempatkeun tag NFC di gigireun méja ranjang nalika urang bobo, sadaya lampu pareum atanapi nalika urang gugah, kompor kamar mandi sareng lampu di aula dihurungkeun ...

Urang ogé bisa ngonpigurasikeun eta kitu nalika urang asup kana kendaraan urang, bluetooth diaktipkeun supados nyambung ka kendaraan urang sareng maénkeun daptar puter, podcast ...

Téknologi ieu ogé seueur dianggo dina acara dagang sareng konvénsi pikeun gancang ngaidentipikasi hadirin Ngahindarkeun kabutuhan pikeun nunjukkeun idéntitas pribadi urang.

Kamajuan panganyarna dina téknologi ieu ngamungkinkeun urang ngagunakeun smartphone urang pikeun buka kendaraan urang, sanajan dina waktu medarkeun artikel ieu, Nopémber 2021, ngan BMW geus nerapkeun kamungkinan ieu dina sababaraha kandaraan na.

Abdi tiasa nempatkeun NFC dina telepon sélulér kuring upami anjeun henteu gaduh éta

nempatkeun nfc mobile

Sakumaha anu kuring nyarios dina awal tulisan ieu, pasang NFC dina sélulér anu henteu kalebet ti pabrik éta praktis misi teu mungkin. Nalika bank mimiti ngamajukeun pamakean téknologi ieu, dina 2015, seueur anu nawiskeun stiker kalayan téknologi ieu pikeun nempelkeun sélulér sahingga gaduh chip NFC anu diwangun pikeun anu henteu gaduhna.

Sanajan kitu, kiwari, saeutik pisan bank terus nawarkeun jenis ieu téhnologi Sareng anu ngagunakeun éta, sapertos BBVA, lirén nawiskeun dukungan dina ahir taun 2019, hal anu logis nimbangkeun yén kalolobaan smartphone di pasar sumping nganggo chip NFC.

Kumaha terang upami sélulér kuring ngagaduhan NFC

Pariksa NFC dina Android

Aya sababaraha cara pikeun pariksa lamun smartphone urang boga NFC.

Panel bewara

Ku ngageser ka panel béwara tina hiji terminal Android, urang kudu néangan hiji ikon nu judulna NFC.

Ngaliwatan pilihan konfigurasi

Upami smartphone urang henteu nunjukkeun ikon éta dina panel béwara, urang kedah ngaksés Setélan terminal urang sareng Dina kotak search, ngetik NFC.

Ngaliwatan hiji aplikasi

Ningali kumaha Play Store parantos janten dina taun-taun ayeuna, éta henteu matak kaget urang ningali kumaha di toko aplikasi Google urang ogé tiasa mendakan. hiji aplikasi nu ngidinan urang nyaho lamun alat urang boga NFC.

Dina kasus anu tangtu, utamana dina mobiles CinaSababaraha terminal ngalebetkeun chip NFC, chip anu henteu sayogi di luar Asia, sanaos tiasa diaktipkeun dina telepon sélulér anu tangtu.

Pariksa NFC
Pariksa NFC
pamekar: Risovanyi
harga: bebas

Kumaha cara mayar nganggo ponsel anjeun upami anjeun henteu gaduh NFC

Bizum

Bizum

Upami sélulér anjeun henteu gaduh NFC, gumantung kana jinis pendirian dimana anjeun ngagaleuh, kamungkinan anu ngajual nawiskeun anjeun kamungkinan mayar purchases ngaliwatan Bizum.

Jelas, metode pamayaran ieu ngan bakal sayogi dina usaha leutik. Tong ngantosan dugi ka Carrefour atanapi Mercadona sareng naroskeun ka Bizum pikeun mayar pameseran anu anjeun lakukeun.

PayPal

Sanajan teu jadi dipaké dina poé ka poé, tapi leuwih pikeun pameseran liwat internét, Upami Anjeun keur nyieun beuli dina ngadegna leutik, kasebut nyaéta dimungkinkeun yén kuring bisa nyadiakeun Anjeun sareng surelek tina akun pakait sareng PayPal sarta nyieun mayar tina beuli aya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Actualidad Blog
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.