Manual Android, pituduh dasar pikeun pemula

smartphone anyar

Upami anjeun parantos milarian a manual android sareng mendakan postingan ieu, hal anu munggaran, wilujeng sumping. Anjeun parantos dugi ka dua pilihan ieu. Boh anjeun salah sahiji "aneh" anu nolak gaduh Smartphone sareng anjeun tungtungna parantos mutuskeun modérenisasi, atanapi anjeun asalna tina sistem operasi anu sanés sareng hoyong ngaléngkah ka Android, sistem operasi mobile anu saéna. Meureun anjeun masih dina fase milarian sareng panasaran terang kumaha jalanna sadayana. Beuki loba anu ngaléngkah, diantara anu sanés sabab karaos rada dipegatkeun tina sésana.

Upami anjeun salah sahiji jalma anu tungtungna parantos mutuskeun "ngaliwat gelung gelang" sareng mésér telepon pinter Android ngawartosan yén anjeun moal kuciwa. Dinten ieu kami badé ngiringan step by step liwat sadaya setélan konfigurasi Android dasar sahingga pangalaman anjeun sakumaha nyugemakeun mungkin. Kami bakal aya di sisi anjeun pikeun ngabimbing anjeun sareng ngabantosan anjeun ngadamel telepon anyar anjeun sapinuhna operasional. Dimana waé anjeun asalna, ceuk kuring, wilujeng sumping ka Android.

Naon ari Android?

Android

Upami anjeun énggal dina dunya smartphone ieu kami moal ngiringan hubungan satru anu abadi. Anjeun kedah terang éta Android mangrupikeun sistem operasi seluler Google. Sareng kumaha upami sistem operasi pikeun alat sélulér anu paling seueur dianggo di dunya. Jumlah anjeun anu ayeuna dipasang pikeun pangguna aktip ngaleuwihan dua milyar. Henteu aya nanaon. Sareng dinten ayeuna saingna sacara éksklusif sareng sistem operasi Apple, anu langkung ti dua kali lipat jumlah pangguna. Urang tiasa nyarios éta Spanyol mangrupikeun nagara Android kumargi langkung ti 92% smartphone di nagara urang damel handapeun sistem android héjo.

Dina 2017 Android Ayeuna parantos 10 taun ti saprak diluncurkeun. Aktip damel ti saprak 2008 dina alat sélulér, tablet, sareng nembé tiasa dianggo. Dijieun dina dukungan finansial Google ku perusahaan perangkat lunak "Android Inc.", anu antukna bakal kaala ku Google dina 2005. Bapana anu dikenal, Andy Rubin, babarengan sareng tim insinyur pilih milarian nyiptakeun basis Linux. sistem. Ieu kumaha sistem operasi Android janten jelas.

Sistem anu kabuka pikeun sadayana

Kauntungan anu ditawarkeun ku sistem operasi ieu tibatan sistem ios Apple nyaéta sistem anu kabuka. Pabrikan naon waé tiasa ngagunakeunana sareng adaptasi kana alatna. Y. pangembang naon waé tiasa nyiptakeun aplikasi anu sami hatur nuhun kana kit anu ditawarkeun Google salaku unduhan gratis. Pondokna, tiasa ngagunakeunana sacara bébas pikeun naon éta dikandung. Sistem operasi pikeun alat pinter layar rampa. Kucara kieu, merek naon waé anu ngadamel Smartphone, kalayan lisénsi Google wajib, anjeun tiasa nganggo Android salaku sistem operasi. Apple anu, salaku conto, henteu ngalakukeun. Ayeuna nuju tren bahkan pabrikan anu nganggo OS nyalira, sapertos BlackBerry contona, parantos tungtungna tunduk kana sistem anu langkung global.

Android nyaéta sistem operasi dumasar kana struktur aplikasi. Anu utama, dianggap dasar pikeun fungsionalitasna, dilebetkeun salaku standar ku sistem operasi éta sorangan. Sistem anu diwangun dina arsitektur anu dirancang pikeun nyederhanakeun panggunaan deui komponén. Janten, aplikasi naon waé tiasa nganggo sumberdaya alat, sareng éta tiasa digentos ku pangguna. Engké urang bakal nyarioskeun perkawis aplikasi, pamasanganana sareng kami bakal masihan anjeun sababaraha tips.

 Naon lapisan kustomisasi dina Android? 

MIUI 9

Sakumaha anu parantos kami ngajelaskeun, sacara praktis sadaya pabrik anu ayeuna nganggo sistem Google pikeun ngaktipkeun alatna. Sareng aya sababaraha firma anu, kalayan maksud ngabédakeun dirina sareng anu sanés, nganggo lapisan personalisasi anu disebat. Nya, bakal dijelaskeun ku cara anu grapik pisan, siga "Pakéan" sistem Android ku baju sanésna. Sistem operasi tetep sami, tapi dina tampilan na mah béda. Gambar anu ditingalikeun béda ti gambar anu didamel ku Google. Ieuh tingkat optimasi ngagaduhan peran anu mendasar anu parantos kahontal kalayan sisipan lapisan dina Android.

Aya firma, sapertos Sony, anu lumaku lapisan kustomisasi langkung agrésif, bahkan ngabatesan sababaraha aksés konfigurasi dina sababaraha kasus. Merek sapertos Xiaomi, anu vérsi sistem operasi na, disebat MIUI, nampi ulasan anu saé tina pangguna na. Sareng aya batur anu milih nawiskeun Android "murni", langkung beresih sareng tiasa dikonfigurasi.

Pikeun raos warna na. Tapi kami nguntungkeun Android tanpa watesan sareng tanpa "nyamur". Kusabab kadang lapisan ieu nyababkeun sistem anu parantos cairan sareng tiasa dianggo kalayan sangsara tina kalambatan teu perlu.

Kumaha cara ngadamel akun Google

Anjeun panginten henteu ngagaduhan Smartphone Android, tapi tiasa pisan anjeun ngagaduhan akun email "gmail". Upami anjeun parantos gaduh, ieu bakal janten idéntitas anjeun pikeun tiasa ngagunakeun sadaya jasa Google. Upami anjeun henteu acan nyiptakeun akun Google anjeun, anjeun kedah ngalaksanakeunna sateuacan dimimitian ku konfigurasi alat anjeun. Pikeun ngalakukeun ieu anjeun moal meryogikeun langkung ti dua menit. Dina manual Android ieu kami ngajelaskeun sadayana. Prosedur na sapertos ngadamel akun email sabab anjeun ogé bakal ngalakukeun éta. Hiji-hijina masalah anu anjeun tiasa mendakan nyaéta batur parantos nganggo nami anu anjeun pikahoyong. Kanggo sésana, kalebet rangkéan data pribadi, anjeun bakal langsung nyiptakeun idéntitas Google tapi upami anjeun gaduh mamang, didieu kami ngajelaskeun saléngkah-saléngkah sareng cara anu béda-béda ngadamel akun google.

Sakali dicirikeun anjeun siap aksés ka toko aplikasi panggedena aya, éta Play Store. Dina cara nu sami, anjeun tiasa make dina alat Android anjeun tina sadaya jasa anu ditawarkeun ku Google gratis. Salaku aturan umum, éta sadayana aplikasi anu parantos dipasang dina alat kami. Gumantung kana mérek alat, éta tiasa dibarengan ku sababaraha perusahaan sapertos pamuter musik, jst.

Jasa Google gratis

jasa google

Google serius ngeunaan mempermudah kahirupan urang. Sareng nawiskeun kami saruntuyan pakakas anu urang tiasa kéngingkeun seueur kauntungan tina telepon pinter urang ku cara paling nyaman. Éta seueur pisan sareng beragam anu urang tiasa ngabedakeun dumasar sababaraha jinis jasa anu ditawarkeun Google gratis. Dina panduan Android kami kami parantos milih anu paling tiasa nawiskeun anjeun mimitina.

Jasa Google pikeun digawé

Dina bagian ieu urang tiasa ngamangpaatkeun

  • Dokumén Google, un éditor téks online di mana urang tiasa ngédit sareng ngabagi dokumén naon waé dimana waé anjeun.
  • Google spreadsheets nya éta, spreadsheet, tapi ckalayan kamungkinan ngabagi na, ngajantenkeun publik pikeun ngédit hiji atanapi langkung, sareng ngamangpaatkeunana dimana waé.
  • Google Presentasi, hal anu paling caket kana naon anu bakal anjeun terang salaku "power point". Program anu gampang digunakeun pikeun ngadamel sareng maénkeun presentasi anjeun.
  • Google Drive, "tempat" anu aman pikeun nyimpen salinan file anjeun dokumén anu paling sering dianggo, bahkan data aplikasi.

Pikeun ngatur anjeun

Google ogé masihan urang kasempetan pikeun janten langkung teratur. Sareng gaduh eusi anu paling berharga dina telepon pinter urang dimana waé. Janten urang bakal tiasa nganggo urang

  • Poto Google, anu henteu ngan ukur ngatur pikeun néwak urang. Otomatis ngadamel albeum dumasar tanggal atanapi tempat. Salaku tambahan pikeun nawiskeun kami dugi ka 15 GB panyimpenan supados poto-na henteu nyéépkeun rohangan dina alat kami.
  • Google Kontak ngajantenkeun kami henteu pernah sieun ngarobih telepon kusabab kaleungitan nomer anu disimpen, atanapi kedah ngalirkeunana sacara manual. Nyingkronkeun kontak sareng akun Google anjeun sareng éta bakal dimana waé anjeun ngaidentipikasi diri anjeun.
  • Google almanak, kalénder Google supados anjeun hilap nanaon, sareng nyerat sadayana. Bewara, panginget, alarm, euweuh bakal luput anjeun.

Waleran kana patarosan

Naha urang hoyong smartphone upami urang teu tiasa naroskeun naon-naon, leres? Pikeun gaduh Google dina dampal panangan anjeun éta kauntungan. Kalayan widget Google anu tos kapasang kami tiasa naroskeun ku ngobrol sareng Google ngeunaan naon waé. Atanapi milarian sareng napigasi ngalangkungan aplikasi anu terkenal dina panyungsi anjeun. musuh

  • Google Chrome pikeun milarian sareng napigasi ngalangkungan aplikasi anu terkenal dina panyungsi anjeun
  • Google Maps. Naha anjeun hoyong terang dimana aya atanapi kumaha jalanna, "G" ageung aya pikeun ngabantosan anjeun langsung. Google henteu ngantunkeun anjeun dimana waé anjeun.
  • Tarjamah Google, Éta bakal ngajantenkeun dimana waé anjeun, basa éta moal janten halangan pikeun anjeun.

Hiburan jeung senang

A Smartphone pikeun seueur sinonim pikeun gangguan. Sareng nya kitu, urang sadayana parantos lega sawatara waktos ku ngantosan lami. Aya ogé anu ngagunakeun telepon Android na salaku pusat hiburan multimédia na. Pikeun ieu urang tiasa ngaraosan sababaraha aplikasi.

  • YouTube. Platform pidéo streaming saé kaunggulan. Puterkeun video karesep anjeun, bagikeun atanapi unggah nyalira.
  • Musik Google Play nempatkeun dina panangan anjeun pamuter multimédia anu kompeten. Sareng salaku tambahan pikeun maénkeun musik tina alat anjeun, anjeun tiasa ngaksés hits saatos ayeuna. Atanapi mésér albeum pangénggalna ku seniman karesep anjeun.
  • Pilem Google Play Sapertos musik, kéngingkeun beja pangénggalna dina pilem, acara TV atanapi serial.

Ieu mangrupikeun jasa anu paling terkenal, tapi Google nawiskeun anjeun langkung seueur deui. Sakumaha anjeun ningali, sakabeh dunya kemungkinan sareng alat Android Anjeun. Naha anjeun sadar kana sagala anu anjeun leungit? Pasti anjeun henteu kuciwa parantos mésér smartphone Android. Sareng upami anjeun henteu acan mésérna, nalika réngsé maca tulisan ieu anjeun pasti bakal yakin.

Konfigurasi dasar handphone Android Anjeun

konfigurasi android

Dupi anjeun parantos ngagaleuh? Salamet. Upami anjeun tungtungna gaduh alat Android anyar anjeun dina panangan anjeun waktuna pikeun nyiapkeunna. Dina manual Android ieu kami bade ngabimbing anjeun sababaraha léngkah pikeun ngalaksanakeun konfigurasi awal. Saatos nyabut telepon énggal anjeun tina kotak na, urang kedah tambahkeun kartu SIM urang heula. Sareng tanpa kasieunan, pencét tombol kakuatan pikeun mimitian ku konfigurasi na.

Kumaha nyetél basa anjeun dina Android

Éta hal kahiji anu kedah urang lakukeun nalika ngahurungkeun alat Android anyar kami. Saatos pesen sambutan diplomatik anu anjeunna salam ka kami urang kedah milih basa anu bakal kami interaksi ti waktos éta sareng smartphone urang. Dina daptar basa anu lega kami bakal milih anu cocog, sareng éta waé.

Upami iraha waé urang hoyong ngarobih basa dipilih dina konfigurasi awal urang tiasa ngalakukeun éta gampang. Kami moal langsung dina ménu smartphone kami pikeun «Setélan». Sareng ti dieu, biasana asup ka jero "Setélan tingkat lanjut" urang kedah milarian pilihanna "pribadi". Ti lokasi ieu, ku ngaklik on "Input basa sareng téks" Urang tiasa ngakses daptar basa sareng ngarobih kana basa anu dipikahoyong.

Kumaha carana nyetél alat Android anjeun salaku "alat anyar"

Versi panganyarna tina tawaran Android pilihan konfigurasi anyar nalika urang ngaluncurkeun smartphone. Janten, upami telepon anu dibeli tiasa dianggo pikeun ngabaruan telepon anu sateuacanna, urang bakal langkung gampang. Ti titik ieu, urang tiasa ngonpigurasikeun telepon énggal kalayan pilihan anu sami sareng anu lami. Bahkan sareng aplikasi anu sami sareng anu parantos kami pasang, tombol Wi-Fi, jst.

Tapi ieu sanés urang ayeuna. Sareng kanggo neraskeun konfigurasi dasar urang kedah milih opsi na "Siapkeun salaku alat énggal". Ku cara kieu léngkah sareng setting ieu bakal dilebetkeun pikeun kahiji kalina. Janten hayu urang ngalih kana léngkah salajengna.

Pilih jaringan wifi pikeun smartphone Android kami

Sanaos léngkah milih jaringan Wi-Fi henteu diperyogikeun lengkep pikeun ngarengsekeun setelan tina alat anyar. Upami disarankeun pisan pikeun ngalaksanakeun operasi ieu kalayan sambungan internét. Ku cara ieu konfigurasi alat bakal lengkep. Dina daptar jaringan Wi-Fi anu sayogi, urang kedah milih anu ngagaduhan. Pikeun neraskeun, saatos ngalebetkeun kode aksés, urang kedah milih «teraskeun».

Biasana ngagunakeun langkung ti hiji jaringan Wi-Fi sadidinten. Kusabab kitu, sareng supados anjeun tiasa nambihan sadaya jaringan anu anjeun peryogikeun, kami ngajelaskeun kumaha ngalakukeunana iraha waé séjén. Kami ngaksés deui ikonna «Setélan» tina alat kami sareng pilih pilihan na «Wifi". Saatos ngaktipkeun koneksi Wi-Fi kami bakal tiasa ningali dina daptar jaringan anu sayogi. Kantun urang kedah milih jaringan anu dipikahoyong sareng lebetkeun kode aksés. Alat urang bakal otomatis nyambung ka jaringan anu disimpen nalika urang aya dina cakupan na.

Kumaha log in sareng akun Google kami.

Kami anggap yén kami parantos gaduh akun Google atanapi kami parantos ngadamel ieu nuturkeun pitunjuk di luhur. Ngaksésna sareng tiasa ngaraosan sadaya jasa anu ditawarkeun ku akun kami saderhana. Urang ngan saukur kedah ngaidentipikasi kami sareng akun kami "xxx@gmail.com" teras lebetkeun kata sandi kami. Sakali ieu parantos dilakukeun, urang kedah nampi kaayaan jasa supados teraskeun sareng léngkah salajengna.

Anjeun tiasa ogé neraskeun konfigurasi tanpa gaduh akun "gmail". Tapi deui kami nyarankeun yén anjeun ngalakukeun éta sareng dirina. Ku cara kieu urang tiasa pinuh resep paket jasa anu ditawarkeun ku Google pikeun urang. Sareng konfigurasi na bakal langkung lengkep dina sagala hal.

Kumaha carana nambihan akun email anu sanés

Sakali léngkah sateuacanna réngsé, ménu konfigurasi bakal naroskeun ka kami upami kami hoyong nambihan akun email anu sanés. Ieuh urang tiasa nambihan sésana akun email anu kami anggo assiduously. Naha dipimilik ku Google atanapi operator sanés. Aplikasi Gmail bakal ngurus ngatur éta dina folder. Anjeun tiasa ningali sadaya surat dina waktos anu sami atanapi masing-masing milih koropak, dikirim, jst.

Kayaning jaringan Wi-Fi, saatos prosés konfigurasi alat parantos réngsé, urang ogé tiasa nambihan seueur akun email anu urang peryogikeun. Pikeun ieu kami bakal angkat ka ikon anu diulang tina «Setélan» dimana urang kedah milarian pilihan na "Akun". Ti dieu urang bakal milih "tambihan Akun" sareng urang bakal ngalebetkeun nami akun, kecap akses, jst. Sareng langsung éta bakal muncul dina koropak sésana.

Konpigurasikeun sistem kaamanan sareng konci dina Android

Dina aspék ieu, pilihan kaamanan anu tiasa ditawarkeun ku alat kami ngagaduhan peran anu penting. Nyaéta, éta gumantung kana kauntungan anu anjeun ngagaduhan. Ayeuna ampir sadaya alat énggal dilengkepan maca sidik. Sareng sanaos aya telepon anu masih teu ngahijikeun téknologi ieu, aya ogé anu gaduh maca Iris o pangakuan raray.

Upami alat kami henteu ngagaduhan berita dina sistem kaamanan kami henteu kedah hariwang. Éta tetep tiasa aman ti pihak katilu upami urang ngagunakeun alat anu saé ditawarkeun ku Google. Urang tiasa ngagaduhan pola buka konci atanapi tumaros ngalangkungan a kode angka. Dina léngkah ieu urang tiasa milih ngan hiji atanapi ngagabungkeun aranjeunna saling. Dina hiji cara atanapi cara anu sanés kami salawasna mamatahan nganggo salah sahiji.

Ieu léngkah pamungkas dina konfigurasi dasar alat kami, tapi sanés anu paling henteu penting pikeun éta. Sakali kami parantos milih sistem kaamanan, smartphone urang ampir siap. Setelan ieu biasana sami dina sadaya alat Android. Tapi urutanna tiasa robih gumantung kana lapisan kustomisasi sareng versi sistem operasi anu urang ngagaduhan.

Dumasar kana lokasi kami, kami bakal milih zona waktos anu pas. Ti dinya urang tiasa mastikeun yén waktos anu ditingalikeun ku alat leres.

Ayeuna enya, urang tiasa ngaraosan alat anyar kami dina kapasitas pinuh. Tapi ke heula, urang tiasa masihan anjeun sakedik touch personalisasi. Teu diragukeun salah sahiji ciri sistem operasi ieu, kamungkinan masihan tampilan anu paling urang resep. Tina konfigurasi dasar alat urang tiasa milih téma, nada dering atanapi pesen anu urang paling resep. Sapertos anjeunna wallpaper konci atanapi panggunaan layar. Atanapi bahkan warna-warna LED bewara numbu ka unggal bewara.

Kumaha terang naha sistem operasi Android kuring mutahir

ngamutahirkeun android

Ngitung kana sababaraha aplikasi anu tos kapasang anu ditawarkeun ku Google ka kami, Smartphone parantos lengkep pikeun ampir sadaya tugas. Tapi Sateuacan neraskeun pamasangan aplikasi éksternal, pikaresepeun pikeun parios yén parangkat lunak kami mutahir. Pikeun ngalakukeun ieu, dina menu alat urang bakal buka "Setélan". Urang bakal milarian pilihan na "Perkawis alat kuring" sareng urang bakal pencét kana éta. Sakali pilihan ieu kabuka urang kedah milih "Milarian pembaruan" (atanapi pilihan anu sami pisan). Telepon éta sorangan bakal mariksa naha éta aya apdet anu ngantosan dipasang.

Upami aya pembaruan anu ditunda, urang ngan saukur kedah pencét "Unduh sareng pasang" sareng langsung unduhan bakal dimimitian, anu bakal dipasang sacara otomatis. Prosés ieu tiasa nyandak sababaraha menit na telepon urang bakal mutahir. Catet éta anjeun moal tiasa ngaunduh pembaruan nganggo batré kirang ti lima puluh persén.

Salaku tip praktis, éta merenah pikeun ngalakukeun operasi ieu ku sambungan wifi. Kusabab unduhan pembaruan tina sistem operasi tiasa ningkatkeun konsumsi data urang kaleuleuwihan.

Sistem operasi anu paling anyar sok langkung aman sareng éfisién. Ngaoptimalkeun alat ku fungsionalitasna nyalira sareng ku aplikasi sok langkung saé kalayan versi pangénggalna aya. Anu mutakhir bakal ngahalangan anjeun tina menghadapi masalah kasaluyuan aplikasi, bahkan konsumsi aki tiasa ningkat.

Kumaha pikeun ngundeur aplikasi dina Android

aplikasi

Ayeuna enya. Smartphone urang siap nampi aplikasi. Urang ayeuna tiasa ngaunduh sareng masang saloba aplikasi anu dipikahoyong. Sareng naséhat utama urang nyaéta urang ngalaksanakeunana ti toko resmi, Google Play Store. Di jerona urang bakal mendakan ampir sajuta aplikasi dina jasa kami pikeun ampir sagalana anu tiasa urang pikirkeun. Urang kedah pencét ikon Play Store anu tos dipasang sateuacanna sareng urang tiasa aksés.

Diurut ku kategori diantara anu urang tiasa mendakan, salaku conto, raramean, gaya hirup, fotografi, pendidikan, olahraga, sareng saterasna dugi ka langkung ti tilu puluh pilihan. Urang tiasa milih milarian di antara anu paling populér, atanapi milarian gim, pilem, musik. Pilihan anu teu aya tungtungna anu urang pasti bakal mendakan aplikasi anu dipikahoyong.

Masang aplikasi dina alat kami, hal anu mimitina nyaéta ngakses Play Store. Sakali di jero, nalika kami parantos mendakan aplikasi anu dipikahoyong, anjeun ngan ukur kedah pencét kana éta. Nalika urang mukakeunana, urang tiasa ningali inpormasi anu aya hubunganana sareng konténna, tingali tangkepan layar tina App éta sorangan, sareng bahkan maca koméntar sareng ningali peringkat pangguna. Kitu ogé mariksa yén aplikasi éta gratis atanapi mayar.

Kumaha carana nga-instal atanapi uninstall Aplikasi dina Android

Upami anjeun parantos ngayakinkeun kami, euy urang kedah pencét dina "install". Aplikasi bakal otomatis diunduh sareng nga-instal nyalira dina alat kami. Sareng pas instalasi réngsé, aplikasi bakal nyiptakeun ikon anyar dina desktop. Pikeun mukakeunana sareng anggoana, urang kantun pencét dina ikon na. Naha anjeun ningali kumaha gampangna? Éta moal langkung gampang pikeun ngaunduh sareng masang aplikasi.

tapi, Kumaha upami kuring henteu resep kana aplikasi anu kuring unduh? Henteu masalah, urang ogé tiasa ngaleungitkeun aranjeunna pisan gampang. Salah sahiji pilihan nyaéta pikeun buka "Setélan". Ti dieu urang pilih "Aplikasi" sareng urang bakal ningali daptar aplikasi anu dipasang. Ku ngaklik aplikasi anu urang hoyong uninstall, ménu nembongan anu urang kedah pilih "Cabut uninstall". Atanapi, gumantung kana vérsi Android anu kami anggo, ku mencét sareng nahan aplikasi naon, palang nembongan dina unggal-unggal na. Sareng ku ngaklik salib, aplikasi ogé bakal dicabut.

Aplikasi penting dina Android

Hatur nuhun kana seueur pilihan anu ditawarkeun ku Play Store ka kami, masing-masing smartphone béda sareng anu sanés. Alat anjeun nyarios seueur ngeunaan anjeun. Ku ningali aplikasi anu parantos dipasang urang tiasa terang naon anu raos sareng karesep urang. Olahraga, kaulinan, musik, fotografi. Aya seueur pisan pilihan anu tiasa urang unduh janten sesah ngadamel pilihan anu bakal nyugemakeun sadayana.

Tapi sanaos kitu, urang tiasa satuju ku seueurna runtuyan aplikasi "mendasar"”. Sareng kami bade mamatahan ka anjeun anu disarankeun pikeun kami. Diantarana urang parantos milih anu pang populerna di unggal sektor. Saatos aranjeunna dipasang anjeun bakal tiasa ngamanfaatkeun telepon Android anyar anjeun.

jejaring sosial

Aplikasi jaringan sosial nyalira nyaéta "abc" aplikasi anu diunduh pikeun telepon pinter. Sareng aranjeunna aya di luhur sistem operasi, mérek sareng modél. Janten urang moal tiasa malire aplikasi anu paling sering dianggo dina jam panggunaan. Smartphone praktis teu tiasa dibayangkeun tanpa aplikasi ieu. Aranjeunna hirup pikeun silih sareng sabalikna.

Facebook

Dianggap salaku jaringan jaringan, Urang tiasa ngawartosan sakedik anu henteu dipikaterang ngeunaan jaringan sosial ieu. Kanyataanna nyaéta upami anjeun parantos mutuskeun ngalih kana Smartphone sareng anjeun masih henteu ngagaduhan akun Facebook, ieu waktosna.

Facebook
Facebook
pamekar: Facebook
harga: bebas+

Twitter

Sejen tina jaringan sosial penting pikeun komunikasi sareng dunya. Asalna dikandung salaku jasa microblogging. Sareng dikonversi berkat panggunaanna, sareng tangtosna pikeun pangguna kana alat komunikasi anu nyata. Kapribadian, otoritas, média propésional sareng amatir ngagabung sampurna dina koktail inpormasi sareng opini anu urang moal tiasa malire.

Twitter
Twitter
harga: bebas+

Instagram

Jaringan sosial pikeun anu mikaresep fotografika. Atanapi ieu kumaha mimitina pikeun smartphone urang. Ayeuna dirobih kana platform anu kuat di mana pikeun mendakan jalma, foto, carita sareng bahkan perusahaan anu dipikaresep. Instagram moal tiasa leungit tina Smartphone Android anyar.

Instagram
Instagram
pamekar: Instagram
harga: bebas+

Olahtalatah

Komunikasi mangrupikeun tujuan mimiti teleponatanapi, naha pinter atanapi henteu. Sareng sakumaha urang terang, bentuk komunikasi urang ayeuna parantos robih. Boro-boro telepon naon waé anu nelepon deui. Sareng ku Smartphone Android dina panangan anjeun, pancen wajib dipasang sahenteuna dua diantarana.

WhatsApp

Es aplikasi olahtalatah anu paling diunduh sareng dianggo di dunya. Saha anu henteu nganggo WhatsApp dinten ayeuna? Bahkan aya sababaraha firma anu ngalebetkeun aplikasi ieu, diantarana urang mendakan tos kapasang. A App fundamental janten di dunya

WhatsApp Rasul
WhatsApp Rasul
pamekar: WhatsApp LLC
harga: bebas

telegram

Dianggap salaku "anu sanés" ku seueur jalma. Tapi dipilih langkung saé tibatan WhatsApp dina babandingan anu teu kaétang. Intina sami sareng saingan na. Tapi ku a karya kontinyu dina apdet sareng palaksanaan fungsionalitas anu béda ngatur janten langkung serbaguna tibatan WhatsApp.

telegram
telegram
pamekar: Telegram FZ-LLC
harga: bebas

Aplikasi anu gunana pikeun telepon pinter anjeun

Aplikasi anu parantos disebatkeun mangrupikeun aplikasi anu anjeun bakal tingali dina ampir sadaya telepon pinter anu ayeuna beroperasi. Tapi dina lega Google Play Store aya rohangan anu langkung seueur. Sareng aya aplikasi anu tiasa ngalayanan anjeun ngan ukur pikeun anu anjeun peryogikeun. Aplikasi anu henteu diragukeun aranjeunna bakal masihan smartphone anjeun hiji deui titik kagunaan sareng fungsina.

Maka, di handap ieu kami bakal nyarankeun sababaraha aplikasi anu paling kami resep sareng anu tangtosna kami nganggo sapopoé. Pikeun seueur jalma, smartphone mangrupikeun bentuk komunikasi sareng hiburan anu sanés. Tapi pikeun anu sanés ogé éta ogé alat damel anu manpaat anu tiasa ngabantosan pisan urang.

Evernote

Tempat pikeun ngajaga sadayanaIeu kumaha aplikasi ngahartikeun dirina anu tiasa ngabantosan anjeun pisan pikeun langkung teratur. Dikandung salaku buku catetan tapi éta langkung seueur. Anjeun tiasa nyimpen poto, file, audio, atanapi catetan téks. Éta mangrupikeun panginget pikeun janji atanapi tugas anu kedah dilakukeun. Salah sahiji aplikasi anu paling lengkep pikeun kantor atanapi pikeun barang anjeun sareng anu paling mekar.

Naon anu énggal sareng mangpaat ngeunaan aplikasi ieu nyaéta anjeun tiasa ngagunakeunana dina alat mana waé anjeun. Sareng anjeun bakal teras waé nyingkronkeun sakaligus. Janten anjeun henteu kedah hariwang milari catetan dina telepon atanapi tablet anjeun. Naon anu anjeun tulis dina Evernote bakal aya dina sadaya alat anu anjeun anggo. Salah sahiji Aplikasi pang gunana anjeun bakal mendakan.

Trello

nu lain alat hébat pikeun ngatur karya. Cocog pikeun dilakukeun tugas padamelan kelompok. Ngadamel papan sareng bagikeun ka saha waé anu anjeun kedah kolaborasi. Anjeun tiasa nyieun daptar dina kolom pisan visual. Y eusian aranjeunna kalayan kartu, contona, ti ka-dos. Kartu ieu tiasa diseret ti kolom ka kolom kalayan gampang, contona ti ka-dos dugi ka réngsé tugas.

Upami anjeun ngabagi kantor atanapi tugas sareng hiji tim, kami moal tiasa mikirkeun cara anu langkung praktis sareng mangpaat pikeun ngatur diri. Bagikeun papan anjeun sareng kolega Anjeun. A) Leres sadaya jelema bakal ngagaduhan aksés kana inpormasi anu diperbarui ngeunaan padamelan anu parantos ditangguhkeun sareng réngsé. Aplikasi anu disarankeun pisan.

Trello: Ngatur Proyék Tim
Trello: Ngatur Proyék Tim

kantong

Salah sahiji aplikasi anu sok meunang tempat diantara paporit urang. Kalayan motto tina "Simpen kanggo engké", ngabantosan urang supados teu sono kana naon waé anu tiasa dipikaresep ku urang. Lebetkeun kana "saku" anjeun sareng baca nalika anjeun ngagaduhan waktos. Anjeun tiasa nyimpen tulisan sareng berita tanpa wates. Sareng anjeun bahkan tiasa mesen aranjeunna sabab paling cocog sareng anjeun. Henteu diragukeun alat anu dirancang pikeun urang anu henteu lirén. Sareng éta gunana pisan pikeun henteu sono kana tulisan penting pikeun kami. naon sih anu mikaresep urang.

Kantong gunana sakumaha gampang dianggo. Nyimpen publikasi dina "saku" anjeun gancang sareng gampang. Saatos dipasang Pocket kalebet perpanjangan sareng ikon na. Ngagunakeun pilihan saham urang tiasa nyimpen kana saku otomatis. Sareng kami ngan ukur kedah ngaksés aplikasi pikeun milarian sadayana anu urang hoyong simpen engké. Gagasan anu hébat anu tiasa janten bantosan pisan pikeun urang.

iVoox

Aplikasi ieu dirancang kalayan ideu anu mirip pisan sareng Pocket. Sanaos kalebet jinis média anu sanés. Dunya podcast earn beuki loba bilangan bulat berkat jenis platform ieu. Humor, hiburan, budaya atanapi program musik. Sadayana pas dina iVoox. Platform anu ageung sareng teratur pisan dimana anjeun tiasa ngupingkeun program radio paporit iraha hoyong.

Upami anjeun henteu pernah tiasa ngupingkeun acara radio anu anjeun paling resep, kamungkinanana parantos aya dina iVoox. Anjeun tiasa langganan publikasi anu béda. Ku cara ieu anjeun bakal terang lamun aya kontén anyar anu aya hubunganana sareng selera sareng program anu anjeun turutan. Henteu sadayana badé dianggo, sanés? Sekutu anu sampurna pikeun waktos luang anjeun.

Urang tiasa mamatahan anjeun ngeunaan aplikasi tanpa lirén lami-lami. Ieu sababaraha hal anu paling urang anggo sareng anu kami anggap pang gunana. Tapi sabab unggal pangguna mangrupikeun dunya. Naséhat anu pangsaéna nyaéta teuleum langsung ka Play Store sareng mendakan "harta karun" anjeun. Upami anjeun peryogi aplikasi pikeun anu aman éta di toko aplikasi Google.

Kaamanan Android 

Kaamanan Android

Normal pikeun maca sareng nguping éta Android sanés sistem operasi anu aman. Atanapi sahenteuna éta henteu saratus persén. Sareng sabagian éta leres. Di sisi anu sanésna, salaku sistem anu paling seueur dianggo di dunya, éta normal yén éta anu paling diserang ku malware. Pikeun ngajaga alat urang aman, urang tiasa nganggo sababaraha aplikasi sareng antivirus anu tiasa ngendalikeun "ngabersihkeun" ponsel urang.

Eta kudu ditanggung dina pikiran nu kaamanan alat urang gumantung pisan kana résiko anu kami ngalaan aranjeunna. Aksés ka situs wéb sareng reputasi dubious. Buka email anu curiga. Atanapi bahkan ngaunduh sababaraha aplikasi anu diluncurkeun iklan berkualitas rendah. Sakumaha urang tiasa tingali, aya sababaraha kamungkinan bentuk inféksi. Untungna, Android teras-terasan damel pikeun ningkatkeun kaamanan. Sareng ngalakukeun pamariksaan parna dina aplikasi anu berpotensi bahaya ku cara ngaharamkeun aranjeunna ti Play Store.

Salaku pangguna aktip Android ti saprak didamel, kuring kedah nyarios yén kuring henteu kantos ngalaman masalah serius kusabab inféksi virus dina smartphone kuring. Sareng éta mangrupikeun kanyataan, sabab kajadian dina komputer, éta analisis konstan file dina alat anu ngadamel program atanapi aplikasi, tungtungna ngalambatkeun operasina. Kusabab kitu, pikeun nyingkahan masalah sareng virus tanpa kaleungitan sakedik performa, pancegahan anu tangtu kedah dilaksanakeun sareng eusi anu urang konsumsi sareng ti mana asalna.

Tapi upami anu anjeun pikahoyong nyaéta bobo sacara damai terang yén dimana waé anjeun aksés kecap akses sareng data bakal aman, langkung saé anjeun masang aplikasi antipirus. Pilihan anu hadé tiasa 360 Kaamanan, Dianggap Parangkat Lunak Kaamanan Handap Anu Paling Terpercaya tina dunya. Henteu musnah éta ngagaduhan catetan 4,6 tina lima di Play Store. Salian ti gaduh langkung ti dua ratus juta unduhan.

Kumaha cadangan data abdi dina Android

Salaku aturan umum, smartphone urang ngandung inpormasi berharga pikeun urang. Kadang-kadang dina bentuk pesen, atanapi poto sareng video. Atanapi bahkan dokumén damel anu urang henteu kedah leungit. Supados sadaya data kami aman kacilakaan, atanapi aksés pihak katilu, langkung saé nganggo alat anu disayogikeun ku Google pikeun urang.

berkat Kontak Google, Poto Google atanapi Google Drive, urang tiasa ngagaduhan kontak, poto, file atanapi dokumen sacara aman sareng dimana waé. Tapi upami anu kami pikahoyong nyaéta nyiptakeun cadangan dina alat éta nyalira, kami bakal nyaritakeun kumaha carana. Pikeun ngadamel salinan cadangan urang kedah muka pilihan «Setélan». Urang buka setélan canggih sareng milarian "Pribadi". Salah sahiji setélan na "Cadangan".

Dina pilihan ieu kami gaduh sababaraha pilihan anu sayogi. Urang tiasa nyalin data urang dina alat éta nyalira atanapi ngalakukeun éta ngalangkungan akun Google urang. Pikeun ieu urang kedah diidentipikasi dina smartphone nganggo akun urang sorangan. Ti dieu urang ogé tiasa malikkeun setélan jaringan, upami aya parobahan operator, contona. Sareng kami ogé tiasa mulangkeun data pabrik, upami urang hoyong mupus lengkep alat-alat urang.

Sadaya léngkah sateuacana anu parantos kami ngajelaskeun bakal mangpaat pisan upami anjeun énggal dina alat Android. Sareng aranjeunna ogé bakal upami anjeun sateuacan ngamimitian dina ieu téknologi mobile. Kami parantos nyobian ngadamel pituduh anu lengkep supados anjeun moal nyasar iraha waé. Tapi Éta tiasa janten kasus anjeun henteu énggal dina dunya Smartphone. Sareng leres anjeun dina Android.

Janten pikeun ngajantenkeun pituduh ieu langkung serbaguna, urang bakal ngalebetkeun hiji léngkah deui. Kieu carana urang bakal nyambut damel wilujeng sumping pikeun sadayana anu badé ngiringan sistem operasi seluler terkemuka di dunya. Pangguna anyar sareng anu asalna ti sistem operasi anu sanés. Sareng yén transisi tina hiji sistem operasi ka sistem anu sanés henteu janten halangan nanaon.

Kumaha cara mindahkeun data kuring ka Android tina iPhone

ios pikeun Android

Ti Google aranjeunna parantos ngémutan kamungkinan hijrah ka Android tina pangguna tina iPhone. Sareng mangtaun-taun parantos ngembangkeun aplikasi anu ngagampangkeun tugas hijrah data tina hiji platform kana platform anu sanés. Sanaos sakapeung prosés na tiasa sigana pikaboseneun sareng rumit. Google nawiskeun sababaraha alat anu sacara nyata bakal mempermudah transisi ieu tina Android kana data ios

Google Drive pikeun ios

Salah sahiji aplikasi pang gunana anu ditawarkeun Google gratis ngalangkungan platform aplikasi tanda tangan tina apel. Kalayan aplikasi ieu urang tiasa ngekspor sadaya eusi anu urang anggap perlu ti iPhone lami kanggo gaduh dina Android anyar kami. Sareng urang tiasa ngalaksanakeunana ku nuturkeun sababaraha léngkah anu saderhana pisan.

Dipasang dina iPhone, salian ti tiasa dianggo salaku alat éta, pikeun nyimpen sareng ngolah file sareng dokumén. Éta ogé tiasa urang pohara kapaké pikeun mindahkeun data kami tina ios kana Android. Ku alatan éta, hal kahiji anu kedah urang lakukeun nyaéta unduh aplikasi ieu. Y sakali dipasang dina iPhone, ngaidentipikasi diri urang di dinya ku akun Google kami. Data bakal disalin ngalangkungan akun ieu.

Kalayan Google Drive pikeun ios dipasang dina iPhone urang kedah ngalakukeun ieu di handap. Ti ménu setélan urang kedah milih "Ngadamel cadangan". Kami kedah pilih pikeun gaduh data anu disalin dina akun Google Drive urang di mana urang parantos ngaidentipikasi. Sakali ieu réngsé, urang bakal milih file anu sanés anu urang hoyong salin sapertos kontak, poto, acara almenak, bahkan paguneman WhatsApp. Gampang, leres?

Nalika urang muka aplikasi anu sami dina alat Android kami, tos dipasang di pabrik, urang tiasa ngagaduhan aksés kana sadaya data anu disalin. Tina WhatsApp, nalika urang masangkeunana, urang kedah milih restorasi tina salinan di Google Drive supados disimpen obrolan. Urang bakal lakonan hal anu sami pikeun ngahancarkeun kontak, almenak, jsb.

Poto Google pikeun ios

Salaku watesan ka Google Drive urang tiasa mendakan yén panyimpenan anu ditawarkeunana ka kami henteu cekap. Salaku aturan umum, perséntase pangluhurna padamelan mémori tina Smartphone saluyu sareng poto. Sareng ieu anu ngajantenkeun panyimpenan katingali kiruh.

Dina cara nu sami anu urang gaduh dina Apple App Store ti Google Drive, nembé ogé urang tiasa ngaunduh Poto Google. Ku 15 GB anu henteu tiasa diperhatoskeun gratis, urang tiasa pisan ngirangan padumukan panyimpenan alat-alat urang. Sareng dina cara anu sami, gaduh urang tiasa nganggo sadaya poto sareng video langsung dina Smartphone Android anyar kami.

Sanaos sok kami nyarankeun heula aplikasi Google asli pikeun solvabilitas sareng fungsina anu kabuktosan. Kami ogé tiasa nyarankeun sababaraha Aplikasi anu relevan anu tiasa kami mendakan gratis di Google Play Store. Upami anjeun henteu acan netelakeun sareng léngkah-léngkah ieu pikeun dituturkeun, aya aplikasi anu saderhana sareng teu lepat.

Mindahkeun Kontak Transfer / Cadangan

Upami mindahkeun kontak tina iPhone lami ka smartphone Android anyar anjeun aya masalah, lirén hariwang. Jadina mimiti ku Android anjeun ulah ngamimitian dina suku anu salah Kami parantos milih aplikasi anu saatos nganggo éta anjeun moal ragu nyarankeun. Kurang ti menit anjeun bakal ningali kumaha kontak anjeun ngalih tina hiji alat ka alat anu sanés tanpa kedah ngahesekeun hal-hal.

Naha anjeun sumping ti ios atanapi upami anjeun ngomean alat sareng hoyong kéngingkeun buku kontak anjeun ieu aplikasi anu idéal. Versi anu anyar diénggalan sareng peringkat 4,8 di Play Store sateuacanna. Y pangalaman parantos nganggo sababaraha kali negeskeun kinerja anu saé na.

Urang kedah unduh App dina iPhone sareng ogé dina alat anyar. Kami ngaksés ngalangkungan ikon na dina kadua telepon dina waktos anu sasarengan. Merhatoskeun yén urang kedah parantos Bluetooth diaktipkeun. Dina telepon anyar kami kami bakal milih pilihan «impor kontak tina alat sanés». Aplikasi éta sorangan bakal ngalacak alat Bluetooth caket dieu. Nalika urang ningali nami alat lami dina layar, urang kedah milihana ku ngaklik ikon anu nembongan sareng namina.

Kami bakal milih, dina hal ieu, iPhone ti mana kami hoyong ngimpor kontak. Diperyogikeun pasihan idin aplikasi perlu sahingga anjeun tiasa ngakses data kalénder. Sakali kami ngalakukeun ieu, buku telepon bakal ngamimitian nyalin ti alat lami kana anu anyar. Éta ngan ukur kéngingkeun ijin dina alat énggal pikeun milarian data anu diimpor dina buku kontak. Y langsung urang tiasa ngaraosan sadayana kontak urang dina telepon énggal. Éta gampang.

Ayeuna, urang moal tiasa dianggo deui janten alesan yén urang henteu ngarobih sistem operasi kusabab kasusah mindahkeun data kami tina hiji platform kana platform anu sanés. Hatur nuhun kana aplikasi ieu kami bakal tiasa gaduh sadayana file, poto sareng kontak urang ngalangkungan léngkah anu saderhana pisan.

Anjeun ayeuna siap ngalebetkeun diri dina dunya Android

kiwari Kami parantos ngajelaskeun sacara rinci kumaha cara lengkep ngalebetkeun ékosistem mobile Google. Ti saprak ayeuna Android parantos tiasa janten bagian tina kahirupan anjeun. Leres ngonpigurasi, Smartphone janten "perpanjangan" gunana pikeun diri urang sorangan. Sareng jauh tina halangan dina hubungan pribadi urang, kalayan panggunaan anu pas, éta tiasa ngabantosan urang ku sababaraha cara.

Upami anjeun parantos ragu ti mimiti mutuskeun antara iOS atanapi Android nyaritakeun yén antukna, sareng beuki loba, duanana sistem operasi janten langkung mirip. Sacara prinsip urang tiasa nyarios yén duaan ngalaksanakeun persis hal anu sami, sareng yén éta tiasa dianggo sareng konsép anu sami. Sareng duanana didukung ku toko aplikasi anu ngalengkepan jasa dasar anu ditawarkeunana.

Éta Android tiasa menonjol ti sésana kusabab sababaraha kaayaan konci. Sistem operasi sareng langkung kabuka akal dina sagala aspek. Parangkat lunak gratis na mangrupikeun salah sahiji asét na pangageungna. Akses kana pamekaran aplikasi tanpa peryogi lisénsi anu mahal. Sareng kamungkinan gaduh langkung seueur kamungkinan konfigurasi sareng kustomisasi. Sakuduna, moal aya anu tiasa anjeun lasut dina Android tina sistem operasi anu sanés.

Upami anjeun sanés pemula, anjeun panginten mendakan pituduh ieu teuing dasarna. Sanaos ieu parantos janten tungtung anu leres tina diciptakeunana. Bantosan aranjeunna anu, kusabab kaayaan, teu sanggup atanapi hoyong dugi ka ayeuna ngakses téknologi mobile énggal. Naha pituduh kami parantos manpaat pikeun anjeun? Kami arepkeun kami parantos ngabantosan anjeun ngadamel smartphone anyar anjeun sakumaha fungsina jéntré. Sadayana anu tetep nyaéta pikeun nganikmati pangalaman Android, nasib anu saé!

Sareng upami anjeun gaduh mamang atanapi aya hal anu anjeun henteu terang kumaha carana, tinggalkeun kami komentar sareng kami bakal ngabantosan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Actualidad Blog
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Yesus cenahna

    Tina Buku Panduan anu paling lengkep dugi ka ayeuna! Disarankeun pisan!

  2.   Xabin cenahna

    Tulisan anu saé pisan. Sering dianggap enteng yén sadaya jalma jelas dina konsép dasar anu tangtu

  3.   Nagore cenahna

    Pos anu hébat !! Aranjeunna kedah ngalebetkeunana dina bungkus nalika anjeun mésér telepon énggal pikeun dikendalikeun sadayana.

  4.   Emilio cenahna

    Kontribusi anu saé. hatur nuhun pisan
    Éta pseudo-manual anu paling lengkep, jelas, ringkes sareng praktis anu kuring kantos tingali.
    Éta kontras sareng teu aya manual anu éra (diganti ku brosur alit saderhana) dina kaseueuran telepon sél generasi pangénggalna. Kedah dilarang sareng dihukum.

  5.   Emilio cenahna

    Ku jalan kitu, salaku conto KURANG manual dina terminal ANDROID:
    Kumaha HENTU nomer kuring nalika kuring nelepon nganggo XIAMI MI A2 sareng A1 ku Android 8.1?
    .
    Kuring asa pisan sabab kuring TEU bisa mendakanana dina konfigurasi atanapi dina manual anu Henteu aya sareng éta sanés kalepatan operator, anu kuring parantos nelepon.

    Nuhun sateuacana pikeun ngabantosan kuring