Kumaha carana ngajantenkeun ponsel langkung gancang sareng 9 trik ieu

Reboot telepon

Seueur pangguna anu naros ka kami tip atanapi trik ngajantenkeun mobile langkung gancang. Bener henteu aya trik anu henteu leres anu tiasa dianggo, kumargi kami henteu ngagaduhan pilihan pikeun muka terminal pikeun ngalegaan rohangan panyimpenan, nambihan langkung seueur RAM, robih prosesorna ...

Upami anjeun hoyong terminal anjeun damel sapertos dinten anu mimiti, hiji-hijina hal anu anjeun tiasa lakukeun nyaéta nuturkeun masing-masing tips anu urang nunjukkeun ka anjeun dina tulisan ieuTip anu dikombinasikeun sareng anu sanés atanapi masing-masing, bakal ilang sababaraha taun ti alat anjeun.

Balikan deui sacara rutin

Balikan deui Android

Alat éléktronik anu dikokolakeun ku sistem operasi anu aplikasi tiasa dipasang, meryogikeun kaasih ti pangguna. Nyaéta, sapertos jalma sareng sato urang peryogi bobo pikeun neraskeun damel, alat éléktronik kedah beristirahat ti waktos ka waktos, boh ku ngabalikan deui atanapi mareumanana sacara rutin.

Siga nalika urang istirahat urang bangun kuat, alat nalika ngabalikan deui éta bakal masihan anu pangsaénaSanaos aranjeunna dirancang kanggo sababaraha dinten, nalika anjeun ngahurungkeun deui, aranjeunna nempatkeun urutan dina mémori RAM, nutup unggal aplikasi terbuka sareng muka ngan ukur anu kedah dianggo.

Tanpa sakumaha waktosna lumaku, alatna jalan nunjukkeun gejala kacapean, urang nyanghareupan indikasi anu jelas yén anjeun kedah beristirahat, naha ku mareumanana sareng hurungkeun deui atanapi ngabalikan deui sacara langsung.

Ngosongkeun rohangan ku mupus file anu henteu anjeun anggo

Folder aman

Sistem operasi naon waé anu dipasang aplikasi, urang balik kana jisim dasar tina titik saacanna, peryogi rohangan panyimpenan gratis supados tiasa damel. Nalika komputer Windows (pikeun nyandak conto anu kajadian ka urang sadayana) kehabisan rohangan dina hard disk, komputer mimiti jalan langkung laun tibatan biasana.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha cara miceun aplikasi anu tos dipasang dina Android

Hal anu sami kajadian dina Android, sapertos di ios, macOS, Linux sareng sistem operasi anu sanés. Ngajaga smartphone urang bebas tina sampah mangrupikeun salah sahiji metodeu anu paling saé pikeun smartphone urang terus fungsina salaku dinten kahiji. Salah sahiji aplikasi anu pangsaéna pikeun ngabersihan file anu kami unduh dina smartphone kami sareng kami henteu émut deui dina Files by Google.

File Google
File Google
pamekar: Google LLC
harga: bebas

Hapus aplikasi anu anjeun teu anggo

Dipiceun Bloatware dina Android

Unggal aplikasi anu kami pasang dina alat sélulér kami, ngarobih pendaptaran android, janten dina jangka panjang, unggal-unggal urang ngamimitian terminal, éta ngalaksanakeun séri cék sareng ngamuat séri data kana sistem. Prosés ieu henteu ngan ngalambatkeun waktu ngamimitian smartphone urang, tapi ogé mangaruhan kinerja na.

Upami urang hoyong smartphone urang tiasa dianggo sapertos dinten anu mimiti, sapertos anu teu ka luar kotak, urang kedah nyobian tetep waé aplikasi anu urang peryogikeun dina rutin atanapi sporadis.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha cara uninstall sababaraha aplikasi dina waktos anu sami tanpa root dina Google Play

Nalika rohangan panyimpenan smartphone parantos ngalegaan, tugas ieu parantos janten langkung rumit, kumargi seueur pangguna anu ngantosan ningali pesen tina rohangan anu cekap kanggo tindakan. Upami anjeun hoyong terang aplikasi mana anu paling henteu dianggo dina smartphone anjeun, anjeun tiasa nganggo aplikasi Payil ti Google.

Aplikasi Google Files bakal ngawartosan anjeun sadaya aplikasi anu parantos dipasang dina terminal anjeun tina waktos anu parantos kalangkung ti waktos terakhir anjeun nganggo. Inpormasi ieu bakal ngamungkinkeun kami gancang terang aplikasi mana anu sésana dina alat kami.

File Google
File Google
pamekar: Google LLC
harga: bebas

Hapuskeun cache aplikasi

Hapuskeun cache

Upami henteu sadayana terminal tiasa dianggo lalaunan, tapi performa na turun éta katénjo dina aplikasi anu tangtu, urang kedah ningali rinci aplikasi sareng mersihan cache na. Upami éta masih tiasa dianggo sacara salah, urang tiasa neraskeun miceunana sareng pasang deui.

Upami tetep, moal aya jalan pikeun jalan lancar, hiji-hijina solusi anu urang tinggalkeun nyaéta ngagunakeun vérsi Lite upami éta sayogi atanapi vérsi WebApp, vérsi anu kami ngajelaskeun dina bagian salajengna.

Anggo halaman wéb atanapi vérsi Lite

Aplikasi vérsi lite

Vérsi aplikasi alit, upami sayogi, mangrupikeun vérsi nempatan kirang ti 2 MB éta henteu kalebet seueur fungsi anu urang tiasa mendakan dina aplikasi normal, pikeun ngabédakeun aranjeunna dina sababaraha cara.

Vérsi lite dirancang pikeun terminal low-tungtung sareng utamina berorientasi kana pasar berkembang. Upami anjeun henteu tiasa mendakan versi Lite tina aplikasi anu anjeun peryogikeun di Play Store, anjeun tiasa ngalangkungan Repository APKMirror.

A WebApp, sakumaha urang ogé tiasa nyimpulkeun tina namina, teu langkung ti versi wéb tina aplikasi éta. Jinis aplikasi ieu mangrupikeun aksés langsung kana halaman wéb propaider, tapi tanpa nunjukkeun antar muka peramban, nunjukkeun antar muka pikeun alat sélulér dina cara anu sami anu ditingalikeun dina halaman wéb na.

Dumasar kana panyungsi anu nyambung kana sérver jasa, éta henteu kedah diénggalan, Kusabab upami aya parobihan dina operasi atanapi jasa dilakukeun, kami bakal ningali éta katingali nalika urang muka deui aplikasi éta.

Pareuman animasi sistem

pilihan programmer

Hayu urang jujur. Urang sadayana resep sistem operasi pikeun nunjukkeun animasi Nalika muka aplikasi, ngakses menu setelan, nutup aplikasi ... Nanging, animasi ieu meryogikeun kakuatan grafis anu henteu sadayana terminal tiasa nawiskeun kalayan lancar.

Upami anjeun hoyong ngaganjel kinerja terminal anjeun tibatan éstétika, anjeun kedah mikirkeun miceun animasi. Pikeun miceun animasi dina Android, anjeun mimitina kedah ngaktipkeun pilihan pamekar (ku mencét sababaraha kali dina nomer bina).

Sakali anjeun parantos ngaktipkeun modeu pangembang, anjeun kedah ngaksés ménu anyar anu nembongan di terminal kami kalayan nami anu sami sareng milari pilihan anu ngamungkinkeun urang ngarobih operasi animasi, boh pikeun ngirangan atanapi manjangan waktos anu terakhir atanapi pikeun nganonaktifkeun aranjeunna lengkep.

Salawasna pasang édisi sistem operasi anu paling anyar

Pembaruan Android

Iraha waé pabrik kami nawiskeun kami pilihan, urang kedah nyobian masang versi panganyarna tina sistem operasi sayogi kanggo terminal kami. Dina kaseueuran kasus, pabrikan parantos damel dina ningkatkeun fluidity sareng kinerja terminal, sanaos dina waktos anu sanés, éta anu paling parah anu tiasa urang lakukeun.

Sareng nalika kuring nyebatkeun yén éta mangrupikeun hal anu paling parah anu tiasa urang laksanakeun, éta kusabab janten sistem operasi anu énggal, upami tungtung urang éta parantos limping ku vérsi ayeuna, sigana mah ku vérsi anyarna, pagelaranana bakal langkung parah.

Sateuacan ngamutahirkeun, upami urang hoyong mastikeun éta kinerja moal kapangaruhan, Urang kedah ngiringan YouTube sareng milari pidéo terminal kami nganggo vérsi Android anu sayogi dipasang.

Tina Androidsis kami salawasna nyarankeun anjeun pasang unggal pangénggalan diluncurkeun ku pabrik sabab éta cara anu pangsaéna pikeun ngajaga terminal kami dijaga sepanjang waktos ngalawan kerentanan kaamanan.

Reset terminal pabrik

Lebetkeun Pamulihan resmi

Upami kinerja terminal anjeun henteu sami sareng nalika anjeun ngaluarkeunana tina kotak sareng anjeun hoyong émut waktos-waktos éta nalika éta lancar, tanpa kaganggu dina ngalaksanakeun tugas saderhana, muka kaméra atanapi ngajalankeun aplikasi, éta henteu nganyenyeri pikeun ngareset perangkat urang ti mimiti.

Reset alat pikeun nol hartosna hapus leres-leres sadaya eusi yén kami parantos disimpen di terminal kami, kalebet poto, video sareng masing-masing aplikasi anu dipasang. Ku cara kieu, terminal bakal nampilkeun kinerja anu sami sareng dinten kahiji.

Prosés pikeun mulangkeun alat, hatur nuhun kana sinkronisasi Google sareng awan Gampang pisan sareng gancang (henteu paduli sabaraha lami terminal urang pikeun ngalaksanakeun prosés). Google nyingkronkeun ngalangkungan akun email anu aya hubunganana sareng telepon dina agenda, kalénder, tugas-tugas sareng bahkan ngamungkinkeun urang ngadamel salinan cadangan anu leres-leres pentingna: poto sareng video.

Sakali kami parantos malikkeun terminal, urang kedah ngalebetkeun data tina akun Google anu sami supados data agenda, kalénder sareng anu sanésna disalin kana alat sareng balikkeun cadangan poto sareng video, ngagaduhan eusi anu paling penting pikeun urang deui ayeuna.

Ngarobih batréna ogé mangrupikeun pilihan

Modeu hemat énergi

Pilihan terakhir anu urang tinggalkeun pikeun smartphone urang pikeun kéngingkeun kinerja jaman baheula nyaéta ngarobih batréna. Sababaraha pabrik sapertos Apple aub dina kontropérsi pikeun nambihan fungsi anu disumputkeun di ios anu ngirangan kinerja terminal nalika batréna sahandapeun 80% tina kapasitasna, dina ngalakukeun éta. nyegah terminal tina pareum ngadadak.

Samsung dituduh sami teu lami saatos, sanaos teu tiasa ditingalikeun ngalakukeun latihan anu sami. Kamungkinan yén sababaraha pabrik parantos ngalaksanakeun fungsi anu sami sareng tujuan anu sami, pikeun nyegah terminal pareum ujug-ujug sareng ngantepkeun kami terdampar, sanaos ku panon anu goréng éta tiasa dianggap salaku buktina séjén tina obsolescence anu direncanakeun.

Upami terminal anjeun umurna langkung ti 2 taun, batréna paling parah. Upami anjeun henteu maksad ngomean terminal anjeun kusabab éta ngagaduhan padamelan, solusi anu paling murah nyaéta ngarobih batréna. Kamungkinan yén saatos perobihan, anjeun bakal kéngingkeun deui gancang yén finish anjeun nampilkeun dinten kahiji anjeun nyandak éta tina kotak.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Actualidad Blog
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.