Телеграм је ажуриран новим опцијама приватности

Телеграм

Пре неколико недеља објављено је ажурирање Телеграма, са новим дизајном у апликацији, али сада имамо ново ажурирање популарне апликације за размену порука. Овај пут се упознајемо ажурирање усмерено на приватност. У овом пољу уведене су бројне нове функције и побољшања. Тако да ће корисници имати већу контролу у овом погледу.

Ово је велико ажурирање, јер недавно творац Телеграма критиковао је ВхатсАпп због његове лоше сигурности и приватности. Дакле, не може се дозволити да пријава у том погледу пропадне. Сада нам остављају нове могућности на овом пољу, поред многих других новина.

Ко може да види наше податке на Телеграму

Приватност телеграма

Од сада ћемо моћи да конфигуришемо које податке желимо да други људи виде у апликацији, укључујући чланове у групама. На овај начин, Телеграм нам омогућава да сакријемо слику профила, време последње везе или број телефона од других корисника. То је нешто што ће сваки корисник моћи да прилагоди у оквиру ове функције приватности у подешавањима апликације. Поред тога, ове промене ће се примењивати аутоматски, тако да не морамо сами да их стално мењамо.

Друга промена у апликацији је могућност утврђивања који нас могу додати у групе и канале. Доступне су бројне могућности, па бирамо ону која нам у том погледу највише одговара.

Повезани чланак:
Како трајно избрисати свој Телеграм налог

Групе за ћаскање на каналима

Канали су једна од карактеристика које чине Телеграм популарним, поред тога што су сада предмет значајног побољшања у том погледу. Као група ћаскања је сада уведена у оквиру сваког канала. Групу за ћаскање мора да креира администратор поменутог канала или један од њих у случају да их има неколико. Покренути су са идејом да се у њима може расправљати.

Ако смо део канала у апликацији, видећемо да ће се дугме уметнути на дну канала. Кликом на њега имаћемо могућност да директно уђемо у наведени разговор. У овом групном ћаскању моћи ћемо да разговарамо са другим људима који су на горе поменутом каналу. Идеја је да сви канали у Телеграму примене ово ћаскање, иако ће то зависити од администратора, пошто вероватно има много оних који то не желе.

Ботови ће користити наш рачун да нас повежу

Телеграм ботови

Ботови су још један важан елемент у апликацији, постоје неки које сигурно волите. Сада нам Телеграм оставља занимљиво побољшање у њима. Овом приликом, побољшање које нам остављају је то што нам се предлаже када уђемо на веб локацију коју је предложио бот, кликом на везу у апликацији бити у могућности да се повежете помоћу нашег рачуна у апликацији. Тако да је брже и једноставније моћи извршити радње попут остављања коментара на то.

Повезани чланак:
Пет трикова за прилагођавање Телеграма на Андроиду

Превара или нежељена порука

Нажалост, превара или нежељена порука такође су стварност на Телеграму, као што се тренутно дешава на ВхатсАпп-у. Апликација стога уводи низ мера за покушај борбе против ове врсте порука на најбољи могући начин. Од сада ће нас обавештавати ако сматрају да је порука коју смо добили превара или превара.

На тај начин, заједно са именом особе која нам је послала дотичну поруку, видећемо да се појављује својеврсни знак. То ће бити знак црвеним словима, обавештавајући нас да је то нежељена пошта или да је реч о превари, или потенцијална превара. Шта ће нам омогућити да поруку знамо пажљиво или да је читамо, како бисмо избегли пад у њу. Несумњиво важна функција у Телеграму, како би се спречило да корисници падну у њих.


Садржај чланка се придржава наших принципа уређивачка етика. Да бисте пријавили грешку, кликните овде.

Будите први који ће коментарисати

Оставите свој коментар

Ваша емаил адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена са *

*

*

  1. Одговоран за податке: Ацтуалидад Блог
  2. Сврха података: Контрола нежељене поште, управљање коментарима.
  3. Легитимација: Ваш пристанак
  4. Комуникација података: Подаци се неће преносити трећим лицима, осим по законској обавези.
  5. Похрана података: База података коју хостује Оццентус Нетворкс (ЕУ)
  6. Права: У било ком тренутку можете ограничити, опоравити и избрисати своје податке.