فيسبوڪ جي پس منظر واري جڳهه کي ڪئين بند ڪجي

ڪريو

اهو سڀ knowsاڻي ٿو فيسبوڪ انهن ايپليڪيشنن مان هڪ نه آهي جيڪا صارف جي رازداري کي بهتر بڻائي سگهندي آهي. جيتوڻيڪ اتي هميشه هڪ تعداد آهي صلاحون يا چالون جنهن سان ان حوالي سان سڌارا آڻڻا پوندا. هڪ پاسو جيڪو سماجي نيٽورڪ عام طور تي رسائي ڪري ٿو اها آهي صارف جي جڳهه. تنهن ڪري هن کي گهٽائڻ جو هڪ طريقو آهي مقام جي سرگزشت ختم ڪريو. پر اهو ئي ڪم ناهي جو اسان ان حوالي سان ڪم ڪري سگهون ٿا. Android ۾ صارفين لاءِ هڪ نئون فيچر موجود آهي.

کان وٺي اڃا تائين پس منظر واري هنڌ تائين رسائي آهي. ان ڪري ، اهو ڪجهه آهي جيڪو اسان اينڊرائيڊ تي فيسبوڪ ايپ ۾ غير فعال ڪري سگهون ٿا ، اها شيءِ جيڪا تمام پيچيده نه آهي. پر ڇا beاڻڻ گهرجي ، انهي ڪري اهي صارف جيڪڏهن چاهين ته اهي ڪري سگهن ٿا. اهو هاڻي ممڪن آهي ته انهي کي استعمال ڪن.

اهو هڪ مسئلو آهي جيڪو Android استعمال ڪندڙن کي متاثر ڪري ٿو. برعڪس iOS ۾ ڇا ٿيو، Android تي سماجي نيٽ ورڪ توهان جي مقام تائين رسائي حاصل ڪري سگهي ٿي جڏهن به توهان ايپليڪيشن استعمال نٿا ڪري رهيا. اهو ڪجهه آهي جيڪو iOS تي نٿو ٿي سگهي. جيتوڻيڪ Android تي اهو مڪمل طور تي ممڪن آهي. پر فيس بڪ خود اڳ ۾ ئي انهي سلسلي ۾ هڪ فنڪشن متعارف ڪرائي چڪو آهي. ڪنهن شيءِ کي پهچڻ ۾ گهڻو وقت لڳي ويو آهي ، پر اهو آخرڪار سرڪاري طور تي آهي ، جيئن تمام گهڻو متوقع هو.

ڪريو

هڪ فنڪشن جيڪو سماجي نيٽ ورڪ جي استعمال ڪندڙن کي ڪنٽرول ڏئي ٿو. انهي جي ڪري مقام کي غير فعال ڪري سگھجي ٿو جڏهن اسان سماجي نيٽ ورڪ استعمال نٿا ڪري سگھون. ان جو مطلب اهو آهي ته انهن کي خبر ناهي ته اسان ڪٿي آهيون جيڪڏهن اسان ايپ استعمال نٿا ڪريون فون تي Facebook کان. هن نئين ڪم کي ايپ ۾ ترتيب ڏيڻ لاءِ ، توهان کي ان جي سيٽنگون داخل ڪرڻ گهرجن. هيٺيان اسين ان سلسلي ۾ عمل ڪرڻ جا سڀ طريقا ظاهر ڪريون ٿا.

فيس بوڪ تي پس منظر واري هنڌ کي غير فعال ڪريو

فيسبوڪ جو تعلق صارف جي جڳھ سان سڃاتو وڃي ٿو. مثال طور ، انسٽاگرام هي ڊيٽا سماجي نيٽ ورڪن سان شيئر ڪري ٿي ، جيستائين صارفين انهي بابت ڪجهه ڪندا. انهي معنى ۾ ساڳيو ئي ٿئي ٿو ، جتان جيڪڏهن اسان عمل نه وٺون ، سماجي نيٽورڪ هن معلومات تائين رسائي جاري رکي. خوش قسمت ، انهي فيچر کي فعال ڪرڻ جو طريقو ، يا پس منظر واري هنڌ کي غير فعال ڪرڻ اهو پيچيده پيچيده ناهي. اسان کي صرف فون تي ڪجهه قدمن جي پيروي ڪرڻو آهي.

هڪ دفعو فيس بڪ ائنڊرائيڊ تي اوپن ٿيندي ، اسان کي اسڪرين جي مٿين سا rightي حصي ۾ موجود ٽن افقي پٽي تي ڪلڪ ڪرڻو پوندو. هڪ مينيو مختلف اختيارن سان گڏ پر اسڪرين تي کولڻ. انهن اختيارن مان هڪ اسان ان کي ڇڏي ڏيو اها ترتيب ۽ رازداري آهي، اھو ڪھڙو آھي ، جيڪو اسان کي ھن خاص موقعي تي دلچسپي ڏئي ٿو. ان ڪري ، اسان ان تي ڪلڪ ڪيو ، انهي ڪري ته اهو ظاهر ٿئي ٿو اهي حصا جيڪي هن حصي ۾ آهن.

جڳھ فيسبوڪ

اسان ان کان پوءِ ترتيب تي ڪلڪ ڪندا ۽ پوءِ لوڪيشن سيڪشن ۾ داخل ٿيو. هن ۾ اختيارن جو هڪ سلسلو آهي ، پر جيڪو اسان کي دلچسپ آهي اهو پس منظر ۾ هنڌ کي غير فعال ڪرڻ آهي. تنهن ڪري اسان کي صرف ان سلسلي ۾ ڪم ڪرڻ گهرجي اهو آهي سماجي نيٽ ورڪ ۾ مقام کي غير فعال ڪرڻ لاءِ. جنهن جو مطلب اهو ٿيو ته جڏهن اسان فيس بوڪ انڊرائڊ تي استعمال نه پيا ڪريون ، ايپ ڪڏهن به انهي جڳهه تائين رسائي حاصل نه ڪندي. هي فون تي هن فنڪشن جو مقصد آهي. هڪ ڀيرو ان کي غير فعال بڻايو ويو آهي ، جئين اهو عام طور تي فعال ٿيڻ وارو معمول آهي ، اسان سان ٿي چڪو آهي. تمام سادو ، جيئن توهان ڏسي سگهو ٿا.

جيڪڏهن توهان ڪڏهن به فيسبوڪ تي لوڪيشن جي تاريخ استعمال نه ڪئي آهي ، ته توهان شايد اهو فيچر نه ڏسندا. اهو انهي کان پوء فرض ڪري ٿو ته اهو ايپليڪيشن ۾ چالو ناهي. تنهن ڪري اصولي طور تي توهان کي ڪجهه ڪرڻ جي ضرورت نه پوندي ، جئين سماجي نيٽ ورڪ چئي جڏهن اهو فنڪشن لانچ ٿيو. جيتوڻيڪ عام ڳالهه اها آهي ته سڀ استعمال ڪندڙ ساڳيا Android ۾ اهي ايسالف هن سيڪشن کي مقام واري سيڪشن ۾ سيٽنگن ۾. گهٽ ۾ گهٽ اهو ئي آهي جيڪو توقع آهي.


مضمون جو مواد اسان جي اصولن تي عمل ڪري ٿو ايڊيٽوريل اخلاقيات. غلطي ڪلڪ ڪرڻ جي رپورٽ لاءِ هتي.

تبصرو ڪرڻ جو پهريون

پنهنجي راءِ ڏيو

پنهنجي اي ميل ايڊريس شايع نه ڪيو ويندو. گهري شعبن سان لڳل آهن *

*

*

  1. ڊيٽا جو ذميوار: ايٽوئلائيڊ بلاگ
  2. ڊيٽا جو مقصد: ڪنٽرول سپيم ، تبصرو جي انتظام.
  3. سازش: توهان جي رضامندي
  4. ڊيٽا جي ابلاغ: ڊيٽا کي قانوني ذميواري کانسواءِ ٽئين پارٽين تائين رسائي نه ڏني ويندي.
  5. ڊيٽا اسٽوريج: ڊيٽابيس اويسينٽس نيٽورڪ (اي يو) پاران ميزباني ڪيل
  6. حق: ڪنهن به وقت توهان پنهنجي معلومات کي محدود ، ٻيهر ۽ ختم ڪري سگهو ٿا.