Meerdere gebruikers aanmaken op een Android-tablet

Meerdere gebruikers

Een van de voordelen die het besturingssysteem van Google heeft ten opzichte van andere besturingssystemen voor tablets is de mogelijkheid vanaf de versie Jelly Bean 4.2 om te kunnen creëren verschillende gebruikers daarin zodat iedereen zijn eigen omgeving en configuratie heeft.

Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld de tablets die we in huis hebben staan verschillende gebruikers voor elk gezinslid, zodat iedereen zijn eigen e-mailadres, zijn eigen bladwijzers, zijn eigen hangouts, enz. heeft.

Merk allereerst op dat Google je hebt deze optie alleen op tablets ingeschakeld, dus als je een gsm hebt met versie 4.2 of hoger, kunnen we zien dat het niet mogelijk is om meerdere gebruikers te activeren.

In een mobiele telefoonIn principe lijkt het misschien dat het niet zo handig is als in een tablet, omdat het een persoonlijker apparaat is. De waarheid is echter dat als we erbij stilstaan ​​dat er veel mensen zijn die hun mobiele telefoon gebruiken voor werk en vrije tijd, een omgeving met meerdere gebruikers misschien interessant zou zijn.

Totdat Google besluit om het ook op mobiele telefoons toe te staan, hebben sommige fabrikanten, zoals Samsung, hun eigen oplossing geïmplementeerd (Samsung Knox). Het is ook mogelijk om het te doen door software van derden zoals SwitchMe Multiple Accounts, hoewel in dit geval root-toegang vereist is.

instellingen

Systeem- en gebruikersinstellingen

In deze korte handleiding zullen we meerdere gebruikers in één activeren Nexus-tablet met Android 4.2.2 en hiervoor moet je eerst naar het instellingen uit het systeem en daar selecteren Gebruikers​ Klik nu rechtsboven op Voeg gebruiker toe waarna een waarschuwing verschijnt die aangeeft dat de gebruiker het configuratieproces moet voltooien alsof het een nieuwe tablet is. Het waarschuwt ons ook dat de nieuwe gebruiker toestemmingen zou kunnen accepteren voor een applicatie die andere gebruikers zou beïnvloeden.

XNUMX% में antocianosios

Waarschuwingen voor de nieuwe gebruiker

Na deze waarschuwing zal het vragen of we het account nu willen configureren of dit later willen doen. Als we akkoord gaan, beginnen we een proces dat vergelijkbaar is met het proces dat we hebben gedaan bij de oorspronkelijke configuratie van de tablet, eindigend met de nieuwe gebruiker geconfigureerd en klaar om uw eigen omgeving te gebruiken.

Laatste configuratie

Configuratie en meervoudige toegang

Vanaf dit moment kunnen we bij het ontgrendelen van de toegang tot de tablet vanaf het beginscherm onderaan kiezen met welke gebruiker we deze ontgrendelen. Elke gebruiker kan een andere manier van blokkeren, ook met uw eigen wachtwoord of toegangsgebaar.

We kunnen elk moment gebruikers verwijderen in dezelfde instellingenoptie waarin we ze hadden gemaakt door simpelweg op het prullenbakpictogram te tikken dat rechts van elke gebruiker verschijnt. Hiermee worden al uw bestanden verwijderd.

Gedeelde toewijzingen en gebruikte middelen

Op dit punt moeten we dat opmerken de applicaties voor elke gebruiker zijn onafhankelijk, hoewel ze maar één keer worden geïnstalleerd. Dat wil zeggen, als een gebruiker een bepaalde applicatie van Google Play installeert, wordt deze niet weergegeven aan andere gebruikers, maar als een van de andere gebruikers deze opnieuw installeert, hoeft deze niet opnieuw te worden gedownload, maar wordt deze gewoon geactiveerd in de nieuwe. .profiel maar uiteraard met een nieuwe configuratie voor de nieuwe gebruiker.

Er moet ook rekening mee worden gehouden dat de nieuwe gebruiker U moet het recht hebben om de applicatie te downloaden, dat wil zeggen, als het is betaald, moet u het opnieuw kopen met uw Google Play-account. Google Play ondersteunt echter meerdere accounts, dus er is altijd de mogelijkheid om het account toe te voegen van de gebruiker die normaal gesproken aankopen doet voor alle tabletgebruikers.

Drukke bronnen

Middelen bezet door andere gebruikers

Met betrekking tot de verbruikte bronnen moet worden opgemerkt dat elke gebruiker die we toevoegen verbruikt een klein deel van het geheugen, evenals een deel van de batterij​ Dit gebeurt omdat, zelfs als het niet in gebruik is, er procedures worden uitgevoerd.

Meer informatie - Wat is er nieuw in Android 4.2

SwitchMe meerdere accounts
SwitchMe meerdere accounts
Ontwikkelaar: Fahrbot PRI
Prijs: Gratis

De inhoud van het artikel voldoet aan onze principes van redactionele ethiek. Klik op om een ​​fout te melden hier.

6 reacties, laat de jouwe achter

Laat je reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

*

  1. Verantwoordelijk voor de gegevens: Actualidad Blog
  2. Doel van de gegevens: Controle SPAM, commentaarbeheer.
  3. Legitimatie: uw toestemming
  4. Mededeling van de gegevens: De gegevens worden niet aan derden meegedeeld, behalve op grond van wettelijke verplichting.
  5. Gegevensopslag: database gehost door Occentus Networks (EU)
  6. Rechten: u kunt uw gegevens op elk moment beperken, herstellen en verwijderen.

  1.   Marcos zei

    De gebruikersoptie in het instellingenmenu wordt niet weergegeven. Hoe laat ik het verschijnen?
    bedankt

    1.    Ased zei

      Hetzelfde overkomt mij

  2.   Fernando zei

    Ik heb 4.2.2 en de gebruikersoptie verschijnt ook niet. Moest hij eerder iets hebben gedaan? o Hoe wordt het geactiveerd? Bedankt

  3.   Dr. Vaporeso zei

    Dit kan natuurlijk ook worden gebruikt omdat Nexus het op hun tablets heeft ingeschakeld. Ik heb een Samsung Galaxy 3 met Android 4.2.2 en de optie is niet beschikbaar. Weet iemand hoe deze in te schakelen? Het zou erg nuttig voor me zijn

  4.   Carolina zei

    kan iemand mij helpen? Ik heb Android 4.2.2 en ik krijg de optie gebruikers niet in het menu``,

  5.   Jenny zei

    Ik heb een Samsung Note 10.1 en deze komt er niet uit: »(help