Преземете WhatsApp за таблет

Преземете WhatsApp за таблет

Кога ќе дојдат дома, нема малку кои го напуштаат мобилниот телефон и се свртуваат кон таблетот. Сепак, ние сме соочени со камен на сопнување, WhatsApp за таблет Не е толку популарна како што замислувавме, и иако со текот на времето се појавија многу алтернативи, мора да имате одредено минимално знаење за да можете да имате WhatsApp за таблет со Android. Најпопуларните се таблетите на корејскиот Самсунг, затоа преземете WhatsApp за Samsung таблет Не треба да биде премногу комплицирано, ние сакаме да ви покажеме како да го направите тоа.

Таблетите станаа популарни со текот на времето, од нивното пристигнување се смени начинот на кој комуницираме со екраните. Сепак, тие се на ниско време, постепеното зголемување на екраните на паметните телефони направија многу корисници сè повеќе да наоѓаат помалку значење за таблетите. Сепак, нишата на корисници што сè уште има и што продолжува да ја има како опција за забава и да троши содржина дома, е доста голема. Можеби затоа не постои производител на квалитетни паметни телефони што немаат еден или повеќе таблети меѓу своите редови, па тогаш ќе ви покажеме како да инсталирате WhatsApp на таблет со Android.

Преземете WhatsApp за таблет бесплатно

WhatsApp е неоспорно бесплатен, така што можеме лесно да го направиме тоа со WhatsApp. Во случај на Андроид, неговиот отворен систем има многу придобивки, па затоа е лесен како и одете на официјалната веб-страница на WhatsApp и преземете го .apk WhatsApp да го инсталира на нашиот таблет. Иако резолуциите можеби не се оптимални, во зависност од големината на таблетот што го користиме, основните функции ќе се одржат. Повеќето таблети нема да ни дозволат да преземаме WhatsApp од Google Play Store, затоа, овој пат, совршена алтернатива е официјалната веб-страница на WhatsApp, како додаток, затоа се осигураме дека ја преземаме најновата верзија WhatsApp Messenger за таблет.

Откако ќе се инсталира WhatsApp на Андроид, постапката е потполно иста како и за кој било друг уред, телефонски број, внесете го кодот за активирање и можеме да започнеме разговор со нашите контакти.

Кога ажурирајте го whatsapp За таблетите, постапката што треба да се следи е иста како и со која било друга апликација, иако имате повеќе информации во врската што штотуку ве оставивме.

Како да инсталирате WhatsApp на Wifi таблет без SIM

Тука проблемот се јавува кај корисниците кои тие не користат СИМ-картичка во своите таблети, тоа е, тие немаат друга картичка или друг број со кои можат да ја активираат сметката на WhatsApp, така што имаме сериозен проблем. Па, WhatsApp не е апликација за повеќе платформи, т.е. можеме да имаме само еден број на еден уред. Друга опција е да купите А. кинеска таблета со 4G и дај му единствен број.

Првата алтернатива е да преземете која било од овие апликации од Google Play Store, тие се апликации што навистина се клонира веб-клиент на WhatsApp, и тие ќе ни овозможат да користиме WhatsApp на нашиот таблет, на ист начин како и од нашиот телефон, со истите контакти и со нашиот телефонски број. Добрата работа во врска со оваа алтернатива е што е најбрза и најлесна за употреба, само треба да ја преземете апликацијата од оваа врска и да го скенирате Bidi-кодот од делот за поставки на WhatsApp на нашиот паметен телефон, мора да кликнеме на „WhatsApp Web“ во паметниот телефон да го стартува скенерот.

Другиот метод е директно користете ја мрежата на WhatsApp, ние влегуваме во www.web.whatsapp.com и ја вчитуваме десктоп верзијата на нашиот вообичаен прелистувач Андроид. Во тој момент, го скенираме кодот Bidi и тој ќе започне да работи како што работи на компјутерот.

Како да имате WhatsApp на вашиот мобилен и таблет во исто време

Ако сте од оние кои доаѓаат дома и целосно забораваат на вашиот телефон и се одлучуваат таблетот да ги провери социјалните мрежи, е-поштата, уживајте во серијата на Нетфликс ... кога паметниот телефон ќе ringsвони затоа што сте добиле WhatsApp, вие не мора да станете трчајќи да видите кој има смел ви пречи во вашите часови за одмор.

Додека од WhatsApp тие сè уште размислуваат дали да пуштат апликација со повеќе уреди, што овозможува пристап до сметката на WhatsApp од прелистувач или таблет без вклучен паметен телефон, единственото решение што го имаме на располагање за да можеме проверете WhatsApp од нашиот таблет тоа е преку прелистувачот.

WhatsApp ни овозможува пристап до нашиот WhatsApp од компјутер преку прелистувач, сè додека паметниот телефон со поврзаниот број е вклученБидејќи работи како да е огледало, сè што се добива и одговара на паметниот телефон се рефлектира во веб-верзијата и обратно.

до имајте WhatsApp на вашиот мобилен и таблет систем ние мора да ги извршиме следниве чекори:

WhatsApp QR-код

  • Прво на сите, ние мора да го отвориме прелистувачот што го користиме на нашиот таблет и да пристапуваме до web.whatsapp.com. Препорачливо е да користите Firefox, Chrome или Samsung интернет прелистувач ако не сакаме да страдаме од оперативни проблеми.
    • Во случај да не се прикаже веб-верзијата со QR-код, пристапуваме до опциите на прелистувачот и ја бараме опцијата Побарајте веб-страница за работна површина.
  • Следно, ги земаме паметните телефони и пристапот Мени> WhatsApp веб и камерата ќе биде активирана. Веднаш под QR-кодот ја наоѓаме опцијата обележана по дифолт Чувајте ме најавена. Не мора да го одштиклирате полето ако не сакате да го поминувате процесот секогаш кога сакате да пристапите до WhatsApp од таблетот.
  • Конечно, мора да ја насочиме камерата кон екранот на нашиот таблет, така што препознајте го QR-кодот сите разговори да бидат прикажани и прикажани во прелистувачот како да е веб-верзија за компјутери.

Откако ќе го конфигурираме WhatsApp на таблетот за да можеме да примаме пораки WhatsApp од нашиот паметен телефон на таблетот, идеално би било креирајте кратенка за работна површина на нашиот таблет, за да го имаме секогаш при рака и да не мора да пребаруваме низ работната површина или фиоката за апликации на нашиот таблет.

За да создадеме кратенка до мрежата што ја користиме за пристап до WhatsApp од нашиот таблет, мора да кликнеме на менито со опции на прелистувачот и да ја побараме опцијата Додадете кратенка на страницата. Во тоа време, кратенка ќе биде додадена на работната површина на нашиот таблет, кратенка што ќе го отвори стандардниот прелистувач за пристап до сметката на WhatsApp како да е апликација.

Овој процес не мора да го правите тоа секој пат дека сакаме да пристапиме до нашата верзија на WhatsApp на таблетот, само прв пат. Еден аспект што мора да го земеме предвид во врска со оваа функција е дека ако преку поставките на апликацијата, ги затвориме сите веб-сесии на WhatsApp, ќе мора повторно да го спроведеме овој процес, а WhatsApp ќе ја отстрани дозволата што му ја дал на прелистувачот за дозволете пристап од друг уред освен паметниот телефон, така што ќе мора да го повториме процесот.