Преземете WhatsApp за Android

WhatsApp

Андроид, како што многумина од вас знаат, е најкористениот оперативен систем во светот, со удел што достигнува 80% од сите моментално активни паметни телефони, оперативниот систем на Гугл (Азбука) е лидер. Тука е потребата и приоритетот на преземете WhatsApp за Android (o преземете шега, како што би рекол вашиот зет), најпопуларната апликација за размена на пораки не може да отсуствува од најпопуларните оперативни системи за мобилни телефони на пазарот.

Значи, уште еднаш сакаме да ве научиме на сè што треба да знаете WhatsApp за Android и како да се извлече максимум од тоа.

Како работи WhatsApp за Android

WhatsApp е клиент за инстант пораки како и секој друг. Предноста на WhatsApp или она што беше новина во тоа време, е фактот што го искористува нашиот именик за да може да разговараме со сите наши контакти на најлесен начин. Кога започнуваме разговор со кој било од нашите контакти, апликацијата ја искористи нашата WiFi или мобилна врска со податоци за да ја испрати пораката до своите сервери, последователно, таа ќе ја испрати пораката заедно со известување „push“ до примателот, контактот избравме. Добрата работа е што овој процес е целосно приватен и моментален.

Преземете WhatsApp за Android бесплатно

Не сакаме да ја пропуштиме можноста да ве потсетиме дека WhatsApp во моментов е тотално бесплатна апликација и засекогаш. Апликацијата не содржи рекламирање или какви било трошоци, можеме да ја користиме кога сакаме и како сакаме. Едноставно, мора да го искористиме.WhatsApp APK за Android во кој било официјален провајдер, како што е Google Play Store или проверете дали преземате WhatsApp за Android на шпански директно од веб-страница на whatsapp. Пристапувајќи до претходната врска, можеме да преземеме WhatsApp за Андроид директно, ако не сакаме да ја преземаме апликацијата од Google Play Store од која било причина.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Развивач: WhatsApp ДОО
цена: слободен

Преземете АПК на WhatsApp

Оние корисници кои тие не сакаат да преземаат WhatsApp од Play StoreБидејќи тие сакаат да го намалат присуството на Google на нивните телефони со Android, тие можат да прибегнат кон алтернативни продавници, каде што можат да ги преземаат апликациите на телефонот, вклучително и апликацијата за пораки. Во овие продавници форматот за преземање е АПК.

Може да се свртите кон продавници како APK Mirror, една од најважните во оваа област, каде што се лансираат различни верзии на апликацијата, но најдоброто нешто е што ќе ја преземете од официјалната веб-страница на WhatsApp, како што можете видете на овој линк. Една од предностите на АПК е тоа што се објавуваат бета и претходни верзии кои во спротивно, освен ако не сте бета тестер, нема да можете да ги тестирате на телефон.

Има повеќе продавници каде што можете да ја преземете WhatsApp APK, но APK Mirror е една од најпознатите, како и една од најсигурните продавници. Кога ја ажурирате апликацијата, ќе мора да ја преземете новата АПК што е лансирана рачно и со тоа да уживате во нејзините вести.

Други верзии на WhatsApp што можете да ги преземете

Преземете WhatsApp Plus

WhatsApp зад себе има значителна легија на корисници, од кои многумина имаат напредно знаење за развој и програмирање. Ова е она што предизвика појава на прилив на модификации на апликацијата WhatsApp, ова е точно WhatsApp Plus, модификација на WhatsApp што ни овозможува, на пример, трајно да го скриеме статусот на конекција, да го прилагодиме дизајнот или да додаваме функции што му недостасуваат.

Преземете WhatsApp Plus Тоа е многу лесно, од која било од веб-страниците каде што системот е развиен, можеме да ги искористиме сите негови карактеристики и новости.

Корисниците на Android можат да ја преземат оваа верзија на нивниот телефон, вообичаено користејќи APK. При ажурирање, мора рачно да ја инсталирате новата верзија, бидејќи оваа верзија не ажурирани преку Google Play, како што се случува во нормалната верзија на апликацијата.

Преземете WhatsApp GB

gb whatsapp

Исто така познат како GBWhatsApp, тој е уште еден мод на апликацијата за пораки. Тоа е модифицирана верзија која им овозможува на корисниците да менуваат некои функции и изгледот на апликацијата на телефонот. Иако оваа верзија е особено позната по помогне да се подобрат перформансите на апликацијата на јасен начин, за подобро користење на истата.

Тоа е верзија која исто така дава повеќе опции за приватност, што е уште еден аспект што корисниците го ценат и понекогаш го пропуштаат во нормалната верзија на апликацијата. Исто така, ќе се овозможи измена на интерфејсот, со одредени опции за прилагодување достапни на корисниците.

Оваа верзија на апликацијата можете да преземете на овој линк, каде што исто така имаме пристап до новите верзии што се лансираат, каде што во неа се вметнати нови функции и разни подобрувања. Повторно, тој е објавен во формат АПК и ќе мора рачно да ги преземаме новите верзии, бидејќи не е ажурирано преку Google Play.

Преземете аеро на WhatsApp

Whatsapp aero

Тоа е уште еден WhatsApp мод, кој можеме да го преземеме на нашиот телефон со Android. Оваа верзија се издвојува особено по естетската промена што ја носи, бидејќи значително го менува дизајнот на апликацијата за пораки, правејќи да изгледа како тотално друга апликација. Тоа е главната новина или предност што ни ја дава оваа модифицирана верзија.

Како и во другите модифицирани верзии на апликацијата, корисниците имаат низа функции со кои можат да ја прилагодат апликацијата. Можете да го модифицирате интерфејсот, покрај тоа што имате многу опции за приватност, за да дозволите апликацијата да биде подобро прилагодена за секој корисник кога ја користи.

АПК-от на оваа изменета верзија на апликацијата може да се преземе на овој линк. При ажурирање мора рачно преземете ја секоја нова АПК-апликација што се лансира од WhatsApp aero за да може да ужива во вестите што се вклучени во неа.

Преземете транспарентен WhatsApp

Последниот од режимите на апликација е претставен како опција стабилен, чист, безбеден и лесен за употреба. Во него има доста опции за приватност, кои овозможуваат поставување на нивоа на приватност во групите или индивидуалните разговори што се правеа во самата апликација. Ова овозможува многу персонализирана и безбедна употреба на апликацијата во секое време.

Тие исто така обезбедуваат некои функции како да може да испраќа пораки до кој било бројДури и ако го немате во вашата агенда, напишете повеќе карактери во вашиот статус или зумирајте на фотографиите на профилот на вашите контакти. Тие се функции што не можеме да ги најдеме во нормалната верзија на апликацијата, па затоа и даваат повеќе намени, правејќи ја поинтересна.

Транспарентниот АПК на WhatsApp може да се преземе на овој линк. Како и со останатите изменети верзии на апликацијата, мора рачно да ја преземете новата АПК секој пат кога има ново ажурирање на располагање. Google Play не го ажурира како и нормалната верзија на апликацијата.

Како да ажурирате WhatsApp за Android

Ако сакаме да знаеме како да се ажурира WhatsApp, имаме две прилично очигледни опции за да се искористиме нова верзија на WhatsApp за Android.

Можеме да одиме кај нашиот официјален провајдер на апликации, во овој случај тоа е Google Play Store и откако ќе го внесеме, тој ќе не предупреди кои апликации се достапни за ажурирање, ако најдеме WhatsApp, ќе треба само да кликнеме на „ажурирање "на таа апликација преземете ја најновата верзија достапно и инсталирајте се автоматски.

Од друга страна, можеме да одиме директно до веб-страница на whatsappпреземање на WhatsApp .apk Можеме да го инсталираме од нашата папка „преземања“ и таа автоматски ќе ја ажурира апликацијата без да ги изгубиме нашите податоци или разговори.

Инсталирајте WhatsApp на таблет со Android

Но, ние не само што сакаме да имаме WhatsApp на нашиот паметен телефон Андроид, туку сакаме да го имаме каде и да одиме и на кој било уред. Затоа постои и можност за употреба WhatsApp на таблет со Android. Можностите што ни ги дава Андроид за овој вид инциденти се многу, а исто така и модалитетите за инсталација. Без разлика дали имаме таблет Андроид со SIM-врска или е само WiFi, ќе можеме да инсталираме WhatsApp доста лесно.

Првата опција е да одите директно на WhatsApp Веб од таблетот Андроид, но сакаме да одиме понатаму, сакаме да ја инсталираме нашата апликација WhatsApp на таблет со Android. За жал, она што не можеме е да имаме телефонски број поврзан со два уреди истовремено, но можеме да искористиме друг телефонски број, виртуелен или реален, за да имаме WhatsApp на нашиот таблет Андроид бесплатно.

Како да инсталирате WhatsApp Beta бесплатно

Популарната апликација за пораки е достапна бета верзија. Благодарение на тоа, ќе можеме пробајте ги сите новости кои доаѓаат во WhatsApp пред некој друг. Исто така, ова е нешто што можеме да го добиеме бесплатно. Не е тешко да го инсталирате на вашиот телефон со Android, само треба да следите неколку чекори.

За да го сторите тоа, треба да пристапите до WhatsApp Бета страница, до кој можете да пристапите на овој линк. Тука, ќе мора да се најавите на вашата сметка на Google, а потоа едноставно треба да кликнете на копчето "Стани тестер". На овој начин, веќе сте дел од оваа бета верзија.

Следното нешто е да ја преземете најнова верзија на WhatsApp на вашиот телефон со Android. Кога ќе го внесете профилот на апликацијата во Play Store, ќе видите дека се појавува WhatsApp Messenger (Бета) и под него ќе ви каже дека веќе сте тестер. Сè што треба да направите е да ја ажурирате апликацијата. Така, следниот пат кога ќе влезете веќе ќе го сторите тоа како бета тестер. На овој начин, ќе можете да ги тестирате сите новости што пристигнуваат пред некој друг.

Барања за инсталирање на WhatsApp

WhatsApp е една од најпопуларните апликации што ја наоѓаме на Android. Иако, не сите корисници со оперативен систем на телефон можат да го користат. Како што постојат низа барања со цел да се инсталира. Некои барања што имаат врска со верзијата на оперативниот систем.

Како и со другите апликации, како што пристигнуваат новите верзии на Android, поддршката за старите верзии повеќе не е поддржана. Тоа се случува и со WhatsApp. Во вашиот случај, за да можете да ја користите апликацијата, мора да имате верзија еднаква или повисока од Android 4.0. Огромното мнозинство на корисници имаат повисока верзија. Но, во случај да го немате, нема да можете да ја користите апликацијата.

Кои мобилни телефони нема да можат да инсталираат WhatsApp?

Блокирајте контакти на WhatsApp

Аспект тесно поврзан со претходната точка е списокот на телефони што нема да можат да инсталираат WhatsApp. Компанијата обично ја ажурира оваа листа редовно, за да се избегнат непријатни изненадувања за корисниците. Постојат голем број телефони кои нема да можат да ја инсталираат апликацијата за пораки.

Нокиа С40 Тој е еден од овие телефони што ќе можете да го користите до 31 декември 2018 година. Затоа, од 1 јануари веќе нема да можете да ја користите или инсталирате апликацијата.

Од друга страна, вклучени се и останатите телефони кои имаат стара верзија на Android. Сите тие модели со Android 2.3.7 и претходни верзии Тие можат да ја користат апликацијата, до 1 февруари 2020 година. Откако ќе помине тој датум, сè покажува дека поддршката ќе заврши, иако сè уште не е официјално потврдена. Така, тие повеќе нема да можат да го користат на своите телефони.

Надвор од Андроид, имаме и телефони погодени од овој случај, кои нема да можат да користат WhatsApp. Модели со Windows Phone 8.0 и претходните верзии веќе немаат пристап до апликацијата за пораки. Ниту оние со BlackBerry OS и BlackBerry 10 не можат повеќе да го користат. Овој список се шири со месеци, па сигурно е дека ќе му бидат додадени нови имиња. Ако сакате да бидете во тек со оваа листа, можете да ја видите на веб-страницата на апликацијата, на овој линк.