Андроид позадини

Андроид позадини

Прилагодете го вашиот Андроид со најдобрите позадини за мобилни и позадини за Андроид. Позадините се еден од најличните елементи на вашиот Андроид и служат за да ги покажат вашите хоби, вкусови или директно да ја покажат фотографијата на вашите најблиски. Ако она што го барате во позадина на Android што е можно поубаво, тука ви прикажуваме многу организирани по категории.

Преземете позадини за Android

Можете да ставите практично која било слика на позадина на андроид. Проблемот е во тоа што ако направиме пребарување на Интернет, лесно е да се пронајдат многу од големината или пропорциите што не излегуваат како што очекувавме. Ако не сакате да губите време, секогаш можете да ја погледнете нашата галерија со слики со посета на следниве линкови:

Сите средства собрани на оваа веб-страница се сопственост на нивните соодветни автори. Ние разбираме дека сите слики прикажани во androidsis.com Тие се во јавен домен и можат да се најдат на Интернет. Ако не, испратете ни е-маил и тоа ќе биде отстрането од нашата база на податоци што е можно поскоро за да се почитуваат авторските права.

Како да го персонализирате вашиот мобилен со тапети со Android

Иако нашиот уред со Android може да доаѓа со позадина што сè уште ни се допаѓа, најверојатно сакаме да користиме персонализирана позадина или која е повеќе во согласност со нашата личност. Првото нешто што го правам веднаш штом започнам уред, било да е тоа компјутер, таблет, мобилен или кој било друг вид на електронски уред со кориснички интерфејс, е да ставам позадина што најмногу ми се допаѓа, па дури и на компјутерите да ја направам промена на секој час. Но,како да ја смените позадината на Андроид?

Со бројот на различни верзии на Android таму, би било практично невозможно да се опише точниот процес за сите уреди, но можеме да објасниме и да вклучиме слики од екранот за тоа како да го сториме тоа на Nexus 5 со Android 6.0.1. Willе објасниме неколку начини да го стори тоа за да се осигури дека секој може да ја смени позадината на неговиот уред со Android, еден од нив на два различни начина за да покрие повеќе типови уреди

Како да ја смените позадината на Андроид

Променете ги тапетите на Андроид

Процесот е многу едноставен, но ние сме свесни дека она што е лесно за некои може да биде нешто покомплицирано за други, па продолжувам со детали за чекорите што треба да се следат:

 1. Ги отвораме Поставките на уредот.
 2. Одиме во делот «Екран».
 3. Внатре во екранот, внесуваме «Позадина». На некои уреди, опцијата може да се појави едноставно како „Позадина“.
 4. Во следниот дел можеме да избереме помеѓу:
  • Пребарувајте ја мемориската картичка.
  • Анимирани позадини.
  • Позадини.
  • Архивата на фотографии.
 5. Внесуваме во делот каде што ќе биде сликата што сакаме да ја користиме и ја избираме.
 6. Пред да ја поставиме новата позадина, можеме да уредиме некои вредности, како што е отсекување на сликата или нејзино ротирање. Ние го уредуваме како што сакаме.
 7. Конечно, прифаќаме.

Во некои верзии на Android, како што е 4.4.2 Samsung TouchWiz, во чекор 4 директно ќе се појави опцијата за избор дали сакаме да ја ставиме на почетниот екран, на заклучениот екран или на обајцата. Подоцна ќе можеме да наведеме каде да ја земеме сликата од галеријата за анимирани позадини, тапетите или нашата галерија. Остатокот е сличен на објаснетото.

Ако преземавте многу голема фотографија, еве ви објаснуваме како да ја смените резолуцијата на фотографијата на едноставен начин.

Алтернативен метод за промена на позадината на Андроид

Како да ја смените позадината за мобилни телефони

Има алтернативен метод што е првото нешто што мислам дека треба да го пробате без оглед на видот на уредот со Android што го имате. Станува збор за користење кратенка: од ролна или која било друга апликација (вклучувајќи истражувач на датотеки) што ги зачувува или има пристап до сликите. За да ја смениме позадината со овој алтернативен метод, ќе треба да го направиме следново:

 1. Ние се движиме кон сликата што сакаме да ја дефинираме како позадина, што може да влезе во ролна, камера, Google Photos или каде и да ја имаме.
 2. Ја отвораме сликата.
 3. Ние притискаме и држиме сè додека не ги видиме достапните опции.
 4. Избираме «Постави како ...».
 5. Ја избираме посакуваната опција меѓу оние што се појавуваат, како што се:
  • Само на почетниот екран.
  • Само на заклучениот екран.
  • На почетниот екран и на заклучениот екран.
 6. Како и во претходниот метод, можеме да уредиме нешто на фотографијата, како што е исекување, зголемување, итн.
 7. Конечно, ја прифаќаме промената.

Можно е ако имате нешто постар уред, притискање на сликата за секунда не покажува никаква опција. Ако тоа е ваш случај, ќе мора да го замените тој допир со друг: допрете го копче за опции на вашиот уред. Како што знаете, многу уреди со Андроид имаат три копчиња: главно или копче за стартување, едно за чекор назад и трето што ќе го допреме за да ни ги покажат достапните опции. Тоа е копчето што треба да го допрете во чекор 3 од претходниот процес.

Каде ќе добиете мобилни позадини? Кажете ни за вашите ресурси кога станува збор за преземање позадини и ставање нови позадини за Android, еден од наједноставните и најбрзите ресурси за да му овозможиме на нашиот мобилен или таблет промена на изгледот.