Ажурирајте ја WhatsApp

Ажурирајте ја WhatsApp

Одржувањето на апликациите ажурирани до нивната најнова верзија е секогаш важно. Сепак, не малку корисници се претпазливи во ажурирањето на апликациите поради можни проблеми со работењето. Другите немаат ажурирања на апликациите едноставно поради незнаење, затоа, ние ќе ве научиме на сè што треба да знаете ажурирање на WhatsApp.

Сигурно сте од оние што сакале инсталирајте WhatsApp бесплатно штом мобилниот ќе биде нов, затоа е важно да го имате најновиот ажурирана верзија на WhatsApp, не само затоа што ни недостасуваат вести што се вклучени во секоја специфична верзија, туку затоа што ажурирањата носат и новости на безбедносно ниво, а приватноста е важна, особено кога сакаме да зачуваме вируси на Андроид, како што се оние што не вклучуваат нас рекламирање на WhatsApp.

Како да ја ажурирате WhatsApp на Андроид

Случајот со Android е прилично сличен, едноставно влегување во Google Play Чувајте можеме да ја ажурираме апликацијата, бидејќи првата страница ќе ни покаже кои апликации имаат достапно ажурирање и тоа е местото каде што можете да ја ажурирате WhatsApp за Android.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Развивач: WhatsApp ДОО
цена: слободен

Се разбира, сепак преземете АПК за whatsapp Можно е од кој било вообичаен извор, ќе се ажурира ако го инсталираме.

Не можам да ја ажурирам WhatsApp

Грешка при ажурирање на WhatsApp
Постојат многу причини зошто нема да можеме да го ажурираме WhatsApp, во зависност од тоа која платформа ја користиме. Во случај на Андроид, ќе ги вклучиме најпопуларните причини зошто да добиеме А. грешка при ажурирање на Whastapp:

Ако го видите шифра за грешка 413, 481, 491, 492, 921, 927 или 941, Направете го следново:

  • Избришете ја вашата сметка на Google: одете на подесувања > Сметки > Google > изберете ја вашата сметка и избришете ја
  • Рестартирајте го уредот за повторно да ја додадете вашата сметка на Google.
  • Исчистете ја меморијата за апликација: Поставки> Апликации> Google Play Store> Исчисти кеш и Исчисти податоци.

Не можам да го ажурирам WhatsApp поради недостаток на простор

Ако наидете на грешка 101, 498 или 910 таа е позната како „Нема доволно простор за складирање”, За ова, првиот чекор е да го исчистите кешот, како што претходно посочивме. Ако сè уште не можете, нема да имате друг избор освен да ги избришете датотеките пронајдени во следните делови во меморијата на уредот:

  • Папката со видеа се наоѓа на: / WhatsApp / Media / WhatsApp Videos / Sent.
  • Папката со слики се наоѓа на: / WhatsApp / Media / WhatsApp Images / Sent.
  • Папката со говорна пошта се наоѓа на: / WhatsApp / Media / WhatsApp Voice Notes.

Друга честа грешка е "Невалидна датотека за пакет ”, за ова мора да го преземеме WhatsApp .apk директно од официјалната веб-страница на апликацијата, тогаш ќе одиме во „Поставки за Андроид“, за да се движиме кон „Безбедност“ и откако таму, ќе ги активираме „Непознати извори“. Сега само треба да се вратиме во папката за преземање и повторно да ја инсталираме WhatsApp во својата најнова верзија.

Како да се ажурира WhatsApp бесплатно

Нема проблем, без оглед на методот што го користите, WhatsApp е потполно бесплатен, затоа не грижете се, обнови WhatsApp бесплатно Тоа е исто така можност, затоа не грижете се за какво било ажурирање, услугата WhatsApp ќе биде бесплатна за цел живот.

Затоа, ве потсетуваме дека треба да бидете сомничави кон кој било провајдер што се обидува да ве натера да платите во замена за претплата на WhatsApp, бидејќи можеме да потврдиме дека апликацијата и нејзината употреба се целосно бесплатни, надвор од плаќањето на нашиот оператор во замена за нашиот план за податоци.

Ажурирајте го WhatsApp Plus

Во случај на модификации на WhatsApp, мора да одиме на преземање на .APK на Whatsapp Plus да може да го обнови. Затоа, за да го ажурираме WhatsApp Plus, мора да одиме кај давателот, повторно преземете ја најновата достапна верзија на моделот WhatsApp и следете ги упатствата на инвеститорот. Во овој ЛИНК ќе ги најдеме сите верзии и секако најновите ажурирања на WhatsApp Plus, така што ќе треба да го преземеме само .apk и повторно да го инсталираме на веќе инсталираниот WhatsApp Plus.

Несомнено, WhatsApp стана апликација за инстант пораки што милиони луѓе ја користат во нивниот ден за ден, затоа е од суштинско значење да можете да ажурирајте го whatsapp до најновата верзија, бидејќи ова ќе ви овозможи подобрување на перформансите, нови функционалности и ќе ги реши можните безбедносни проблеми што можат да ја доведат во опасност вашата приватност.

Зошто е важно да се ажурира WhatsApp?

Секој толку често, WhatsApp се ажурира. Апликацијата за пораки потоа воведува низа подобрувања, како што се нови функции. Иако може да има и подобрувања во работењето или безбедноста. Затоа, кога е достапна таква нова верзија, важно е да се ажурира.

Постојат неколку причини зошто е важен ажурирајте ја апликацијата. Од една страна, да имате пристап до сите нови функции и подобрувања што доаѓаат до неа. Во случај на не ажурирање, не можете да уживате во нив. И многу нови функции ви овозможуваат подобро да го користите WhatsApp.

Од друга страна, како што рековме, се воведуваат и безбедносни подобрувања. На овој начин, имајќи ја новата верзија, се заштитувате себе си против можни закани. Така, вашиот телефон со Android е помалку ранлив на можни напади, вируси или каква било друга закана што е во тоа време. Апликацијата може да биде порта кон нашиот телефон во ваков тип на ситуација.

WhatsApp можете да го ажурирате од Google Play, барајќи го профилот на апликацијата. Можете исто така да пребарувате за ажурирање од вашиот телефон со Android, во делот за апликации, побарајте ја апликацијата и присилно пребарувајте за ажурирање. Иако повеќето надградби обично се автоматски. Значи, не мора да правите ништо за да ги добиете.

Како да ја ажурирате мрежата на WhatsApp

WhatsApp има своја верзија за компјутер, јавете се на WhatsApp Web. Како и кај верзијата за паметни телефони, таа се ажурира со нови функции. Иако, многу корисници можеби не знаат како да ја ажурираат оваа верзија на апликацијата.

Нормално, кога е достапно ажурирање, ќе добиете известување. Значи, нормалното е што едноставно треба да кликнете на врската што се појавува на екранот. Така, веќе имате пристап до ажурирањето на оваа верзија. Но, ако овој метод не работи или не сте го добиле ова известување, постои уште еден, многу едноставен и брз начин да го добиете.

Мора да го внесете Следна Страна. Спарете го вашиот телефон со него и отворете ја апликацијата на телефонот. Во мрежата добивате QR-код, дека ќе треба да го прочитате со вашиот телефон. Ова веднаш ќе ја ажурира WhatsApp Web. Сега можете да уживате во новата верзија.

Како да бидете бета тестер и да ја тестирате најновата верзија на WhatsApp?

WhatsApp има бета верзија, што ќе ви овозможи да ги тестирате пред некој друг сите нови функции што доаѓаат до него. Ако сакате, можете да станете бета тестер на апликацијата. Да се ​​биде во можност да го стори тоа е нешто навистина едноставно. Има само неколку чекори што треба да се следат.

Прво треба да ја внесете Бета-страницата WhatsApp, до која можете да пристапите на овој линк. Внатре, од вас ќе биде побарано да се најавите на вашата сметка на Google. Потоа ќе се појави на екранот копче на кое пишува „Стани тестер“. Сè што треба да направите е да кликнете на тоа копче. На овој начин, вие сте веќе бета тестер.

Кога ќе го направите ова, треба да ја преземете најновата достапна верзија на апликацијата. Потоа одете во Play Store. Таму, во профилот WhatsApp, можете да видите дека веќе сте бета тестер, под името на апликацијата. Следи, ажурирајте ја апликацијата на вашиот телефон Андроид Со овие чекори веќе сте бета тестер и ќе можете да ги тестирате овие новости што доаѓаат во апликацијата за пораки.

Како да го ажурирате WhatsApp со APK без Google Play

Можеби имате WhatsApp APK, што сте ја преземале надвор од Google Play. Можно е за корисници чиј телефон не е поддржан. Во тој случај, процесот на ажурирање на апликацијата е нешто поразличен.

Бидејќи немаме пристап до датотеката на Google Play како и обично. За среќа, самиот WhatsApp ни помага во процесот. На неговата веб-страница Имаме дел за уреди со Android, до кој можете да пристапите овој линк. Ова е местото каде што можете да ја преземете АПК.

Ја наоѓаме WhatsApp APK, од најновата верзија на апликацијата. Затоа, преземете ја датотеката на вашиот телефон Андроид и продолжете да го ажурирате на тој начин. Ако имате стара верзија на оперативниот систем, која на пример повеќе не поддржува Google Play, тоа е најдобриот начин. Покрај тоа што се безбедни.

Може ли да се активираат автоматско ажурирање на WhatsApp?

Кога инсталирате WhatsApp на вашиот телефон со Android, апликацијата обично доаѓа со автоматско ажурирање. Можеби не е така во вашиот случај, или дека во одреден момент ќе го конфигурирате поинаку. Предноста на автоматските ажурирања е што не мора да правите ништо. Затоа, ако сакате да ги активирате, тоа е многу едноставно.

Внесете ја апликацијата Play Store на вашиот телефон со Android. Следно, прикажете го левото мени и внесете го првиот дел, кој се нарекува "Мои апликации и игри” Следно, од горните јазичиња, кликнете на инсталираниот. Апликациите што ги имате на вашиот телефон ќе бидат прикажани во список.

Пребарувајте и внесете WhatsApp во таа листа. Откако ќе влезете во профилот на апликацијата, кликнете на трите вертикални точки што се појавуваат горниот десен агол на екранот. Кога ќе го направите ова, на екранот се појавуваат неколку опции. Последното е автоматско ажурирање. Ако плоштадот е празен, притиснете и ќе се појави зелен симбол.

На овој начин, имате ги активираше автоматските ажурирања на WhatsApp. Следниот пат кога апликацијата ќе има достапно ажурирање, нема да морате да правите ништо. Willе се ажурира автоматски.