Cara nginstal sertifikat digital ing telpon Android

Sertifikat Digital ing Android

Sertifikat Digital Iki wis dadi salah sawijining elemen piranti lunak lan keamanan paling populer ing jaman saiki, lan perlu banget supaya bisa nindakake macem-macem prosedur liwat piranti seluler tanpa perlu ngatasi jinis administrasi umum.

Mula, luwih apik yen kita ngatur nginstal Sertifikat Digital uga ing telpon. Kita nuduhake sampeyan carane nginstal Sertifikat Digital ing telpon Android kanthi cara paling gampang, mula sampeyan bisa nindakake prosedur sing ora kaetung kanthi cara paling cepet lan paling aman.

Apa sing Sertifikat Digital?

Supaya bisa nggarap teknologi penasaran iki, apa sing kurang saka dhisik Ayo jelasake jinis piranti lunak sing digunakake. Sampeyan wis krungu kaping pirang-pirang babagan Sertifikat Digital, nyatane akeh situs web administrasi publik, lokal utawa negara, menehi sampeyan kesempatan kanggo nggunakake mekanisme identifikasi iki supaya bisa nindakake prosedur kanthi elektronik. Nanging, kemungkinan sampeyan ora ngerti apa sing diomongake, lan mulane kita saiki teka ing kene, kanggo mulang babagan Sertifikat Digital kasebut.

Sertifikat Digital FNMT (Pabrik Mata Uang lan Perangko Nasional) Iki minangka cara kanggo ngenali sampeyan ing kaca web kanthi cara sing aman. Temenan, iki ora dimaksudake kanggo ngetik akun Instagram, nanging nalika situs web iki ngemot informasi sing sensitif banget kanggo privasi pangguna, kayata Keuangan, DGT utawa Dewan Kota sing tugas. Sejatine kaya identifikasi digital, kayata DNI ing piranti lunak. Cekakipun, iki minangka identifikasi lengkap wong sampeyan kanthi digital, amarga ID sampeyan bisa uga nalika sampeyan pengin ngenali awake dhewe kanthi fisik. Iki apik banget kanggo bisa nglancarake tata cara kabeh jinis.

Entuk Sertifikat Digital saka Android

Kita duwe kemungkinan entuk Sertifikat Digital langsung liwat piranti Android, soko sing bakal nyepetake prosedur kasebut. Nganti saiki, sampeyan mung bisa entuk Sertifikat Digital liwat PC lan kanthi kondhisi sing cukup rumit sing nggawe akeh pangguna pungkasane nyoba. Nanging, pancen gampang banget yen kita bisa entuk Sertifikat Digital langsung liwat Android nggunakake sistem sing wis kasedhiya kanggo Pabrik Mata Uang Nasional lan Perangko, amarga iki kita kudu ndownload aplikasi ing ngisor iki:

Pasang Sertifikat

Sawise ngetik aplikasi, mung bakal menehi rong pilihan: Panjaluk / panjaluk sing ditundha. Ing prekara iki, sing bakal kita tindakake yaiku:

  1. Kita entuk Sertifikat Root saka FNMT lan nginstal ing Android kanthi ndownload saka Google Play Store.
  2. Kita mbukak aplikasi kanggo entuk sertifikat saka FNMT
  3. Klik ing tombol «Nyuwun»
  4. Kita ngisi data sing cocog karo DNI utawa NIE, jeneng kulawarga pertama lan email sing bakal dibutuhake mengko.
  5. Kita milih kantor pendaptaran sing sah kanggo mbuktekake identitas kanthi pribadi lan bakal pindhah karo DNI lan kode sing dikirim menyang DNI.
  6. Sawise identitas wis kabukten, kita bali menyang aplikasi lan klik "Pending pending request"
  7. Saiki kita bisa ndownload Sertifikat Digital kanthi cara paling cepet

Nalika sampeyan ndeleng, Penting, ing kabeh kasus manawa sampeyan ngenali dhewe karo DNI utawa NIE kanggo menehi wewenang download, sampeyan bisa nemokake peta interaktif kantor sing bisa mbuktekake identitas Sertifikat Digital ing peta kantor interaktif.

Pakaryan kasebut ora rampung ing kene, kanggo nerusake instal Sertifikat Digital kanthi langkah-langkah ing ngisor iki:

  1. Download saka link aplikasi sing wis dibahas sadurunge
  2. Klik ing nampa lan "Aplikasi lan VPN"
  3. Bakal diinstal kanthi cepet lan gampang

Disaranake sampeyan instal sertifikat ing root piranti Android utawa ing kertu memori SD, wiwit Sertifikat sing dipikolehi ing Android ora bisa diekspor, mung dibusak lan diimpor, mula kita ora bakal bisa nggunakake ing piranti liyane.

Entuk saka PC lan instal ing Android

Temenan, kita uga bisa ndownload Sertifikat Digital FNMT Digital Person Asli langsung ing PC lan nginstal mengko ing piranti Android kita, nyatane katon minangka cara sing paling apik kanggo nduwe salinan salinan sing kasedhiya lan mulane priksa manawa ora bakal kelangan sertifikat penting iki. Wangsulan: Bab ingkang sapisan kanggo ngerti apa Browser sing kompatibel kanggo entuk Sertifikat Digital FNMT ing Windows PC:

  • Mozilla Firefox
  • Google Chrome
  • Microsoft EDGE
  • Opera

Nanging, iki luwih dhisik kudu nginstal sertifikat ROOT FNMT langsung ing PC, uga file liyane sing dibutuhake kanggo tugas iki. FNMT wis nggawe Konfigurasi FNMT sing bakal nggawe tugas dadi luwih gampang kanggo kita, lan apa sing dibutuhake yaiku instal kabeh sing dibutuhake kanthi cepet lan cepet.

Sawise ndownload lan nginstal kabeh komponen sing dibutuhake kanggo nginstal Sertifikat Digital ing PC sing wis dipilih, kita mung bakal nerusake langkah-langkah ing ngisor iki:

Web FNMT

  1. Kita ngetik web kanggo njaluk sertifikat digital.
  2. Kita ngenalake DNI utawa NIE
  3. Kita ngetik jeneng kulawarga pisanan kaya sing katon ing DNI utawa NIE
  4. Kita ngetik email lan ngatur ing ngisor iki
  5. Saiki kita pencet tombol «Kirim Panjaluk»

Yen wis ngirim panjaluk, kode aplikasi bakal digawe lan kita wis nindakake langkah-langkah pisanan kanggo entuk Sertifikat Digital. Langkah sabanjure yaiku sampeyan ngidentifikasi sampeyan dhewe karo DNI utawa NIE Kanggo menehi wewenang download, sampeyan bisa nemokake peta resmi kantor sing bisa mbuktekake identitas Sertifikat Digital ing peta kantor interaktif iki.

Akhire sampeyan menyang Situs web Download Sertifikat FNMT yen sampeyan wis akreditasi identitas kanthi bener liwat kantor-kantor ing ndhuwur, sampeyan bakal bisa ndownload sertifikat kanthi ngetik DNI utawa NIE, jeneng pisanan lan kode panjaluk sing dikirim liwat email.

Saiki wayahe nginstal Sertifikat Digital, ing Android yen wis entuk liwat PC. Kanggo iki, kita bakal pindhah menyang bagean saka «Administrasi Sertifikat» ing bagean «Keamanan» ing browser web sing digunakake kanggo ndownload Sertifikat Digital. Banjur kita bakal ngeklik pilihan kasebut «Ekspor Sertifikat kanthi kunci pribadi». Ing langkah iki, kita bakal ngidini sandhi menyang sertifikat digital ing format .PFX, Yen sampeyan ndownload ing format .CER, sampeyan bakal nindakake kanthi salah lan nyaranake sampeyan bali menyang wiwitan.

Kanggo nginstal ing piranti Android kita kita mung kudu ngirim file .PFX sing wis didownload liwat sembarang tipe platform. Aku nyaranake sampeyan nyimpen ing Google Drive supaya sampeyan duwe cadangan, nanging sampeyan bisa ngirim menyang piranti Android liwat eMail utawa Telegram, yen sampeyan menet, tindakake langkah-langkah ing ngisor iki:

  1. Klik lan undhuh file .PFX
  2. Klik ing nampa lan "Aplikasi lan VPN"
  3. Bakal diinstal kanthi cepet lan gampang

Lan gampang banget sampeyan entuk Sertifikat Digital liwat PC lan sampeyan wis bisa ngekspor supaya kasedhiya ing Android lan ing endi wae sing dikarepake. Prosedur iki ora bisa ditindakake kanthi malik, wiwit Sertifikat sing dipikolehi ing Android ora bisa diekspor, mung dibusak lan diimpor, mula kita ora bakal bisa nggunakake ing piranti liyane.

Gunakake DNIe ing Android

Sanajan Sertifikat Digital paling migunani, Kanggo ngatasi masalah, kita bisa nggunakake NFC maca piranti Android kanggo ngenali awake dhewe liwat DNIe. Kanggo nindakake iki, sing pertama sing kudu kita lakoni yaiku ndownload aplikasi sing cocog:

Saiki kita kudu nggawe manawa duwe sandhi sing diwenehake nalika entuk DNI nalika semana, lan kita nindakake langkah-langkah ing ngisor iki:

Android DNIe

  1. Bukak aplikasi banjur pilih papan sing pengin dilebokake
  2. Pilih tujuan identifikasi
  3. Ngenali dhewe karo DNIe
  4. Ketik PIN akses sing diwenehake menyang kantor polisi nalika nggawe DNIe

Saiki sampeyan bakal kanthi otomatis ngakses layanan sing sampeyan pilih kanthi cara paling cepet lan gampang, mula sampeyan bakal bisa diidentifikasi kanthi lengkap karo ID sampeyan. Sayange, ora ana akeh administrasi sing kompatibilitas absolut karo DNIe saiki, sanajan mesthine bakal tuwuh maneh yen diwenehake karo kebutuhan pangguna.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.