Manual Android, pandhuan dhasar kanggo pamula

smartphone anyar

Yen sampeyan wis nggoleki a manual android lan ketemu postingan iki, kaping pisanan, welcome. Sampeyan wis teka adoh babagan rong pilihan sing bisa ditindakake. Utawa sampeyan minangka salah sawijining "aneh" sing nolak duwe Smartphone lan pungkasane sampeyan mutusake modernisasi, utawa sampeyan teka saka sistem operasi liyane lan pengin njupuk langkah menyang Android, sistem operasi seluler kanthi keunggulan. Mungkin sampeyan isih ing tahap telusuran lan kepengin ngerti kepiye kabeh bisa digunakake. Liyane lan liyane sing njupuk langkah kasebut, kalebu amarga rasane rada ora nyambung saka liyane.

Yen sampeyan minangka salah sawijining wong sing pungkasane mutusake "ngliwati gelung" lan tuku smartphone Android, sampeyan ora bakal Getun. Dina iki kita bakal ngancani sampeyan langkah demi langkah liwat kabeh setelan konfigurasi Android dhasar supaya pengalaman sampeyan bisa memuaskan. Kita bakal ana ing sisihmu kanggo nuntun lan mbantu supaya telpon anyar bisa operasional. Saka ngendi sampeyan teka, ujarku, welcome kanggo Android.

Apa sing diarani Android?

Android

Yen sampeyan anyar ing jagad smartphone iki, kita ora bakal melu saingan sing langgeng. Sampeyan kudu ngerti Android minangka sistem operasi seluler Google. Lan apa bab sistem operasi kanggo piranti seluler sing paling akeh digunakake ing jagad iki. Nomer pangguna aktif sing bubar dikirim ngluwihi rong milyar. Ora ana apa-apa. Lan saiki mung saingan karo sistem operasi Apple, sing luwih saka kaping pindho pangguna. Kita bisa ngomong kaya ngono Spanyol minangka negara Android amarga luwih saka 92% smartphone ing negara kita makarya ing sistem Android ijo.

Ing 2017 Android Wis 10 taun wiwit diluncurake. Aktif digunakake wiwit 2008 ing piranti seluler, tablet, lan bubar bisa nganggo. Digawe kanthi dukungan finansial saka Google dening perusahaan perangkat lunak "Android Inc.", sing pungkasane bakal didarbeni Google ing taun 2005. Bapakne sing diakoni, Andy Rubin, bebarengan karo tim insinyur pilihan sing pengin nggawe sistem adhedhasar Linux. Mangkene carane sistem operasi Android katon.

Sistem mbukak kanggo kabeh

Keuntungan sing ditawakake sistem operasi iki tinimbang sistem iOS Apple yaiku sistem sing mbukak. Produsen bisa nggunakake lan adaptasi karo piranti. Y pangembang bisa nggawe aplikasi sing padha thanks kanggo kit sing ditawakake Google minangka unduhan gratis. Cekakipun, supaya bisa nggunakake kanthi bebas kanggo apa sing dikatutake. Sistem operasi kanggo piranti pinter layar demek. Kanthi cara iki, merek apa wae sing nggawe Smartphone, kanthi lisensi Google wajib, sampeyan bisa nggunakake Android minangka sistem operasi. Contone, Apple sing ora nindakake. Saiki dadi tren sing malah pabrikan sing nggunakake OS dhewe, kayata BlackBerry kayata, pungkasane mlebu sistem sing luwih global.

Android yaiku sistem operasi adhedhasar struktur aplikasi. Sing utama, dianggep dhasar kanggo fungsine, kalebu standar dening sistem operasi dhewe. Sistem sing dibangun ing arsitektur sing dirancang kanggo nyederhanakake panggunaan maneh komponen. Mangkono, aplikasi apa wae bisa nggunakake sumber daya piranti, lan bisa diganti karo pangguna. Mengko kita bakal ngomong babagan aplikasi, instalasi lan kita bakal menehi tips.

 Apa lapisan kustomisasi ing Android? 

MIUI 9

Kaya sing wis diandharake, meh kabeh pabrikan saiki nggunakake sistem Google kanggo nguripake piranti. Lan ana sawetara perusahaan sing, kanthi tujuan mbedakake awake dhewe karo wong liya, nggunakake lapisan personalisasi sing diarani. Bakal, diterangake kanthi cara grafis banget, kayata "Busana" sistem Android nganggo sandhangan liyane. Sistem operasi tetep padha, nanging ing tampilan beda. Gambar sing ditampilake beda karo gambar sing digawe Google. Ing kene level optimisasi nduweni peran dhasar sing wis diraih kanthi sisipan lapisan ing Android.

Ana firma, kayata Sony, sing ditrapake lapisan pangaturan dhewe sing luwih agresif, malah mbatesi sawetara akses konfigurasi ing sawetara kasus. Merek kaya Xiaomi, sing versi sistem operasi, sing diarani MIUI, entuk review sing apik banget saka para pangguna. Lan ana liyane sing milih nawakake Android "murni", luwih resik lan bisa diatur.

Kanggo ngrasakake warna. Nanging kita luwih milih Android tanpa watesan lan tanpa "nyamar". Wiwit kadang lapisan kasebut nyebabake sistem sing wis cair lan fungsi uga ngalami perlambatan ora prelu.

Cara nggawe akun Google

Sampeyan bisa uga ora duwe Smartphone Android, nanging sampeyan bisa duwe akun email "gmail". Yen sampeyan wis duwe, iki bakal dadi identitas sampeyan supaya bisa nggunakake kabeh layanan Google. Yen sampeyan durung nggawe akun Google, sampeyan kudu nindakake sadurunge miwiti karo konfigurasi piranti. Kanggo nindakake iki, sampeyan ora butuh luwih saka rong menit. Ing manual Android iki, kita nerangake kabeh. Prosedur kasebut kayata nggawe akun email amarga sampeyan uga bakal nindakake. Siji-sijine masalah sing bisa ditemokake yaiku wong wis nggunakake jeneng sing dikarepake. Kanggo liyane, kalebu seri data pribadi, sampeyan bakal langsung nggawe identitas Google nanging yen sampeyan ora ragu-ragu, ing kene bakal nerangake langkah demi langkah lan macem-macem cara kanggo nggawe akun google.

Sawise diidentifikasi sampeyan wis siyap ngakses menyang toko aplikasi paling gedhe, yaiku Play Store. Kanthi cara sing padha, sampeyan bisa nggunakake ing piranti Android sampeyan kabeh layanan sing ditawakake Google gratis. Minangka aturan umum, kabeh iku aplikasi sing wis diinstal sadurunge piranti kita. Gumantung saka merek piranti, bisa uga diiringi sawetara perusahaan kayata pamuter musik, lsp.

Layanan Google gratis

layanan google

Google serius babagan nggawe urip kita luwih gampang. Lan nawakake kita seri alat sing bisa entuk manfaat saka smartphone kanthi cara sing paling kepenak. Akeh banget lan macem-macem, mula kita bisa mbedakake macem-macem jinis layanan sing ditawakake Google kanthi gratis. Ing pandhuan Android, kita wis milih sing paling dhisik bisa menehi sampeyan.

Layanan Google kanggo kerja

Ing bagean iki, kita bisa nggunakake

  • Dokumen Google, a editor teks online ing endi kita bisa nyunting lan nuduhake dokumen ing endi wae.
  • Spreadsheet Google yaiku, spreadsheet, nanging ckanthi kemungkinan nuduhake, nggawe publik kanggo nyunting siji utawa luwih, lan nggunakake ing endi wae.
  • Google Presentations, bab sing paling cedhak karo sing bakal sampeyan kenal minangka "power point". Program sing gampang digunakake kanggo nggawe lan muter presentasi sampeyan.
  • Google Drive, "papan" sing aman kanggo nyimpen salinan file sampeyan dokumen bekas, malah data aplikasi.

Kanggo ngatur sampeyan

Google uga menehi kesempatan dadi luwih teratur. Lan nduweni konten sing paling terkenal ing smartphone ing endi wae. Dadi kita bakal bisa nggunakake

  • Google Foto, sing ora mung ngatur gambar. Otomatis nggawe album miturut tanggal utawa papan. Saliyane nawakake kita Panyimpenan 15 GB supaya foto ora njupuk papan ing piranti kita.
  • Google Kontak nggawe kita ora wedi ngganti telpon amarga kelangan nomer sing disimpen, utawa kudu diliwati kanthi manual. Nyelarasake kontak karo akun Google lan bakal ana ing endi wae sampeyan ngerti.
  • Google Calendar, tanggalan Google supaya sampeyan ora lali, lan nulis kabeh. Kabar, pangeling, weker, ora bakal uwal saka sampeyan.

Wangsulan kanggo pitakon

Napa kita pengin smartphone yen ora bisa takon apa-apa, bener? Kanggo duwe Google ing telapak tangan sampeyan iku kauntungan. Kanthi widget Google sing wis diinstal, kita bisa takon karo Google babagan apa wae. Utawa goleki lan navigasi liwat aplikasi browser sing kondhang. mungsuh

  • Google Chrome kanggo nggoleki lan navigasi liwat aplikasi browser terkenal
  • Google Maps. Apa sampeyan pengin ngerti ing endi wae utawa kepiye cara teka, "G" gedhe bakal mbantu sampeyan kanthi cepet. Google ora nilar sampeyan ing endi wae.
  • Google Translate, Bakal nggawe manawa sampeyan ana, basa ora bakal dadi alangan kanggo sampeyan.

Hiburan lan nyenengake

Smartphone minangka sinonim kanggo gangguan. Pancen, kita kabeh wis suwe sawetara ngenteni ngenteni suwe. Uga ana sing nggunakake telpon Android minangka pusat hiburan multimedia. Kanggo iki, kita bisa ngrasakake macem-macem aplikasi.

  • YouTube. Platform video streaming paling apik. Puter video favorit sampeyan, bareng utawa upload video sampeyan.
  • Musik Google Play nyelehake pamuter multimedia sing kompeten ing tangan sampeyan. Lan saliyane muter musik saka piranti, sampeyan bisa ngakses hits paling anyar saiki. Utawa tuku album paling anyar dening artis favorit sampeyan.
  • Film Google Play Kaya dene musik, entuk warta paling anyar babagan film, acara TV utawa seri.

Iki minangka layanan sing paling misuwur, nanging Google menehi sampeyan luwih akeh. Nalika sampeyan ndeleng, kabeh kemungkinan ing piranti Android sampeyan. Apa sampeyan ngerti kabeh sing ilang? Mesthi sampeyan ora gela yen wis tuku smartphone Android. Lan yen sampeyan durung tuku, nalika rampung maca kiriman iki, sampeyan bakal yakin.

Konfigurasi dhasar seluler Android sampeyan

konfigurasi android

Apa sampeyan wis tuku? Sugeng rawuh Yen pungkasane sampeyan duwe piranti Android anyar wayahe siyap. Ing manual Android iki, kita bakal nuntun langkah demi langkah kanggo nindakake konfigurasi wiwitan. Sawise nyopot telpon anyar saka kothak kasebut, kita kudu nambahake kertu SIM dhisik. Lan tanpa wedi, pencet tombol daya kanggo miwiti karo konfigurasi.

Cara nyetel basa sampeyan ing Android

Iku sing pertama sing kudu dilakoni nalika nguripake piranti Android anyar. Sawise pesen sambutan diplomatis sing diwenehake kita kudu milih basa sing bakal digunakake nalika wayahe nganggo smartphone. Ing dhaptar basa sing akeh, kita bakal milih basa sing cocog, banjur mung.

Yen kapan wae kita pengin ngowahi basa kasebut dipilih ing konfigurasi awal, kita bisa nindakake kanthi gampang. Kita ora bakal langsung menyang menu smartphone menyang «Setelan». Lan saka kene, biasane mlebu ing njero "Setelan tingkat lanjut" kita kudu golek pilihan "pribadi". Saka lokasi iki, kanthi ngeklik "Input basa lan teks" Kita bisa ngakses dhaptar basa lan ngganti menyang basa sing dikarepake.

Cara nyetel piranti Android minangka "piranti anyar"

Versi Android paling anyar sing kasedhiya opsi konfigurasi anyar nalika mbukak smartphone. Mangkono, yen telpon sing dituku anyar bisa nganyari telpon sadurunge, kita bakal luwih gampang. Saka titik iki, kita bisa ngatur telpon anyar kanthi opsi sing padha karo sing lawas. Malah karo aplikasi sing padha sing wis diinstal, tombol Wi-Fi, lsp.

Nanging iki dudu kasus kita saiki. Lan kanggo nerusake konfigurasi dhasar, kita kudu milih opsi kasebut "Setel minangka piranti anyar". Kanthi cara iki langkah-langkah lan setelan ing ngisor iki bakal diketik kaping pisanan. Dadi ayo pindhah menyang langkah sabanjure.

Pilih jaringan wifi kanggo smartphone Android kita

Sanajan langkah milih jaringan Wi-Fi ora dibutuhake rampung kanggo ngrampungake persiyapan piranti anyar. Yen dianjurake banget kanggo nindakake operasi kasebut kanthi sambungan internet. Kanthi cara iki konfigurasi piranti bakal lengkap. Ing dhaptar jaringan Wi-Fi sing kasedhiya, kita kudu milih sing duwe. Kanggo terus, sawise ngetik kode akses, kita kudu milih «terus».

Umume nggunakake luwih saka siji jaringan Wi-Fi sedina muput. Amarga alasan iki, lan supaya sampeyan bisa nambah kabeh jaringan sing dibutuhake, jarene kepiye carane nindakake kapan wae. Kita ngakses lambang kasebut maneh «Setelan» piranti kita banjur pilih pilihan «Wifi ". Sawise ngaktifake sambungan Wi-Fi, kita bakal bisa ndeleng ing dhaptar jaringan sing kasedhiya. Cukup kita kudu milih jaringan sing dipengini lan ngetik kode akses. Piranti kita bakal nyambung kanthi otomatis menyang jaringan sing disimpen nalika ana ing jangkoan kasebut.

Cara mlebu karo akun Google.

Kita nganggep manawa kita wis duwe akun Google utawa nggawe nggawe pandhuan ing ndhuwur. Ngakses lan bisa nikmati kabeh layanan sing ditawakake akun kasebut pancen gampang banget. Kita mung kudu ngenali karo akun "xxx@gmail.com" banjur lebokake sandhi. Yen wis rampung, kita kudu nampa kahanan layanan supaya bisa nerusake langkah sabanjure.

Sampeyan uga bisa nerusake konfigurasi tanpa duwe akun "gmail". Nanging maneh nyaranake sampeyan nindakake karo dheweke. Kanthi cara iki, kita bisa nikmati paket layanan sing ditawakake Google. Lan konfigurasi bakal luwih lengkap ing kabeh aspek.

Cara nambah akun email liyane

Sawise langkah sadurunge rampung, menu konfigurasi bakal takon apa kita pengin nambah akun email liyane. Ing kene kita bisa nambah sisa akun email sing digunakake tenanan. Apa duweke Google utawa operator liyane. Aplikasi Gmail bakal ngurus ngatur ing folder. Sampeyan bisa ndeleng kabeh mail sekaligus utawa milih kothak mlebu, dikirim, lsp.

Kaya jaringan Wi-Fi, sawise proses konfigurasi piranti rampung, kita uga bisa nambah akun email sing dibutuhake. Kanggo iki, kita bakal mbukak lambang bola-bali «Setelan» ing endi kita kudu golek pilihan "Akun". Saka kene, kita bakal milih "tambah Akun" lan kita bakal ngetik jeneng akun, sandhi, lsp. Lan langsung bakal katon ing kothak mlebu karo liyane.

Konfigurasi sistem keamanan lan mbukak kunci ing Android

Ing aspek iki, opsi keamanan sing bisa ditawakake piranti duwe peran penting. Yaiku, gumantung karo mupangat sing ana gandhengane karo sampeyan. Saiki meh kabeh piranti anyar dilengkapi maca driji. Lan sanajan ana telpon sing durung nggabungake teknologi iki, ana uga sing duwe pamaca iris o pangenalan rai.

Yen piranti ora duwe warta ing sistem keamanan, mula aja padha sumelang. Isih aman saka pihak katelu yen nggunakake alat sing apik sing ditawakake Google. Kita mesthi duwe pola bukak kunci utawa nindakake liwat a kode nomer. Ing langkah iki, kita mung bisa milih siji utawa nggabungake siji liyane. Siji cara utawa liyane, kita mesthi menehi saran supaya nggunakake siji.

Iki minangka langkah pungkasan ing konfigurasi dhasar piranti, nanging ora penting sing penting. Sawise milih sistem keamanan, smartphone meh wis siyap. Setelan kasebut biasane padha karo kabeh piranti Android. Nanging supaya bisa diganti gumantung saka lapisan kustomisasi lan versi sistem operasi sing ana.

Adhedhasar lokasi, kita bakal milih zona wektu sing cocog. Saka kana, kita bisa yakin manawa wektu sing dituduhake dening piranti kasebut bener.

Saiki, kita bisa seneng piranti anyar kanthi kapasitas lengkap. Nanging pisanan, kita bisa menehi sentuhan personalisasi sing luwih sithik. Mesthine minangka salah sawijining ciri khas saka sistem operasi iki, kemungkinan menehi tampilan sing paling disenengi. Saka konfigurasi dhasar piranti kita bisa milih tema, nada dering utawa pesen sing paling disenengi. Kaya dheweke wallpaper panggunaan kunci utawa layar. Utawa malah warna LED notifikasi sing ana gandhengane karo saben kabar.

Kepiye ngerti manawa sistem operasi Android saya anyar?

nganyari Android

Ngitung pirang-pirang aplikasi sing wis diinstal sing ditawakake Google, Smartphone wis bisa digunakake kanthi meh kabeh tugas. Nanging Sadurunge nerusake instalasi aplikasi eksternal, luwih becik mriksa manawa piranti lunak kita saiki. Kanggo nindakake iki, ing menu piranti sing bakal dituju "Setelan". Kita bakal nemokake pilihan kasebut "Babagan piranti" lan kita bakal ngeklik. Sawise pilihan iki mbukak, kita kudu milih "Telusuri update" (utawa opsi sing padha banget). Telpon dhewe bakal mriksa manawa ana update sing bakal diinstal.

Yen ana nganyari sing durung ana, kita mung kudu klik "Download lan instal" lan langsung download bakal diwiwiti, sing bakal diinstal kanthi otomatis. Proses iki bisa mbutuhake sawetara menit lan telpon bakal anyar. Elinga yen sampeyan ora bakal bisa ndownload nganyari nganggo batere kurang saka seket persen.

Minangka tips praktis, yaiku trep kanggo nindakake operasi iki kanthi sambungan wifi. Wiwit download update sistem operasi bisa nambah konsumsi data kanthi berlebihan.

Sistem operasi paling anyar mesthi luwih aman lan efisien. Ngoptimalake piranti kanthi fungsi dhewe lan kanthi aplikasi mesthi luwih apik kanthi versi paling anyar sing kasedhiya. Sing paling anyar bakal nyegah sampeyan nemoni masalah kompatibilitas aplikasi, lan malah konsumsi batere bisa nambah.

Cara ndownload app ing Android

aplikasi

Saiki ya. Smartphone kita siyap kanggo nampa aplikasi. Saiki kita bisa ndownload lan nginstal aplikasi sing dikarepake. Lan saran utama yaiku supaya bisa ditindakake saka toko resmi, Google Play Store. Ing kono, kita bakal nemokake meh sayuta aplikasi ing layanan kanggo prakteke kabeh sing bisa dipikirake. Kita mung kudu pencet lambang Play Store sing wis diinstal kanthi standar lan bisa ngakses.

Diurut dening kategori sing bisa ditemokake, contone, hiburan, gaya urip, fotografi, pendidikan, olahraga, lan liya-liyane nganti luwih saka telung puluh opsi. Kita bisa milih nggoleki ing antarane game, film, musik sing paling populer. Pilihan tanpa wates sing mesthi bakal nemokake aplikasi sing dikarepake.

Kanggo nginstal aplikasi ing piranti, sing pertama yaiku ngakses Play Store. Sawise mlebu, nalika wis nemokake aplikasi sing dikarepake, sampeyan mung kudu klik ing. Nalika mbukak, kita bisa ndeleng informasi sing ana gandhengane karo konten kasebut, ndeleng gambar saka Aplikasi, lan malah maca komentar lan ndeleng rating pangguna. Uga mriksa manawa aplikasi gratis utawa mbayar.

Cara nginstal utawa instal Aplikasi ing Android

Yen sampeyan wis nggawe percoyo karo kita, cukup kita kudu klik "instal". Aplikasi kasebut kanthi otomatis bakal miwiti ndownload lan nginstal dhewe ing piranti. Lan sawise instalasi rampung, aplikasi bakal nggawe lambang anyar ing desktop. Kanggo mbukak lan digunakake, cukup klik ikone. Apa sampeyan ngerti sepira gampang? Ora luwih gampang ndownload lan nginstal aplikasi.

Nanging, Kepiye yen aku ora seneng karo aplikasi sing didownload? Ora masalah, kita uga bisa instal kanthi gampang. Salah siji pilihan yaiku menyang "Setelan". Saka kene, kita milih "Aplikasi" lan kita bakal ndeleng dhaptar aplikasi sing wis diinstal. Kanthi ngeklik aplikasi sing pengin dicopot, menu bakal ditampilake sing kudu dipilih "Copot instal". Utawa, gumantung karo versi Android sing digunakake, kanthi menet terus aplikasi apa wae, salib katon ing saben wong kasebut. Lan kanthi ngeklik salib, aplikasi kasebut uga bakal dicopot.

Aplikasi penting ing Android

Thanks kanggo akeh pilihan sing ditawakake Play Store, saben smartphone beda karo liyane. Piranti sampeyan ujar akeh babagan sampeyan. Kanthi ndeleng aplikasi sing wis diinstal, kita bisa ngerti cita rasa lan preferensi. Olahraga, game, musik, fotografi. Ana akeh pilihan sing bisa kita unduh, mula angel milih sing bakal nyenengake kabeh wong.

Nanging, kita bisa setuju karo mayoritas seri aplikasi "dhasar"”. Lan kita bakal menehi saran babagan sing disaranake kanggo kita. Antarane, kita wis milih sing paling populer ing saben sektor. Yen wis diinstal, sampeyan bakal bisa entuk paling entuk manfaat saka telpon Android anyar.

jejaring sosial

Aplikasi jaringan sosial dhewe yaiku "abc" aplikasi sing didownload kanggo smartphone. Lan ana ing ndhuwur sistem operasi, merek lan model. Dadi, kita ora bisa nglirwakake aplikasi sing paling akeh nggunakake jam. Smartphone praktis ora bisa dipikirake tanpa aplikasi kasebut. Dheweke urip siji lan sijine lan uga kosok balene.

Facebook

Dianggep minangka jaringan jaringan, Kita ora bisa ngandhani sethithik sing durung dingerteni babagan jaringan sosial iki. Kasunyatane yaiku yen sampeyan wis mutusake kanggo pindhah menyang Smartphone lan sampeyan isih ora duwe akun Facebook, iki wayahe.

Facebook
Facebook
Pangembang: Facebook
Price: free+

Twitter

Jaringan sosial liyane sing penting yaiku komunikasi karo jagad iki. Originally disusun minangka layanan microblogging. Lan diowahi berkat panggunaan, lan mesthine para pangguna dadi alat komunikasi nyata. Kepribadian, panguwasa, media profesional lan amatir gabung kanthi sampurna ing koktail informasi lan pendapat sing ora bisa dilirwakake.

Twitter
Twitter
Pangembang: Twitter, Inc.
Price: free

Instagram

Jaringan sosial kanggo para penggemar fotografikanggo. Utawa iki kedadeyan ing smartphone kaping pisanan. Saiki diowahi dadi platform kuat kanggo nemokake wong, foto, crita lan uga perusahaan sing disenengi. Instagram ora bisa ilang saka Smartphone Android anyar.

Instagram
Instagram
Pangembang: Instagram
Price: free+

Pesen

Komunikasi minangka tujuan pertama telponutawa, apa pinter utawa ora. Lan kaya sing wis dingerteni, bentuk komunikasi saiki wis beda. Meh ora ana telpon maneh. Lan kanthi Smartphone Android ing tangan sampeyan, sampeyan kudu nginstal paling ora loro.

Tampilan

Es aplikasi olahpesen sing paling diunduh lan digunakake ing donya. Sapa sing saiki ora nggunakake WhatsApp? Malah ana sawetara perusahaan sing nggabungake aplikasi iki, ing antarane kita wis nginstal sadurunge. Aplikasi dhasar sing bakal ana ing jagad iki

Tampilan Whatsapp Messenger
Tampilan Whatsapp Messenger
Pangembang: WhatsApp LLC
Price: free

Telegram

Dianggep "liyane" karo akeh. Nanging dipilih luwih apik tinimbang WhatsApp kanthi bandhingan sing ora kaetung. Intine padha karo pesainge. Nanging karo a nganyari terus-terusan lan kanthi ngetrapake macem-macem fungsi bisa dadi luwih fleksibel tinimbang WhatsApp.

Telegram
Telegram
Pangembang: Telegram FZ-LLC
Price: free

Aplikasi migunani kanggo smartphone sampeyan

Aplikasi sing kasebut ing ndhuwur minangka sing sampeyan bakal bisa ndeleng ing meh kabeh smartphone sing lagi dienggo saiki. Nanging ing jembaré Google Play Store, luwih akeh ruangane. Lan ana aplikasi sing bisa nyedhiyakake sampeyan mung kanggo apa sing sampeyan butuhake. Aplikasi sing temtu dheweke bakal menehi smartphone sampeyan luwih migunani lan fungsi.

Mula, ing ngisor iki kita bakal menehi rekomendasi sawetara aplikasi sing paling disenengi lan mesthine digunakake saben dina. Kanggo akeh wong, smartphone minangka komunikasi lan hiburan liyane. Nanging kanggo wong liya, uga alat kerja sing migunani sing bisa mbantu kita akeh.

Evernote

Papan kanggo njaga kabehMangkene carane aplikasi nemtokake dhewe sing bisa mbantu sampeyan supaya luwih teratur. Dikandung minangka notebook nanging luwih migunani. Sampeyan bisa nyimpen foto, file, audio, utawa cathetan teks. Iki minangka pangeling kanggo janjian utawa tugas sing kudu ditindakake. Salah sawijining aplikasi sing paling lengkap kanggo kantor utawa barang sampeyan sing paling berkembang.

Apa sing anyar lan migunani babagan aplikasi iki yaiku sampeyan bisa nggunakake ing piranti apa wae. Lan sampeyan bakal mesthi nyelarasake kanthi bebarengan. Dadi, sampeyan ora prelu kuwatir golek cathetan ing telpon utawa tablet. Apa sing sampeyan tulis ing Evernote bakal ana ing kabeh piranti sing digunakake. Salah sawijining Aplikasi sing paling migunani sing bakal ditemokake.

Trello

Liyane alat sing apik kanggo ngatur karya. Cocog kanggo nindakake tugas kerja kelompok. Gawe papan lan bareng karo sapa wae sing kudu sampeyan kolaborasi. Sampeyan bisa gawe dhaptar ing kolom visual banget. Y isi karo kertu, contone, saka tugas. Kertu kasebut bisa diseret saka kolom menyang kolom kanthi gampang, kayata saka tugas nganti rampung tugas.

Yen sampeyan nuduhake kantor utawa tugas karo tim, kita ora bisa mikir cara sing luwih praktis lan migunani kanggo ngatur dhewe. Nuduhake papan sampeyan karo kolega. A) Nggih kabeh wong bakal duwe akses menyang informasi sing dianyari babagan karya sing ditundha lan rampung. Aplikasi sing disaranake banget.

Pocket

Salah sawijining aplikasi sing mesthi menang ing antarane para favorit. Kanthi semboyan saka "Simpen mengko", mbantu kita ora kejawab apa-apa sing bisa narik kawigaten kita. Sijine ing "kanthong" lan waca nalika duwe wektu. Sampeyan bisa nyimpen artikel lan warta tanpa wates. Lan sampeyan malah bisa pesen supaya cocog karo sampeyan. Mesthi wae alat sing dirancang kanggo kita sing ora mandheg. Lan iku migunani banget supaya ora kliwat artikel penting kanggo kita. apa sejatine sing dadi minat kita.

Kanthong migunani minangka gampang digunakake. Nyimpen publikasi ing "kanthong" sampeyan cepet lan gampang. Sawise instalasi Pocket kalebu ekstensi kanthi ikon. Nggunakake opsi nuduhake, kita bisa nyimpen saku kanthi otomatis. Lan kita mung kudu ngakses aplikasi kasebut kanggo nggoleki kabeh sing pengin disimpen mengko. Gagasan sing apik banget bisa mbantu kita.

Saku: Ngirit. Wacan. Tuwuh
Saku: Ngirit. Wacan. Tuwuh
Pangembang: Waca Banjur
Price: free+

iVoox

Aplikasi iki dirancang kanthi ide sing padha banget karo Pocket. Sanajan kalebu jinis media liyane. Jagad podcast entuk luwih akeh bilangan bulat amarga jinis platform iki. Humor, hiburan, budaya utawa program musik. Kabeh cocog karo iVoox. Platform sing apik banget lan diatur kanthi apik supaya sampeyan bisa ngrungokake program radio favorit nalika pengin.

Yen sampeyan ora bisa ngrungokake acara radio sing paling disenengi, mesthine wis ing iVoox. Sampeyan bisa langganan macem-macem publikasi. Kanthi cara iki sampeyan bakal ngerti yen ana konten anyar sing gegandhengan karo selera lan program sing sampeyan tindakake. Ora kabeh bakal kagarap, ya? Sekutu sing sampurna kanggo wektu luang.

Kita bisa menehi saran babagan aplikasi tanpa mandheg suwe. Iki minangka sawetara sing paling digunakake lan nganggep paling migunani. Nanging amarga saben pangguna minangka jagad. Saran paling apik yaiku nyelehake menyang Play Store lan temokake "harta karun" sampeyan. Yen sampeyan butuh aplikasi sing aman, ing toko aplikasi Google.

Keamanan Android 

Keamanan Android

Umume maca lan ngrungokake Android dudu sistem operasi sing aman. Utawa paling ora satus persen. Lan sebagean iku bener. Saliyane, minangka sistem sing paling akeh digunakake ing saindenging jagad, iku normal yen paling asring diserang malware. Kanggo njaga piranti supaya aman, mula ana sawetara aplikasi lan antivirus sing bisa ngontrol "reresik" ponsel.

Sampeyan kudu mbudidaya keamanan piranti gumantung banget karo risiko sing bisa diekspos. Akses menyang situs web kanthi reputasi sing diragukan. Bukak email sing curiga. Utawa uga ndownload sawetara aplikasi sing nganggo iklan berkualitas rendah. Kaya sing dingerteni, ana macem-macem bentuk infeksi. Untunge, Android terus digunakake kanggo nambah keamanan. Lan saiki mriksa aplikasi sing bisa mbebayani kanthi nglarang saka Play Store.

Minangka pangguna aktif Android wiwit digawe, aku kudu ujar manawa aku durung nate nemoni masalah serius amarga infeksi virus ing smartphone. Lan kasunyatane, kaya kedadeyan ing komputer, yaiku analisis file sing tetep ing piranti sing nggawe program utawa aplikasi, pungkasane nyuda operasionale. Mula, kanggo ngindhari masalah karo virus tanpa kelangan kinerja, pancegahan tartamtu kudu ditindakake kanthi konten sing dikonsumsi lan asale.

Nanging yen sampeyan pengin turu kanthi tentrem amarga ngerti manawa ing endi wae tembung sandhi lan data sampeyan bakal aman, luwih becik sampeyan instal aplikasi antivirus. Pilihan sing apik bisa uga 360 Keamanan, Dianggep Piranti Lunak Keamanan Ponsel sing Paling dipercaya jagad iki. Ora muspra, dheweke nduwe cathetan 4,6 saka lima ing Play Store. Saliyane duwe luwih saka rong atus yuta unduhan.

Cara nggawe cadangan data ing Android

Minangka aturan umum, smartphone ngemot informasi sing migunani kanggo kita. Kadhangkala kanthi wujud pesen, utawa foto lan video. Utawa malah dokumen karya sing ora bakal ilang. Supaya kabeh data kita aman kacilakan, utawa akses pihak katelu, luwih becik nggunakake alat sing disedhiyakake Google kanggo kita.

Thanks kanggo Kontak Google, Foto Google utawa Google Drive, kita bisa duwe kontak, foto, file utawa dokumen kanthi aman lan ing endi wae. Nanging yen sing dikarepake yaiku nggawe gawe serep ing piranti kasebut, mula bakal dikandhani kepiye cara nggawe. Kanggo nggawe salinan serep, kita kudu mbukak pilihan «Setelan». Kita pindhah menyang setelan lanjutan lan goleki "Pribadi". Salah sawijining setelan yaiku "Gawe serep".

Ing pilihan iki, kita duwe sawetara opsi sing kasedhiya. Kita bisa nyalin data ing piranti kasebut dhewe utawa nindakake liwat akun Google. Kanggo iki, kita kudu dingerteni ing smartphone nganggo akun dhewe. Saka kene, kita uga bisa mulihake setelan jaringan, kayata pangowahan operator. Lan uga bisa mulihake data pabrik, yen kita pengin mbusak piranti kanthi lengkap.

Kabeh langkah sadurunge sing wis dijelasake bakal migunani banget yen sampeyan lagi anyar ing piranti Android. Lan uga bakal dadi yen sampeyan sadurunge wiwitan teknologi seluler. Kita wis nyoba nggawe pandhuan lengkap supaya sampeyan ora bisa ilang kapan wae. Nanging Sampeyan bisa uga kedadeyan yen sampeyan durung anyar ing jagad Smartphone. Lan ya sampeyan ana ing Android.

Dadi, supaya pandhuan iki luwih fleksibel, kita bakal nyakup langkah liyane. Mangkene carane nggawe sambutan kanggo kabeh sing pengin gabung karo sistem operasi seluler utama ing donya. Pangguna anyar lan sing asale saka sistem operasi liyane. Lan yen transisi saka siji sistem operasi menyang sistem liyane ora bakal dadi kendala.

Cara ngirim data menyang Android saka iPhone

iOS menyang Android

Saka Google, dheweke mesthi migunaake kemungkinan migrasi menyang Android pangguna saka iPhone. Lan wis pirang-pirang taun nggawe aplikasi sing nggampangake tugas migrasi data saka siji platform menyang platform liyane. Sanajan kadhang kala proses kasebut katon repot lan rumit. Google nawakake sawetara alat sing bakal nyederhanakake transisi iki saka data Android menyang iOS kanthi signifikan

Google Drive kanggo iOS

Salah sawijining aplikasi sing paling migunani sing ditawakake Google kanthi gratis liwat platform aplikasi teken apel. Kanthi app iki kita bisa ngekspor kabeh konten sing dianggep penting saka iPhone lawas sing duwe ing Android anyar. Lan kita bisa nindakake kanthi ngetutake sawetara langkah sing gampang banget.

Diinstal ing iPhone, saliyane bisa digunakake minangka alat sing ana, kanggo nyimpen lan ngolah file lan dokumen. Uga bisa dadi kita migunani banget kanggo mindhah data saka iOS menyang Android. Mula, sing kudu dilakoni yaiku ndownload aplikasi iki. Y sawise diinstal ing iPhone, ngidentifikasi manawa sampeyan nganggo akun Google. Data kasebut bakal disalin liwat akun iki.

Kanthi Google Drive kanggo iOS sing diinstal ing iPhone, kita kudu nindakake perkara ing ngisor iki. Saka ing menu setelan kita kudu milih "Gawe serep". Kita kudu pilih data sing disalin ing akun Google Drive ing endi sadurunge wis dingerteni. Yen wis rampung, kita bakal milih macem-macem file sing pengin disalin kayata kontak, foto, acara tanggalan, uga obrolan WhatsApp. Gampang, bener?

Nalika mbukak aplikasi sing padha ing piranti Android, wis diinstal ing pabrik, kita bisa duwe akses menyang kabeh data sing disalin. Saka WhatsApp, nalika nginstal, kita kudu milih restorasi saka salinan ing Google Drive supaya obrolan bisa disimpen. Kita bakal nindakake perkara sing padha kanggo mbalekake kontak, tanggalan, lsp.

Foto Google kanggo iOS

Minangka watesan kanggo Google Drive, kita bisa nemokake manawa panyimpenan sing ditawakake ora cukup. Minangka aturan umum, persentasi paling dhuwur saka pendhampingan memori Smartphone cocog karo foto. Lan iki sing nggawe panyimpenan katon rame.

Kanthi cara sing padha karo kita ing Apple App Store saka Google Drive, bubar uga kita bisa ndownload Foto Google. Kanthi kasedhiya 15 GB gratis, kita bisa nyuda pendhudhukan panyimpenan piranti. Lan kanthi cara sing padha, bisa nggunakake kabeh foto lan video kanthi cepet ing Smartphone Android anyar.

Sanajan tansah luwih dhisik nyaranake aplikasi Google asli kanggo solvabilitas lan fungsionalitas sing wis kabukten. Kita uga bisa menehi rekomendasi sawetara App sing relevan sing bisa ditemokake kanthi gratis ing Google Play Store. Yen sampeyan durung njlentrehake kanthi langkah-langkah sing kudu ditindakake, ana aplikasi sing gampang lan tanpa cacat.

Pindhah Transfer / Gawe Serep Kontak

Yen ngirim kontak saka iPhone lawas menyang smartphone Android anyar dadi masalah, aja kuwatir. Dadi wiwitane karo Android, aja salah sikil Kita wis milih aplikasi sing sawise digunakake, sampeyan ora bakal ragu-ragu menehi saran. Kurang saka sak menit sampeyan bakal bisa ndeleng kepiye kontak saka piranti menyang piranti liyane tanpa kudu rumit.

Apa sampeyan teka saka iOS utawa yen nganyari piranti lan pengin mbalekake buku kontak iki aplikasi sing cocog. Versi sing bubar dianyari lan rating 4,8 ing Play Store sadurunge. Y pengalaman nggunakake pirang-pirang kali negesake kinerja sing apik banget.

Kita kudu download App ing iPhone lan uga ing piranti anyar. Kita ngakses liwat lambang ing telpon loro-lorone bebarengan. Ngelingi sing kudu wis Bluetooth aktif. Ing telpon anyar, kita bakal milih pilihan «ngimpor kontak saka piranti liyane». Aplikasi kasebut dhewe bakal nglacak piranti Bluetooth cedhak. Nalika ndeleng jeneng piranti lawas ing layar, kita mung kudu milih kanthi ngeklik lambang sing ditampilake kanthi jenenge.

Kita bakal milih, ing kasus iki, iPhone saka ngendi kita pengin ngimpor kontak. Prelu wenehi idin aplikasi prelu supaya sampeyan bisa ngakses data tanggalan. Sawise kita nindakake iki, buku telpon bakal miwiti nyalin saka piranti lawas menyang sing anyar. Mung bakal menehi ijin ing piranti anyar kanggo nemokake data sing diimpor ing dhaptar kontak. Y Saiki kita bisa nikmati kabeh kontak ing telpon anyar. Sing gampang.

Pindhah Transfer / Gawe Serep Kontak
Pindhah Transfer / Gawe Serep Kontak

Saiki, kita ora bisa nggunakake alesan maneh yen ora ngganti sistem operasi amarga kangelan transfer data saka siji platform menyang platform liyane. Thanks kanggo aplikasi kasebut, kita bakal bisa duwe kabeh file, foto lan kontak liwat langkah-langkah sing gampang banget.

Sampeyan saiki wis siyap mlebu ing jagad Android

Dina iki Kita wis nerangake kanthi rinci babagan cara ngetik ekosistem seluler Google. Wiwit wektu iki, Android wis bisa dadi bagean saka urip sampeyan. Dikonfigurasi kanthi bener, Smartphone dadi "ekstensi" sing migunani kanggo awake dhewe. Lan adoh saka alangan ing hubungan pribadi, kanthi panggunaan sing tepat, bisa mbantu kita kanthi nganggo cara akeh.

Yen sampeyan wis mangu-mangu wiwit milih antarane iOS utawa Android ngandhani manawa saya suwe saya suwe saya akeh, sistem operasi kasebut dadi padha. Sejatine, kita bisa ujar manawa kekarone padha karo sing padha, lan padha bisa nindakake konsep sing padha. Lan kalorone didhukung dening toko aplikasi sing ngrampungake layanan dhasar sing ditawakake.

Android sing bisa ditonjol saka liyane amarga ana kahanan utama. Sistem operasi karo luwih mbukak pikiran ing kabeh aspek. Piranti lunak gratis kasebut minangka salah sawijining aset sing paling gedhe. Akses menyang pangembangan aplikasi tanpa mbutuhake lisensi sing larang. Lan kemungkinan duwe konfigurasi liyane lan kemungkinan pangaturan dhewe. Mesthine, ora bakal ana sing sampeyan kejawab ing Android saka sistem operasi liyane.

Yen sampeyan dudu pamula, bisa uga pandhuan iki dhasar banget. Sanajan iki minangka pungkasan sejatine digawe. Nulungi wong-wong sing, amarga kahanan, durung bisa utawa pengin nganti saiki ngakses teknologi seluler anyar. Apa pandhuan iki migunani kanggo sampeyan? Muga-muga bisa mbantu sampeyan supaya smartphone anyar bisa digunakake kanthi bisa. Saiki sampeyan mung kudu nikmati pengalaman Android kanthi becik, muga-muga sukses!

Lan yen sampeyan duwe keraguan utawa ana prekara sing sampeyan ora ngerti, tinggalake komentar lan kita bakal mbantu sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

5 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Blog Aktualidad
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gusti Yesus ngandika

    Saka Manual paling lengkap nganti saiki! Disaranake banget!

  2.   Xabin ngandika

    Artikel sing apik banget. Kita asring nganggep manawa kabeh wong wis ngerti konsep dhasar tartamtu

  3.   Nagore ngandika

    Pos sing apik !! Mesthine kudu dilebokake ing bungkus nalika tuku telpon anyar supaya bisa dikendhaleni.

  4.   Emilio ngandika

    Kontribusi sing apik banget. Matur nuwun sanget
    Iki minangka pseudo-manual sing paling lengkap, jelas, ringkes lan praktis sing saiki dakdeleng.
    Beda karo ora ana manual sing isin (diganti karo brosur cilik sing gampang) ing umume ponsel generasi paling anyar. Sampeyan kudu dilarang lan diukum.

  5.   Emilio ngandika

    Dadi, minangka conto KURANG manual ing terminal ANDROID:
    Kepiye UNHIDDEN nomerku nalika telpon nganggo XIAMI MI A2 lan A1 nganggo Android 8.1?
    .
    Aku nekat amarga ora bisa nemokake ing konfigurasi utawa ing manual sing ora ana, lan dudu kesalahan operator, sing wis dakubungi.

    Matur suwun dhisik amarga wis nulungi aku