A Google Fotók szinkronizálása a média védelme érdekében

A Google Fotók beállítása és szinkronizálása

Alkalmazás Google Fotók egyszerre működik galériaként, biztonsági mentésként és képszerkesztő eszközként. Ha a Google Fotók szinkronizálásáról van szó, alaposan be tudjuk állítani az alkalmazás által végrehajtott műveleteket, így automatizálhatjuk a multimédiás tartalmak felhőben való biztonsági mentését és tárolását.

A Google Fotók javaslata nagyon érdekes, mert lehetővé teszi biztonsági másolat készítését is. A szinkronizálás után visszatérhetünk a töltse fel ezeket a képeket és videókat bármilyen mobileszközről ahol megnyitjuk a Google fiókot.

A Google Fotók első szinkronizálása és biztonsági mentések készítése

Amikor először nyitja meg a Google Fotókat, üdvözlő üzenet jelenik meg. Itt aktiválhatjuk a fotók és tartalmak biztonsági mentését a Google Fotókban. Alapértelmezés szerint ennek a funkciónak az aktiválási négyzete be van jelölve. Ha nem szeretné beállítani az automatikus biztonsági mentést, törölje a jelölést.

A Google Fotókba mentett biztonsági másolatok közvetlenül a Google felhasználói fiókhoz vannak társítva. Be kell állítania egy Google-fiókot, és össze kell kapcsolnia telefonjával vagy táblagépével. Ha több fiókja van, használhatja a legördülő menüt, és kiválaszthatja a fő fiókot. Ha kiválasztotta, nyomja meg a Tovább gombot, hogy továbblépjen a Google Fotók tárolási és szinkronizálási funkciójában.

Válassza ki a képminőséget

Al szinkronizálja a Google Fotókat és fogadja el a fotók biztonsági mentését, fontos kiválasztani ezeknek a képeknek a mentési minőségét. Két lehetőség van, az egyik megőrzi a felvételek eredeti minőségét, a másik pedig csökkenti a méretet. A fotók méretének csökkentésének előnye, hogy a Google Fotók több fotó és videó tárolását teszi lehetővé. Korábban ez a lehetőség korlátlan tárhelyet kínált, de 2021-ben az ajánlat megváltozott.

Bár mindkét lehetőség egyszerű, és a választás nem okozhat problémát, a Google elkeresztelése félrevezető lehet. Általában a következő lehetőségek állnak rendelkezésre:

  • Eredeti minőség: Ez a mód megtartja a fotók méretét és minőségét, de amikor elmenti őket, a fotók a Google Drive rendelkezésre álló helyére mentődnek. A Google Drive-fiókokhoz 15 GB ingyenes tárhely tartozik, amelyet többek között olyan eszközök között osztanak meg, mint a Drive, a Fotók és a Gmail.
  • Kiváló minőség: Ez a javaslat a fényképek méretét legfeljebb 16 MP-re (4920 x 3264 pixel) és a videókat 1080p-re csökkenti. A javaslat korábban nem foglalt helyet a Google Drive tárhelyen, de a 2021-es módosításokkal most a felhőtárhely egy kis részét.

Mentse el az összes fotót a Google Fotókon keresztül

az A Google Fotók alapértelmezett beállításai Csak a mobil kamerával készített képek mentésre kerülnek. De ha fotók érkeznek vagy más alkalmazásokkal készültek, nem lesz biztonsági mentés. Ez módosítható úgy, hogy a WhatsApp, Facebook Messenger vagy más hasonló alkalmazásokkal készített képeket is elérjük.

Ha módosítani szeretné ezt a beállítást, ezt a Beállítások menü – Beállítások menüpontban teheti meg a keresősáv gombjával. Az alkalmazás egy üzenetet jelenít meg, amely megkérdezi, hogy szeretné-e menteni a fényképeket egy mappába, valahányszor új mappát észlel a képekkel. A bosszantó üzenet elkerülése érdekében manuálisan módosíthatja a beállításokat.

Válassza ki a Biztonsági mentés és szinkronizálás szakasz lent pedig a Google e-mail címe. A szakasz csak a bejelentkezett felhasználók számára áll rendelkezésre, mivel egyébként nem lehet konfigurálni a biztonsági másolatok szinkronizálását a Google Fotókban.

A konfigurációs részben bármikor áttekintheti a különböző alternatívákat és biztonsági mentési műveleteket. Akár manuálisan is megjelölheti, hogy mely mappákat kell tartalmaznia a biztonsági mentésnek, így más alkalmazásokból származó fotómappákat is beilleszthet. Egy másik megjelölhető konfiguráció az, hogy biztonsági másolatot készítsen csak WiFi kapcsolaton keresztül, vagy ha adathoz csatlakozik. Ez utóbbi általában nem kényelmes, mert a végén nagyon gyorsan kimerítheti az adatcsomagot.

Szinkronizálja a Google Fotókat más alkalmazásokkal

Következtetés

La Google Fotók szinkronizálása ez egy nagyszerű módja annak, hogy fényképei és videói ne vesszenek el. A felhőalapú mentéssel bármikor visszanézhet fotóihoz és videóihoz. Ezenkívül a különböző méretű és minőségű konfigurálás lehetősége segít a tartalom megmentésében anélkül, hogy extra tárhelyet kellene fizetnie.

eszébe jut manuálisan konfigurálja a mappákat amelyeket be kíván építeni a biztonsági mentésbe, valamint a képek és videók minőségének és méretének típusát. Segítségével helyet takaríthat meg Google Drive-fiókjában és általában a Google felhőtárhelyén. Próbálja meg védeni minden tartalmát a mobiltelefonján.


Google Fotók
Önt érdekli:
Hogyan lehet megakadályozni, hogy a Google Fotók mentse a képernyőképeket
Kövessen minket a Google Hírekben

Hagyja megjegyzését

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Kötelező mezők vannak jelölve *

*

*

  1. Az adatokért felelős: Actualidad Blog
  2. Az adatok célja: A SPAM ellenőrzése, a megjegyzések kezelése.
  3. Legitimáció: Az Ön beleegyezése
  4. Az adatok közlése: Az adatokat csak jogi kötelezettség alapján továbbítjuk harmadik felekkel.
  5. Adattárolás: Az Occentus Networks (EU) által üzemeltetett adatbázis
  6. Jogok: Bármikor korlátozhatja, helyreállíthatja és törölheti adatait.