Hogyan lehet javítani az adatvédelmet a WhatsApp-on

WhatsApp

A WhatsApp egy olyan alkalmazás, amelyet gyakorlatilag minden nap használunk. Bár a magánélet mindig olyan terület volt, ahol van hová fejlődni. A valóság az, hogy mi magunk is tehetünk róla, hogy néhány egyszerű trükkel privátabb és számunkra kényelmesebb módon tudjuk használni az alkalmazást.

Ily módon az alkalmazást az Android rendszerében normálisan használhatjuk, kihasználva számos funkcióját, de valamivel privátabban. Akkor hagyunk benneteket egyszerű trükkök a magánélet javítására a WhatsApp alkalmazásban az Android okostelefonon.

Az utolsó kapcsolat elrejtése

A WhatsApp utolsó kapcsolata

A WhatsAppnak lehetősége van arra, hogy elérhetőségeink láthassák amikor utoljára kapcsolódtunk. Bár ez jól működik, konfliktusokat generál. Mivel lehet, hogy röviden belépett valamibe az alkalmazásba, és egy személy úgy gondolja, hogy nem szándékosan olvassa el az üzeneteit. Tehát sok esetben az a legjobb, ha letiltjuk ennek az utolsó kapcsolatnak az idejét, hogy semmi se váljon ki belőle.

Ez az utolsó kapcsolat elrejtése az alkalmazásban egyszerű, hogy már megmutattuk neked. Először meg kell adnunk a WhatsApp beállításait és majd menjen a számla szakaszba. Ott találjuk az adatvédelmi részt. Bent van az utolsó alkalom lehetőség, ahol kikapcsolhatjuk. Tehát senki nem láthatja, hogy mikor kapcsolódtunk utoljára az alkalmazásban.

Kapcsolódó cikk:
A WhatsApp for Android legjobb alternatívái

Profilkép elrejtése

WhatsApp profilkép

A WhatsApp lehetővé teszi számunkra, hogy kedvünkre konfiguráljon pár szempontot az adatvédelemmel kapcsolatban. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy profilfotónk olyan legyen, amelyet csak a kapcsolattartóink láthatnak. Tehát ha valakinek megvan a telefonszámunk, de nem kapcsolattartó, Nem fogom látni az említett fotót az alkalmazásban. Ugyanezt megteheti az alkalmazás azon állapotaival is, hogy csak a névjegyek láthatják őket. A magánélet védelmének két egyszerű módja van.

Meg kell nyitnunk a WhatsApp beállításait, majd menjünk a Fiók szakaszra. Belül megadjuk az adatvédelmi beállításokat. Ott több lehetőséget találunk, az egyik a profilfotó. Ha megnyomja, megjelenik egy új ablak, ahol lehet választani aki láthatja a profilképünket az alkalmazásban (kapcsolattartók, mindenki vagy senki), hogy kiválaszthassuk a számunkra legkényelmesebb lehetőséget.

Tudjuk ismételje meg ugyanezt a profilinformációkkal és az állapotokkal. Az adatvédelmi részben megtaláljuk ezeket az opciókat, amelyeket a WhatsApp lehetővé tesz számunkra, hogy csak azokat a kapcsolattartóink láthassák, akik a napirendben szerepelnek. Így minden felhasználó kiválaszthatja a számára legérdekesebbnek tűnő lehetőséget.

Kapcsolódó cikk:
Hogyan lehet megnézni a WhatsApp-kapcsolattartók állapotát anélkül, hogy tudnák

Távolítsa el a kettős kék pipát

A WhatsApp megerősítést olvasott

Ugyanebben az adatvédelmi részben találunk egy másik lehetőséget, amely sok WhatsApp-felhasználó számára érdekes lehet. A kettős kék olvasási nyugta pipa hasznos lehet az elején, amikor elkezdjük használni az alkalmazást. Bár ez végül bosszantó, konfliktusokat generál, és lehetővé teszi egy másik ember számára, hogy megtudja, hogy elolvastuk az üzenetet, amikor talán nem akarjuk, hogy tudják. Ezért deaktiválhatjuk az alkalmazásban.

Be kell adnunk a WhatsApp beállításait majd lépjen be a fiók szakaszba. Ismét belépünk az adatvédelmi szakaszba, és ott csúszkálunk, amíg el nem érjük a lista utolsó lehetőségét. Ezek olvasási nyugták, amelyeket alapértelmezés szerint az alkalmazás aktivál. Mivel nem akarjuk, hogy ez a kettős kék pipa megjelenjen, a kapcsoló megnyomásával ki kell kapcsolnunk ezt a funkciót. Ilyen módon, amikor valaki üzenetet küld nekünk, és azt elolvassák, ez a kettős pipa nem jelenik meg bennük. Ennyi probléma elkerülhető lesz ezzel a funkcióval a népszerű alkalmazásban.

A hely letiltása

WhatsApp helyét

Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell vennünk az alkalmazásban, hogy a a valós idejű helymeghatározási funkció aktiválható. Olyan részlet, amelyet a WhatsApp-on biztosan sok felhasználó nem szeret. Szerencsére lehetőségünk van ezt a funkciót mindenkor deaktiválni. Annak érdekében, hogy az alkalmazás soha ne férjen hozzá ezekhez az információkhoz. Még egyszer rátérünk az alkalmazás adatvédelmi szakaszára.

Megnyitjuk az alkalmazás beállításait, és belépünk a fiók szakaszba. Ezután belépünk az adatvédelmi részbe, ahova leereszkedünk valós időben eljuthat a helyszínre. Ezen belül lehetőségünk van az említett hely deaktiválására, ezáltal megakadályozva, hogy az alkalmazás mindig tudja, hol vagyunk. Ez egy másik fontos adatvédelmi eszköz, amikor a WhatsApp alkalmazást használjuk androidos telefonunkon.


A cikk tartalma betartja a szerkesztői etika. A hiba bejelentéséhez kattintson a gombra itt.

Legyen Ön az első hozzászóló

Hagyja megjegyzését

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Kötelező mezők vannak jelölve *

*

*

  1. Az adatokért felelős: Actualidad Blog
  2. Az adatok célja: A SPAM ellenőrzése, a megjegyzések kezelése.
  3. Legitimáció: Az Ön beleegyezése
  4. Az adatok közlése: Az adatokat csak jogi kötelezettség alapján továbbítjuk harmadik felekkel.
  5. Adattárolás: Az Occentus Networks (EU) által üzemeltetett adatbázis
  6. Jogok: Bármikor korlátozhatja, helyreállíthatja és törölheti adatait.