Todo o contido que eliminemos de Google Drive eliminarase automaticamente despois de 30 días

Google Drive

A papeleira é unha das grandes e mellores inventos da computación, unha papeleira de reciclaxe que tamén está dispoñible no servizo de nube, ademais dos sistemas operativos de escritorio. A papeleira de reciclaxe permítenos recuperar ficheiros que eliminamos durante un período máximo de 30 días a non ser que o baleiremos manualmente.

No caso de Google Drive, cada vez que eliminamos un ficheiro, pasa a formar parte do Lixo da nosa conta, ocupando un espazo que podemos empregar para almacenar outro contido. Pero non será así para sempre, xa que a partir do 13 de outubro o seu funcionamento cambiará.

Google anunciou que a partir do 13 de outubro, todo o contido que se envía ao lixo da nosa conta de Google Drive, eliminarase automaticamente despois de 30 días, o mesmo tempo que Windows e macOS fixaron por defecto. Como podemos ler no blog de Google:

O comportamento anterior fixo que os elementos da papeleira se "mantivesen de xeito indefinido" ata que o usuario os elimina permanentemente. Entón, mentres se agochaba, seguía contando para o plan / límite de almacenamento.

Para que todos os usuarios coñezan a nova operación da papeleira de Google Drive, a compañía incluíu un notificación dentro da aplicación para que os usuarios non reciban sorpresas desagradables durante o seu uso.

O funcionamento da papeleira é o mesmo independentemente do dispositivo que empregemos, polo que se enviamos un ficheiro ao lixo dende o noso teléfono intelixente ou a través da web a través dun navegador, estará dispoñible durante 30 días para recuperala. Despois deses 30 días, o ficheiro eliminarase automaticamente e non se poderá recuperar de novo a menos que conservemos unha copia de seguridade.


O contido do artigo adhírese aos nosos principios de ética editorial. Para informar dun erro faga clic en aquí.

Sexa o primeiro en opinar sobre

Deixa o teu comentario

Enderezo de correo electrónico non será publicado. Os campos obrigatorios están marcados con *

*

*

  1. Responsable dos datos: Actualidade Blog
  2. Finalidade dos datos: controlar SPAM, xestión de comentarios.
  3. Lexitimación: o seu consentimento
  4. Comunicación dos datos: os datos non serán comunicados a terceiros salvo obrigación legal.
  5. Almacenamento de datos: base de datos aloxada por Occentus Networks (UE)
  6. Dereitos: en calquera momento pode limitar, recuperar e eliminar a súa información.