Como impedir que Instagram diga a Facebook onde estás

Instagram de Facebook

Instagram e Facebook forman parte da mesma compañía, aínda que aos poucos vemos como a influencia de Mark Zuckerberg vai aumentando na primeira. A recente marcha dos fundadores da popular aplicación fotográfica é outro capítulo desta historia. E xa se anuncia unha nova función en Instagram que, sen dúbida, xerará moita controversia entre os usuarios.

Na aplicación introducirase un historial de localizacións para que poidamos saber onde estamos en todo momento. Aínda que o peor non é isto, xa que logo esta información sobre a nosa situación compartirase con Facebook.

Esta nova función aínda non se introduciu na aplicación, aínda que as primeiras capturas de pantalla da mesma xa se filtraron. Espérase que chegue pronto á aplicación. O bo é que os usuarios poderán desactiva este historial de localizacións en Instagram.

Preguntas sobre Instagram

Información que chega grazas a Jane Manchun, que publicou nela estas fotos Perfil de Twitter. Deste xeito podemos ter unha idea clara do que significa esta función na popular aplicación. Como xa vos dixemos, polo de agora descoñécese a data na que se presentará oficialmente. Aínda que as primeiras probas con el xa están en marcha.

Grazas a estas capturas que se cargaron desde esta función, xa se sabe como os usuarios poderán desactivar o historial de localizacións na súa conta de Instagram. Entón amosámosche os pasos a seguir. E así evitamos que teñan acceso a esta información e que despois se comparta con Facebook.

Desactivar o historial de localizacións en Instagram

Historia das localizacións de Instagram

Espérase que se introduza unha sección separada para este historial de localizacións. Aquí arriba podes ver a captura da sección. Xunto ao nome da función hai un interruptor, que é o que nos permitirá activalo ou desactivalo en todo momento. Tamén temos unha explicación do que fai esta función. Nela podemos ver iso esta información que recolle Instagram compártese en todo momento con Facebook. O que se fai con esta información non é algo que se mencione.

Que teremos que facer para evitar que Instagram saiba onde estamos en todo momento? Comezamos indo ao noso perfil, onde debemos facer clic nas tres liñas horizontais. Cando facemos isto, observamos a parte inferior da pantalla, onde podemos ir á configuración (configuración) da aplicación. Despois facemos clic na configuración.

Na configuración debemos buscar e ir á sección de privacidade e seguridade. Será dentro dela onde atopemos unha lista de opcións, unha das cales se chamará localización. Despois facemos clic sobre esa opción, que nos levará ao historial de localizacións en Instagram. Primeiro de todo, debemos desactivar os permisos para que a aplicación non coñeza a nosa situación.

Desactivar o historial de localización de Instagram

Entón temos que ir á sección chamada "historial de localización". Entón entramos nunha pantalla, como a que lle mostramos ao comezo desta sección. Xunto ao nome da función atopamos un interruptor, que por defecto se activará. O que temos que facer entón é desactivalo. Deste xeito a función desactívase en Instagram. Esta información non se compartirá con Facebook e Messenger. Tampouco coñecerán a túa situación específica en ningún momento.

Polo momento un pequeno grupo de usuarios de aplicacións xa teñen esta función, que está en fase de probas. Polo de agora, non sabemos canto tempo tardará en chegar oficialmente a todos os usuarios que usan a aplicación. Debería suceder nas próximas semanas, pero nin Instagram nin Facebook dixeron nada sobre esta nova función. Así que estaremos atentos á súa implantación, que non debería demorar demasiado. Que opinas desta nova función na aplicación?


O contido do artigo adhírese aos nosos principios de ética editorial. Para informar dun erro faga clic en aquí.

Sexa o primeiro en opinar sobre

Deixa o teu comentario

Enderezo de correo electrónico non será publicado. Os campos obrigatorios están marcados con *

*

*

  1. Responsable dos datos: Actualidade Blog
  2. Finalidade dos datos: controlar SPAM, xestión de comentarios.
  3. Lexitimación: o seu consentimento
  4. Comunicación dos datos: os datos non serán comunicados a terceiros salvo obrigación legal.
  5. Almacenamento de datos: base de datos aloxada por Occentus Networks (UE)
  6. Dereitos: en calquera momento pode limitar, recuperar e eliminar a súa información.