Como activar o segundo espazo en Xiaomi MIUI

MIUI 11

É habitual que un amigo, un familiar ou un coñecido nos pida un teléfono para levar a cabo calquera tarefa, sexa unha chamada, envíe un texto, xogue ... o que sexa. Se o prestas, seguramente estaremos atentos para que non acceda a sitios privados por curiosidade, como a nosa galería de fotos. Para iso hai unha función chamada Segundo espazo.

Isto baséase na creación dunha interface completamente virxe que funciona como unha conta de convidado para todos os que acceden ao noso dispositivo, aínda que tamén podemos usalo como un espazo personalizado totalmente novo. Xiaomi MIUI -e Redmi- ofrecen esta función e explicamos como activala a continuación, algo realmente sinxelo.

Así podes activar o segundo espazo nun Xiaomi

O primeiro que temos que facer é acceder configuración, sección na que buscaremos a caixa Funcións especiais, que é o número 21. Unha vez dentro, atoparemos tres seccións, que son Xogo Turbo, Responde rapidamente y Segundo espazo. Obviamente faremos clic sobre este último, xa que é o que nos interesa nesta ocasión.

Antes de crear o segundo espazo, aparece un aviso que menciona os beneficios da función. Primeiro de todo, dinos que con este modo podemos almacenar con seguridade aplicacións e fotos, crealas e borralas en calquera momento e non representa ningún risco, polo que a interface principal non se verá afectada polos cambios que realicemos en segundo espazo.

Despois, nesa mesma pantalla de aviso, na parte inferior, está o botón Ir ao segundo espazo, que é o que preme. Posteriormente, o dispositivo procederá á súa creación. Unha vez feito isto, mostraranos unha mensaxe que indica que o móbil está a cambiar ao segundo espazo e que se creou con éxito.

Para cambiar entre os dous espazos existentes (o principal e o segundo), podemos empregar un contrasinal ou un atallo. Isto configúrase despois de que se creou o segundo espazo.

No caso de que seleccionamos o cambio entre espazos a través dun atallo, este crearase automaticamente en ambas interfaces, igual que o dunha aplicación. Só tes que premer nel para cambiar entre o espazo principal e o segundo; tan sinxelo coma iso. Cambiar dun a outro só leva un segundo ou dous, aínda que pode levar un curto tempo extra.

Para eliminar o segundo espazo, simplemente tes que acceder á mesma sección de Segundo espazo que xa indicamos e logo faga clic na icona da papeleira situada na esquina superior dereita, que aparece automaticamente despois de ter creado o segundo espazo. Ao facer clic nisto, aparece unha mensaxe que nos indica que "todos os datos da aplicación no segundo espazo perderanse ao borralos". Dámolo Eliminar e voila, isto bórrase. Tamén podemos crealo despois tantas veces como queiramos.

Artigo relacionado:
Como activar o modo de convidado ou o segundo espazo en Android

O segundo espazo é especialmente útil cando se lle presta o móbil a alguén, como dixemos ao principio. As aplicacións como a galería carecen de todas as fotos que tomamos no espazo principal, mentres que outras aplicacións tampouco teñen os cambios, a configuración e os datos que se aplican no primeiro espazo.

Paga a pena notalo as aplicacións que atopamos no espazo secundario son as que están preinstaladas por defecto, polo que non atoparemos as instaladas por nós mesmos.

Se non queres crear un espazo completamente novo, tamén hai a posibilidade de crear aplicacións dobres. Con esta función podemos crear unha copia de case calquera aplicación ou xogo -incluíndo WhatsApp, Facebook e outros de interese común-. A copia non terá datos da súa imaxe orixinal, polo que será completamente virxe. Tamén che poden interesar os seguintes artigos:


O contido do artigo adhírese aos nosos principios de ética editorial. Para informar dun erro faga clic en aquí.

Sexa o primeiro en opinar sobre

Deixa o teu comentario

Enderezo de correo electrónico non será publicado. Os campos obrigatorios están marcados con *

*

*

  1. Responsable dos datos: Actualidade Blog
  2. Finalidade dos datos: controlar SPAM, xestión de comentarios.
  3. Lexitimación: o seu consentimento
  4. Comunicación dos datos: os datos non serán comunicados a terceiros salvo obrigación legal.
  5. Almacenamento de datos: base de datos aloxada por Occentus Networks (UE)
  6. Dereitos: en calquera momento pode limitar, recuperar e eliminar a súa información.