Como crear un chat secreto en Telegram con mensaxes que se autodestruyen

Telegrama

Telegram é unha aplicación que se fixo un nome no mercado. A privacidade é un dos puntos fortes da mesma, que tamén se actualiza desde xeito habitual con novas opcións. Os usuarios que usan a aplicación con frecuencia seguramente xa saben que existe a posibilidade de crear un chat secreto nela. É unha conversa privada na que, por exemplo, é imposible facer unha captura de pantalla.

Unha posibilidade de interese nestes chats secretos en Telegram é a posibilidade de facer dito chat e as súas mensaxes autodestruiranse dentro dun tempo, Como podemos facelo coa nosa propia conta?. Así, non se pode rastrexar nada do que se dixo nese chat.

Definitivamente é un bo xeito de protexer a súa privacidade mentres usas a aplicación no teu teléfono Android. A continuación amosámosche o xeito en que podemos crear este tipo de chats, así como o xeito no que é posible decidir cando queres que a conversa en cuestión se autodestruya. Son pasos moi sinxelos de facer, pero

Artigo relacionado:
6 bots para Telegram que che van encantar

Como crear un chat secreto en Telegram

telegrama de chat secreto

O primeiro que teremos que facer é crear dita conversa secreta dentro da aplicación. Isto é algo que non presenta ningún problema. Temos que abrir Telegram no noso teléfono Android e logo temos dúas formas de crear o devandito chat secreto. Por unha banda, podemos abrir o menú lateral na aplicación e alí só tes que escoller a opción Chat secreto, que imos ver na pantalla. Entón só temos que escoller o contacto co que falar.

Por outra banda, podemos usar outro método, tocando a icona do lapis na aplicación. Ao facelo, envíanos aos contactos e na parte superior podemos ver que hai varias opcións. Unha das opcións é abrir un chat secreto. Cando facemos clic nel, Telegram pídenos que elixamos a persoa coa que dixemos o chat.

Unha vez escollida esta persoa, enviaráselle unha invitación, que normalmente leva un par de segundos aceptalo. Na lista de chats da pantalla principal aparecerá este novo chat que podes recoñecer grazas a que ten unha icona de bloqueo xunto ao nome da outra persoa. Se xa ten un chat con esta persoa na aplicación, este chat secreto móstrase por separado. Agora podes usalo na aplicación.

Artigo relacionado:
Como crear mensaxes facilmente con reaccións en Telegram. (Mensaxes con botóns)

Autodestruír o chat secreto

Telegrama

É probable que empregue este chat secreto en Telegram para enviar unha información á outra persoa, como o número do pasaporte ou o número de conta, nun momento determinado. O importante neste caso é que esta persoa vexa os ditos datos, poida escribilos ou copialos en papel e despois eliminar este chat. Porque, a aplicación introduce a posibilidade de autodestruílo. Así, sabemos que estes datos non caen en mans equivocadas.

A forma de facelo é moi sinxelo neste caso. Temos que estar dentro do chat, o que non podemos capturar, polo que non podemos amosalo. Dentro da conversa, podemos velo na parte superior dereita da pantalla hai unha icona de tres puntos verticais. Temos que facer clic nesta icona e aparecerán varias opcións. O que nos interesa é autodestruír esta conversa.

Facendo clic nesta opción, Telegram permítenos escolla o tempo que queremos pasar ata que se vaia eliminar o devandito chat. Hai varias opcións dispoñibles por defecto, que podemos usar nese momento. Deste xeito, cando pase ese tempo, este chat secreto que tivemos na aplicación de mensaxería eliminarase permanentemente. Evitando deste xeito que esta información acabe en mans equivocadas en calquera momento.


O contido do artigo adhírese aos nosos principios de ética editorial. Para informar dun erro faga clic en aquí.

Sexa o primeiro en opinar sobre

Deixa o teu comentario

Enderezo de correo electrónico non será publicado. Os campos obrigatorios están marcados con *

*

*

  1. Responsable dos datos: Actualidade Blog
  2. Finalidade dos datos: controlar SPAM, xestión de comentarios.
  3. Lexitimación: o seu consentimento
  4. Comunicación dos datos: os datos non serán comunicados a terceiros salvo obrigación legal.
  5. Almacenamento de datos: base de datos aloxada por Occentus Networks (UE)
  6. Dereitos: en calquera momento pode limitar, recuperar e eliminar a súa información.