Zer desberdintasun dago Android aplikazio bat itxi edo lo egitearen artean

Android aplikazioak

Baliteke, noizbait entzun izan duzula baldintzek aplikazio bat lo egiteko edo Android aplikazio bat ixteko. Printzipioz berdinak dirudite, desberdintasun batzuk badaude ere. Kontuan izan behar ditugun desberdintasun batzuk, telefonoaren funtzionamenduan ere eragina baitute. Hori dela eta, jarraian gailuko aplikazioekin egin ditzakegun bi ekintza horiei buruz gehiago esango dizuegu.

Erabiliko ditugulako edo jakin-minagatik, ona da termino hauek gure Android telefonoarentzat zer esan nahi duten jakitea. Beraz, zer diren esaten dizugu, aplikazioetan eta gailuan orokorrean dituzten efektuez gain.

Itxi aplikazio bat

Nola desgaitu aplikazioak Android-en

Android erabiltzaile gehienentzat sorpresa gehiegirik ematen ez duen hitz honekin hasten gara. Zer esan nahi dugu Androiden aplikazio bat ixteari buruz hitz egiten dugunean, prozesua hil egin dela dakomando lerroetan ohikoena prozesu bat ixterakoan lehenengo lerroa Kill-ekin hastea da. Izan ere, kill process terminoa edo aplikazio bat maiz erabiltzen da telefonoekin zein ordenagailuekin.

Android-en aplikazio bat ixtean, zure datuak RAM-etik kentzea burutzen ari gara. Dakizuenez, aplikazioak RAMean gordetzen dira exekutatu ahal izateko. Telefonoaren prozesadoreak informazioa eskuratzeko aukera izan behar du, eta horrela gertatzen da prozesu hori. Horregatik sarbide azkarreko gailu batean gordetzen da, kasu honetan RAM da.

Aplikazio bat ixteko edo hiltzeko modua erabili ditugun azken aplikazioak ikusten ditugunean. Android telefono batzuetan pantailan edo beheko botoian sakatuta mantenduz. Bidea eredu bakoitzaren araberakoa da. Modu honetan azken aplikazioen zentro deritzonera sartzen gara. Bertan aplikazioa hil dezakegu, hau da, prozesua RAM-etik kentzen da.

Android aplikazioak

RAM-etik kentzen denean, espazio hau doakoa da, beraz beste aplikazio bat erabil daiteke. Arazorik gabe egin dezakeguna da, baina ez da gomendagarria askotan erabiltzen ditugun aplikazioetan egitea. Aplikazioa hiltzen dugunetik, berriro ireki nahi dugunetik, berriro kargatu behar da. Denbora gehiago behar izateaz gain, Androidek ahalegin handiagoa egin beharko duela esan nahi du energia kontsumo handiagoa esan nahi du.

Gainera, kontuan hartu behar da posible dela itxi dezagun aplikazio bat, baina jarraitu dezagun atzeko planoan exekutatzen. Android-eko zenbait aplikaziorekin gertatzen da, hala nola Google Play-rekin. Telefonoaren ezarpenen bidez geldiaraztera behartu dezakegu, hau da, arazoak ematen dituzten aplikazioekin egin dezakeguna. Zenbait kasutan, aplikazio maltzur bat atzeman daiteke atzeko planoan etengabe exekutatzen delako. erraz salatu dezakegula o erraz desgaitu itzazu.

Lo egin aplikazio bat

Lo egin Android aplikazioak

Bigarrenik, aplikazio bat lo egiteko terminoa aurkitzen dugu, hau da, Android-en oso maiz ikusten ez dugun zerbait, hain zuzen ere, telefono askok ez dute ezaugarri honekin natiboki. Badute hori duten modeloak, hala nola Galaxy S9 eta beste batzuk. Errotutako erabiltzaileentzat, termino ezaguna da.

Aplikazio bat lo edo lo dagoela esaten dugunean, esan nahi du aplikazioa memorian pausatuta dagoela. Beraz, ez du martxan dagoen prozesurik edo ezer, RAM izoztuta gordetzen da. Horrek esan nahi du Android telefonoan berriro sartzen garenean, sistemak ez duela RAM memoria guztia berriro kargatu beharko. Egingo duena prozesua esnatzea besterik ez da.

Telefonoan maiz erabiltzen ditugun aplikazioetan erabil daitekeen zerbait da, bateria aurrezten laguntzen baitu. Aplikazioa memorian kargatu beharraren prozesua aurrezten dugunez, Androidek energia gehiago kostatzen duen zerbait da. Beraz, funtzioa badugu, interesgarria izan daiteke erabiltzea.


Artikuluaren edukia gure printzipioekin bat dator etika editoriala. Akats baten berri emateko egin klik hemen.

Idatzi lehenengo iruzkina

Utzi zure iruzkina

Zure helbide elektronikoa ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak markatuta daude *

*

*

  1. Datuen arduraduna: Actualidad Blog
  2. Datuen xedea: SPAM kontrolatzea, iruzkinen kudeaketa.
  3. Legitimazioa: Zure baimena
  4. Datuen komunikazioa: datuak ez zaizkie hirugarrenei jakinaraziko legezko betebeharrez izan ezik.
  5. Datuak biltegiratzea: Occentus Networks-ek (EB) ostatatutako datu-basea
  6. Eskubideak: Edonoiz zure informazioa mugatu, berreskuratu eta ezabatu dezakezu.