Nola aktibatu edo desaktibatu Chrome jakinarazpenak Android-en

Google Chrome 64

Google Chrome Android-eko arakatzaile lehenetsia da, sistema eragilearen telefonoa duten kontsumitzaile gehienek erabiltzen dute. Denborarekin, funtzioak sartu dira bertan, adibidez gomendioak edo modu iluna laster etorriko da. Jakinarazpenak duela urte batzuk sartu ziren arakatzailean. Hori dela eta, ohikoa da erabiltzaileek aldizka topatzea.

Chrome-n jakinarazpen hauek kasu askotan baliagarriak izan daitezkeen arren, erabiltzaile gehienei gogaikarriak iruditzen zaizkie. Izan ere, baztertu ohi dute webgune batek horiek erabiltzeko eskatzen dienean. Baina, aktibatu, desaktibatu edo, besterik gabe, kudeaketa bat egin nahi baduzu horietako bat, zer egin behar duzun erakusten dizuegu jarraian.

Google Chrome-k atal bat dauka jakinarazpen horiek erraz kudeatu ditzakegu. Beraz, beti egin daitezke aldaketak alde horretatik. Baina ona da Android-en nola kudea daitezkeen jakitea, zer egin jakitea noizbait haien erabilera aktibatu edo desaktibatu nahi baduzu.

Kudeatu jakinarazpenak Google Chrome-n

Chrome jakinarazpenak

Normalena web orrialde batean sartzen garenean da, sareak push jakinarazpenak bidali nahi dizkigula gure Android telefonoari. Baimen hau leiho berri batean agertzen da, guk baimendu jakinarazpen horiek onartzea edo ukatzea proposatzen digutela. Nahiz eta, egiten duzuna egin, beti gero hau kudeatzeko eta iritziz aldatzeko aukera duzu. Ez da arazoa.

Google Chrome-n kudeatu ahal izateko, pantailaren goiko eskuineko hiru puntu bertikaletan klik egin behar duzu. Testuinguru menuan agertzen diren aukeren artean, egin klik ezarpenetan. Ezarpenen barruan, joan hona webgunearen konfigurazioa izeneko atala. Hor dituzu jakinarazpenak. Jakinarazpenak blokeatu ditugun webguneak edo jakinarazpenak onartu ditugunak ikus ditzakezu.

Horregatik orrialde honetan alderdi honen gaineko kontrola dugu Google Chrome-n. Web orrien zerrenda osoa ikusiko duzu, onartzen dituzunetan eta blokeatzen dituzunetan banatuta. Hori guztia edozein unetan alda daitekeen zerbait da. Webgune bat egon daitekeelako, berriro ikusi nahi dituzun jakinarazpenak edo ikusi nahi ez duzuna.

Aktibatu edo desaktibatu jakinarazpenak Chrome-n

Blokeatu Chrome jakinarazpenak

Ildo horretatik, aukera pare bat ditugu. Nahi duzu blokeatu web-orri jakin batenak, bere garaian onartu zenuen. Hori gertatzen bada, pantailan agertzen den zerrendako webgunearen izenean klik egin behar duzu. Hori egiten duzunean, leiho berri bat lortuko duzu. Bertan, webguneko jakinarazpenak onartu edo blokeatu nahi dituzun aukeratu dezakezu. Kasu honetan, nahi duguna Chrome-n blokeatzea da. Hori dela eta, aukera horietatik blokeatzea hautatzen dugu.

Zentzu honetan bigarren aukera bat badugu Google Chrome-n. Androiderako arakatzaileak aukera eskaintzen digulako jakinarazpen guztiak amaitu, beste trikimailu on bat bertan modu onenean nabigatzeko. Horrek esan nahi du web orriak ezingo dituela bertan jakinarazpenak sortu. Aukera zertxobait erradikalagoa da, baina primeran funtzionatzen du.

Gauden jakinarazpenen atalean ikusiko duzu goialdean, lehenengo atala Jakinarazpenak izeneko bat dela, etengailu baten ondoan. Normalena Google Chrome da esan dute piztu, normalean honela etortzen da lehenespenez. Arakatzailean jakinarazpenak nahi ez ditugun arren. Hori dela eta, egin behar duzun guztia desaktibatzea da. Horrela, jakinarazpenak erabat desgaitzen dira. Ez duzu inolako unerik jasoko.

Noizbait iritziz aldatzen baduzu, etengailua berriro piztu dezakezu eta kudeatu jakinarazpen hauek Chrome-n banaka, zein web orri egin nahi dituzun eta zein ez hautatuta.


Artikuluaren edukia gure printzipioekin bat dator etika editoriala. Akats baten berri emateko egin klik hemen.

Idatzi lehenengo iruzkina

Utzi zure iruzkina

Zure helbide elektronikoa ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak markatuta daude *

*

*

  1. Datuen arduraduna: Actualidad Blog
  2. Datuen xedea: SPAM kontrolatzea, iruzkinen kudeaketa.
  3. Legitimazioa: Zure baimena
  4. Datuen komunikazioa: datuak ez zaizkie hirugarrenei jakinaraziko legezko betebeharrez izan ezik.
  5. Datuak biltegiratzea: Occentus Networks-ek (EB) ostatatutako datu-basea
  6. Eskubideak: Edonoiz zure informazioa mugatu, berreskuratu eta ezabatu dezakezu.