Πώς να βελτιώσετε το απόρρητο στο WhatsApp

WhatsApp

Το WhatsApp είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά. Παρόλο που η ιδιωτικότητα ήταν πάντα ένας τομέας στον οποίο υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Η πραγματικότητα είναι ότι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό, για να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή με πιο ιδιωτικό και άνετο τρόπο για εμάς, μέσω μερικών απλών τεχνών.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή σε Android κανονικά, εκμεταλλευόμενοι τις πολλές λειτουργίες της, αλλά με έναν κάπως πιο ιδιωτικό τρόπο. Τότε σας αφήνουμε με μερικά απλά κόλπα για τη βελτίωση της ιδιωτικής ζωής στο WhatsApp στο smartphone Android.

Απόκρυψη τελευταίας σύνδεσης

WhatsApp τελευταία σύνδεση

Το WhatsApp έχει τη δυνατότητα να βλέπουν οι επαφές μας όταν συνδεθήκαμε τελευταία φορά. Αν και είναι κάτι που μπορεί να λειτουργήσει καλά, δημιουργεί σύγκρουση. Δεδομένου ότι ενδέχεται να έχετε εισαγάγει εν συντομία την εφαρμογή για κάτι, και ένα άτομο πιστεύει ότι δεν διαβάζετε τα μηνύματά του σκόπιμα. Έτσι, σε πολλές περιπτώσεις, η απενεργοποίηση της ώρας αυτής της τελευταίας σύνδεσης, έτσι ώστε να μην βγαίνει τίποτα από αυτήν, είναι καλύτερη.

Η απόκρυψη αυτής της τελευταίας σύνδεσης στην εφαρμογή είναι απλή, που σας έχουμε ήδη δείξει. Πρέπει πρώτα να εισαγάγουμε τις ρυθμίσεις WhatsApp και και μετά μεταβείτε στην ενότητα λογαριασμού. Εκεί βρίσκουμε την ενότητα απορρήτου. Μέσα είναι η τελευταία επιλογή, όπου μπορούμε να την απενεργοποιήσουμε. Έτσι, κανείς δεν θα μπορεί να δει πότε συνδεθήκαμε τελευταία φορά στην εφαρμογή.

WhatsApp
σχετικό άρθρο:
Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για το WhatsApp για Android

Απόκρυψη εικόνας προφίλ

Εικόνα προφίλ WhatsApp

Το WhatsApp μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε μερικές από τις πτυχές που σχετίζονται με το απόρρητο σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Η εφαρμογή επιτρέπει στη φωτογραφία προφίλ μας να είναι κάτι που μόνο οι επαφές μας μπορούν να δουν. Αν κάποιος έχει τον αριθμό τηλεφώνου μας, αλλά δεν είναι επαφή, Δεν θα μπορώ να δω την εν λόγω φωτογραφία στην εφαρμογή. Μπορείτε επίσης να κάνετε το ίδιο με τις καταστάσεις στην εφαρμογή, που μόνο οι επαφές μπορούν να τις δουν. Είναι δύο απλοί τρόποι προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Πρέπει να ανοίξουμε τις ρυθμίσεις WhatsApp και μετά να μεταβούμε στην ενότητα Λογαριασμός. Μέσα σε αυτό θα εισαγάγουμε τις ρυθμίσεις απορρήτου. Εκεί βρίσκουμε πολλές επιλογές, μία από αυτές είναι η φωτογραφία προφίλ. Όταν πατάτε, θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο, όπου θα επιλέξετε ποιος θα μπορεί να δει την εικόνα του προφίλ μας στην εφαρμογή (επαφές, όλοι ή κανένας), έτσι ώστε να μπορούμε να επιλέξουμε την επιλογή που είναι πιο βολική για εμάς.

Μπορούμε επαναλάβετε το ίδιο με τις πληροφορίες προφίλ και τις καταστάσεις. Στην ενότητα απορρήτου βρίσκουμε όλες αυτές τις επιλογές, τις οποίες το WhatsApp μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε, έτσι ώστε μόνο οι επαφές μας, αυτές που έχουμε στην ημερήσια διάταξη, να μπορούν να δουν αυτές τις πληροφορίες. Έτσι κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει την επιλογή που του φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα.

WhatsApp
σχετικό άρθρο:
Πώς να δείτε τις καταστάσεις των επαφών σας στο WhatsApp χωρίς να το γνωρίζουν

Εξαλείψτε το διπλό μπλε τσιμπούρι

Επιβεβαίωση ανάγνωσης μέσω WhatsApp

Στην ίδια ενότητα απορρήτου βρίσκουμε μια άλλη επιλογή που ενδιαφέρει πολλούς χρήστες του WhatsApp. Το διπλό μπλε σημάδι απόδειξης ανάγνωσης μπορεί να είναι χρήσιμο στην αρχή, όταν αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε την εφαρμογή. Αν και είναι κάτι που καταλήγει να είναι ενοχλητικό, δημιουργεί συγκρούσεις και επιτρέπει σε άλλο άτομο να γνωρίζει ότι έχουμε διαβάσει το μήνυμα, όταν ίσως δεν θέλουμε να το ξέρουν. Επομένως, μπορούμε να το απενεργοποιήσουμε στην εφαρμογή.

Πρέπει να εισαγάγουμε τις ρυθμίσεις WhatsApp και μετά εισαγάγετε την ενότητα λογαριασμού. Για άλλη μια φορά, μπαίνουμε στην ενότητα απορρήτου και εκεί ολισθαίνουμε μέχρι να φτάσουμε στην τελευταία επιλογή στη λίστα. Αυτές είναι αποδείξεις ανάγνωσης, οι οποίες από προεπιλογή ενεργοποιούνται στην εφαρμογή. Καθώς δεν θέλουμε να εκπέμψει αυτό το διπλό μπλε τσιμπούρι, πρέπει να απενεργοποιήσουμε αυτήν τη λειτουργία πατώντας το διακόπτη. Με αυτόν τον τρόπο, όταν κάποιος μας στέλνει ένα μήνυμα και διαβάζεται, αυτό το διπλό τσιμπούρι δεν θα εμφανιστεί σε αυτά. Τόσα πολλά προβλήματα θα αποφευχθούν με αυτήν τη λειτουργία στη δημοφιλή εφαρμογή.

Απενεργοποίηση τοποθεσίας

Τοποθεσία WhatsApp

Μια άλλη πτυχή που πρέπει να λάβουμε υπόψη στην εφαρμογή είναι ότι το Ενδέχεται να ενεργοποιηθεί η λειτουργία τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο. Μια λεπτομέρεια που σίγουρα δεν αρέσει σε πολλούς χρήστες στο WhatsApp. Ευτυχώς, έχουμε την επιλογή απενεργοποίησης αυτής της λειτουργίας ανά πάσα στιγμή. Προκειμένου η εφαρμογή να μην έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες ανά πάσα στιγμή. Θα επιστρέψουμε για άλλη μια φορά στην ενότητα απορρήτου της εφαρμογής.

Ανοίγουμε τις ρυθμίσεις της εφαρμογής και μπαίνουμε στην ενότητα λογαριασμού. Στη συνέχεια μπαίνουμε στην ενότητα απορρήτου, όπου θα κατεβούμε μεταβείτε στην ενότητα τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο. Μέσα σε αυτήν έχουμε τη δυνατότητα απενεργοποίησης της εν λόγω τοποθεσίας, εμποδίζοντας έτσι την εφαρμογή να γνωρίζει πού βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή. Είναι ένα άλλο σημαντικό μέσο απορρήτου κατά τη χρήση του WhatsApp στο τηλέφωνό μας Android.


Το περιεχόμενο του άρθρου συμμορφώνεται με τις αρχές μας συντακτική ηθική. Για να αναφέρετε ένα σφάλμα κάντε κλικ Aquí.

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει

Αφήστε το σχόλιό σας

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

*

  1. Υπεύθυνος για τα δεδομένα: Πραγματικό ιστολόγιο
  2. Σκοπός των δεδομένων: Έλεγχος SPAM, διαχείριση σχολίων.
  3. Νομιμοποίηση: Η συγκατάθεσή σας
  4. Κοινοποίηση των δεδομένων: Τα δεδομένα δεν θα κοινοποιούνται σε τρίτους, εκτός από νομική υποχρέωση.
  5. Αποθήκευση δεδομένων: Βάση δεδομένων που φιλοξενείται από τα δίκτυα Occentus (ΕΕ)
  6. Δικαιώματα: Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να περιορίσετε, να ανακτήσετε και να διαγράψετε τις πληροφορίες σας.