Historial d'ubicacions de Google Maps: gestiona, desactiva i elimina la teva cronologia

Historial d'ubicacions

Et recordes on vas estar fa uns dies? Probablement no ho recordis, però si portaves el mòbil, i si comptes amb Google Maps, potser això ha quedat guardat a l'historial. L'aplicació sol anar registrant les darreres ubicacions, tot sempre sota el permís dels usuaris.

És probable que s'hagi registrat, no sempre passa això, però el millor és saber si l'heu guardat o no a l'historial d'ubicacions. Google Maps des del 2015 afegeix una funcionalitat anomenada «La teva cronologia», que va recollint aquells llocs i rutes visitades fins aquell moment.

L'historial d'ubicacions combina dades amb imatges guardades per Google Fotos, mostrant les mateixes que van ser preses en aquests llocs. No sempre solen ser fotografies, però poden anar de la mà, ja que se sol anar fent captures d'aquells llocs que visitem sovint de manera circumstancial.

Com consultar l'historial d'ubicacions

Historial d'ubicacions

de voler veure l'informe de l'historial d'ubicacions és millor accedir a Google Maps, aplicació que tenim a tot terminal, encara que no sol passar a telèfon Huawei. El rastre sol deixar una mica dinformació rellevant, que al final pots ser eliminadi si es vol en qualsevol moment.

Per accedir a l'historial d'ubicacions fes el següent al dispositiu Android:

  • Accedeix a la pantalla inicial de Google Maps, després fes clic a la imatge del teu perfil, està ubicada a la part superior
  • Una de les tantes opcions que apareix l'ajust «La teva cronologia», fes clic sobre ella
  • Fes clic sobre el dia que vulguis tenir informació, per exemple un dia dels que apareguin assenyalats
  • Si prems sobre un de concret et mostrarà un mapa, mostrant els llocs on vas estar, desplaçament íntegrament i la durada de cada trajecte, que pot variar depenent de la distància
  • Sol mostrar imatges si l'has feta en aquest lloc, ja que estarà ubicada a l'últim punt que vas estar, si no la vas fer no tindràs res relacionat amb les últimes ubicacions on vas estar

L'historial d'ubicacions sol venir bé si voleu recordar tant com anar al mateix lloc. amb tan sols veure el trajecte al complet sense necessitat de tornar a buscar el mateix punt. Per veure aquest de nou vés a la teva cronologia i espera que carregui, després pots veure la informació i consultar com anar, començant des del punt on t'arribis a situar.

Com desactivar l'historial d'ubicacions

Cronologia Maps

Tot i ser molt útil, l'historial d'ubicacions es podrà desactivar si voleu, no creant informació a través de l'aplicació Google Maps. Molts són els que es queixen que Google tingui massa dades nostres, de manera que treure com més informació del telèfon, millor.

De desactivar la cronologia no generaràs més informació, per la qual cosa Google Maps generarà les dades més rellevants, accedir a la teva ubicació per saber el punt de partida. La cronologia no és una cosa que li agradi a tothom, de manera que decideix si vols o no emmagatzemar-la.

Per desactivar l'historial d'ubicacions, feu el següent:

  • Obre l'aplicació Google Maps al dispositiu mòbil
  • Clica sobre la imatge de perfil, aquesta arriba a situar-se a la part superior dreta
  • Seleccioneu ara «La teva cronologia»
  • Feu clic a qualsevol part de la icona d'ubicació i feu clic sobre la paraula «Gestiona»
  • Ara tria el teu compte de Google que sigui el que tinguis seleccionat al teu telèfon mòbil
  • En ajustaments, polsa a «Controls de l'activitat del teu compte» i desactiva aquesta opció, és la que permet anar guardant tot el que vagis fent amb l'aplicació
  • Un cop hagis polsat a Pausar l'aplicació deixarà d'anar emmagatzemant res més, per això tornaràs a activar-ho si vols tornar a veure informació a «La teva cronologia»

Afegint notes a la cronologia

Cronologia

Després de saber gestionar i pausar la cronologia, l'usuari pot anar prenent notes-hi, tot duna manera ràpida alhora que senzilla. Pots anar apuntant el motiu pel qual vas arribar al punt, a més d'afegir-hi detalls i el que vulguis, això aportarà molt, no ens val saber una data i llest, documentar-ho sempre estarà millor.

Si voleu afegir una nota, obre Google Maps, clica a La teva Cronologia i dalt veuràs un llapis, prem sobre ell i afegeix la nota on vulguis dins del mapa. Posa coses interessants, si t'ha agradat, amb quina persona vas estar, així com informació que et sigui útil d'aquesta data.

Les notes es quedaran guardades igual que passa amb tot el trajecte, per tant pots anar afegint tota la nota que vulguis, tindràs espai de sobres. Si és per un aniversari, marca com un dia especial i el nom de la persona, entre altres detalls que et resultin beneficiosos al cap ia la fi.

Eliminar l'historial d'ubicacions

historial ubicació maps

Si per contra pretens eliminar tota la informació que s'hagi emmagatzemat fins ara, el millor és que l'eliminis i el punt. Això ho eliminarà tot si vols o per parts, no havent tornada enrere, per la qual cosa pensa-t'ho a l'hora de fer-ho si consideres que la informació és valuosa.

La cronologia de Google Maps sol ser clau de vegades, però no ho és sempre, els trajectes els pots tornar a fer, per això el que es vagi emmagatzemant no sempre pot ser positiu. Per tant, si voleu suprimir l'historial de les ubicacions, fes el següent al teu telèfon:

  • Accedeix a l'aplicació Google Maps
  • Igual que abans, accedeix a la imatge de perfil situada a la part superior
  • Dóna-li a «La teva cronologia» perquè entri a la informació total emmagatzemada fins ara
  • Fes clic al menú i després a Configuració
  • Et donarà dues opcions, la primera és eliminar l'historial d'ubicacions per complet, la segona és eliminar un període, per això has de seleccionar aquest període

En eliminar els períodes seguiràs comptant amb una part, ja que no ho has eliminat tot, sent efectiu per no perdre l'antic historial. Google Maps sol emmagatzemar-ho tot, sempre que l'usuari ho hagi activat, que sol venir activat per defecte per desar-ho tot.


Segueix-nos a Google News

Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Actualitat Bloc
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.