Новият раздел „Лични“ на Google показва резултати от вашите снимки, Gmail и други

Гигантът Google продължава да подобрява и разширява своите услуги за потребители и този път е ред на самата Google Search, тъй като компанията добавя нов раздел че, под името "Лично", ще ни позволи да видим резултатите от търсенето, свързани с нашите приложения от Google като Снимки, Gmail и др.

По този начин, отсега нататък, когато правите търсене в Google, ще се показват и лични резултати от Google Photos, Gmail, Calendar и други услуги, стига да натиснете „Personal“, за да ги видите. Нека да видим как работи.

В следващия пример отворих google.es в уеб браузъра си и потърсих „куче“. След като резултатите са показани, като натиснете «Лично» (ако този раздел не се показва директно, трябва да натиснете «Още → Лично»), браузърът ми дава резултати от търсенето, свързани с моите услуги на GoogleВ този случай снимки на моето куче, които съм съхранил в Google Photos. Разбира се, това търсене е достъпно само за мен и Google съобщава това със съобщението „Само вие можете да видите тези резултати“. От друга страна, тя работи само ако съм влязъл в профила си в Google.

Търсене в Google се извършва чрез нашия акаунт, така че в случай на намиране на резултати в други услуги, ще ни покаже например имейли, които включват „куче“.

Тази нова функция, чиято полезност логично ще зависи от всеки потребител, той е достъпен само в уеб браузъраИли на компютъра, или на мобилно устройство, но не и в приложението Google за Android, поне за момента.

Няма съмнение, че въвеждането на личен раздел може да бъде полезно при търсене на събития в календара или снимки, така че в бъдеще може да бъде разширено до повече услуги, като Google Drive или Google Keep.


Съдържанието на статията се придържа към нашите принципи на редакторска етика. За да съобщите за грешка, щракнете върху тук.

Бъдете първите, които коментират

Оставете вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*

*

  1. Отговаря за данните: Actualidad Blog
  2. Предназначение на данните: Контрол на СПАМ, управление на коментари.
  3. Легитимация: Вашето съгласие
  4. Съобщаване на данните: Данните няма да бъдат съобщени на трети страни, освен по законово задължение.
  5. Съхранение на данни: База данни, хоствана от Occentus Networks (ЕС)
  6. Права: По всяко време можете да ограничите, възстановите и изтриете информацията си.

bool(вярно)